Musím sem napsat o takovém malém, nedorozumění mezi mnou a mechanikem.
Včera jsem k němu dal znovu auto, že se po všem ještě jednou koukne, a že hlavně zkusí stříknout nějakým sprejem okolo sání, za chodu motoru, jestli to někde není nějak netěsné.
No, netrvalo to dlouho a volá, tak to zvednu a říká mě, ža druhém válci je místo 14, jen 7 barů, tak mu říkám, že mně minule říkal, že tlaky jsou OK, on mě ale řekl, že minule nebyla řeč o tlacích ve válcích, ale o tlaku paliva
Prostě jsem se buď nějak přeslechl, nebo to řekl tak, že jsem pochopil, že je řeč o tlaku ve válcích.
Návrh pokračování opravy od něj je následující:
- kouknout se na vačky, jestli nejsou smetené, je to 16V a případně výměna vačky nebo vaček (nejjednodušší a nejlevnější varianta - něco okolo 4000Kč)
- podpálené ventily - tedy oprava ventilů a hlavy - odhadem okolo 8000Kč
- zapečené kroužky - k tomu se ale moc nepřiklání.
Podle něj to bude nejšpíš ta smetená vačka, že to u těchto aut bývá.
Mám možnost mít z rodiny zadarmo náhradní motor, jenom je to o rok mladší model a třídvéřák.
Já mám sání ze slitiny a na tom náhradním motoru je sání z plastu.
Co se týče všeho, co je na motoru vidět, tak nelze nic použít - všechno je to jiné, jinak provedené, jediné, co šlo použít byla cívka a regulátor napětí na altíku, jinak nic.
Dokáže mi někdo poradit, jestli by z toho motoru šla použít vačka nebo hlava, nebo prostě něco z vnitřní části motoru, když sem napíšu VINka obou aut?
Můj motor:
VIN: ZFA182000*04429503
MOTORE - ENGINE: 182A4.000
VERSION: 182BB1AA
Náhradní motor:
VIN: ZFA182000*04778518
MOTORE - ENGINE: 182A4.000
VERSION: 182AB1AA01D
Předem děkuju.