bikus píše:
4 Matess
Já ti poradím jediný: potřebuješ STK, kde mají ty pneumatický hejbátka pod kola. Je to náplň jejich práce, zjistit co je na autě nepřípustné pro provoz, takže kup někde půl kila dobrýho kafe, zajeď tam, buď slušnej a neodbytnej, a dopadneš jako já: najedeš tam na ty plotny, vležes si s ním pod auto, on má dálkový kterým hýbe levá-prává-dopředu-dozadu a sám uvidíš, co je špatný. Já např. viděl natrhlý gumy silentbloků levýho ramene, a vůli v kloubkách "kostí" = vzpěry stabilizátoru, tak jsem koupil radši všechno nový.... A nevyhodili mi, že nemají čas.
Že by někdo tipnul při jízdě v autě, podle toho že "vepředu něco tluče", co bude špatný, tomu nevěřím ani za mák. Přenese se to do kastle přes patnást jiných komponentů nápravy, ale možností a místa pro vůle je tam moc, aby to někdo trefil najisto napoprvé.
No, já u Tempry začal vnímat výše popisované bouchání za konkrétních situací, poptal jsem se odbornějších, co by to mohlo být, zašel jsem za mechošem, říkám mu: Vole, asi mám v prdeli ramena, on se na to koukl, řekl: Vole, fakt jsou v prdeli, vyměnil je a byl klid. BTW, na STK to auto před tou výměnou bylo poměrně nedávno a nikdo nic. Takže i tak se dá zjistit hodně (např. opotřebovaný tlumiče mají svůj specifický dvojťuk, ložiska jsou taky jasný uchem atp.), nicméně, pokud jsou někde na STK takto ochotní a hodí auto na houpačku, tak je to samo ideál.