Řídící jednotka nebo něco jiného?

Moderátor: peta.smolik

Odpovědět
Papuca
Začátečník
Příspěvky: 9
Registrován: 16 črc 2014, 14:00
Bydliště: Ostrava

Řídící jednotka nebo něco jiného?

Příspěvek od Papuca »

Zdravím Vás,

už dlouho sleduju toto fórum a jak jsem si tak četl, tak se Vám vesměs vždy podařilo problém vyřešit. Tak to teda zkouším i zde u Vás.

Už cca půl roku se trápím s problémem na autě, (mám Fiat Stilo MW 1.6, 16V, 2004) kdy mi v Únoru z ničeho nic po nastartování blblo, ve smyslu nereagoval plyn, šly otáčky nahoru, svítily snad všechny chyby, apod. Opětovné startování to vyřešilo, až na chybu motoru. Po cestě poté i zdechlo. Tento problém se mi tehdy podařilo vyřešit vyčištěním všech koster na autě. Myslel jsem si že už to je ok, ale to jen 14 dní.

Po 14ti dnech se to objevil sice znova, ale jen v rozsahu, že JEDNOU za 14 dní nenastartuju a nebo nastartuju, ale opět jdou otáčky nahoru a nereaguje plyn. A tak je to do teď.

Nějak jsem to přestal řešit, protože nebyl čas, ani finance a to auto je jinak normálně pojizdné. Ale čím delší dobu to tam je a čím více, se mi blíží technická i dovolená u moře, tak jsem to začal opět včera řešit, zavezením vozu do servisu, kde po napíchnutí na pc, vyhodilo starou chybu Katalyzátoru, která tam už je hooodně dlouho a nic neřeší. Jinak ani ťuk. Tak jsme s mechošem poslali řídící jendotku na kontrolu.

Ptám se tedy - je možné že by to bylo řídící jednotkou? Setkal jste se už někdo s tady tím problémem?

Já jsem už pomaličku v koncích, protože nikdo neví co s tím. Měl jsem to ve 2 servisech, co se specializují na Italy a Fiaty. Jeden na nic nepřišel ani po měsíci, druhý říkal že tež neví, až můj dobrý kamarád se v tom 2 hoďky pošťoural a udělal ty kostry.

Budu rád, za každou radu, komentář i zkušenost.

Díky.
Fiat Stilo MW 1.9 JTD, 103kW, 2005

Ex - Fiat Stilo MW 1.6, 16V, 2004
Reklama
 

rolandt
Fiaťák
Příspěvky: 81
Registrován: 22 lis 2013, 17:17
Bydliště: vk

Re: Řídící jednotka nebo něco jiného?

Příspěvek od rolandt »

komentar:
na dovolenou zajdi v rozmezi 2 tydnu aby se ti to nestalo akorat pri mori. :idea:

moze to byt aj rj, ale aj napajanie, aj uhnity drat, aj.......
keby si si vedel spomenut na okolnosti kedy sa to objavilo prvy krat, ci prsalo, jazdil si po lese, auto bolo dlho odstavene, atd.
chcelo by to napichnut aj ostatne rj, ci tam nebude spojitost s inou zavadou.

chcelo by to napichnut hned ked sa to objavi, bez vypnutia zapalovania.
puntik 1,2 44kw striebro
mariska 1,9 77kw roso-ponete
akumoto -3kW
Odpovědět

Zpět na „Stilo“