Servisní prohlídka Tipo2016

Moderátor: peta.smolik

Michal67
Fiaťák

Re: Servisní prohlídka Tipo2016

Příspěvek od Michal67 »

Me se zda ta celkova cena 3700,- za prohlidku v pohode. To s tim predrazenym olejem je takovy folklor ve vsech autorizovanych servisech. I kdyz teda u Fiatu to je teda opravdu znacne prehnany. Ale zase cena za praci byla jen 958,- Kc a jeste mi udelali diagnostiku zdarma. A probehlo to fakt celkove dobre. Srba servis na me zatim pusobi celkem sympatickym dojmem.
Fiat Tipo SW 1.4 T-Jet Italia Extra
Reklama

Vilda
Fiaťák

Příspěvek od Vilda »

Je to všude stejný .... před Fiatem jsem měl Hyundai a ten si taky počítal 550 Kč za litr oleje :? naštěstí jsem našel na okraji Prahy super ( autorizák ),
kam jsem si do konce záruky mohl přinést svůj olej.

Bohužel u Fiata takhle skvělý servis nenajdu :( jinak mi u Tipa odešly obě lambda sondy. Po dvou a půl roce !!! Naštěstí byly vyměněny na záruku ... takže je asi vyřešena záhada špatných studených startů :roll: Přístup servisu NH car byl jedna velká katastrofa .... sliby, výmluvy a mlžení.

Pomalu začínám zvažovat výměnu Fiata zpět za korejce .... Tipo je dobrý auto, ale servisy v Praze ? To je hrůza ....
Fiat Tipo 1.4 T-Jet hatchback 2018
Red Amore
ptej11
Začátečník

Příspěvek od ptej11 »

Moje zkušenost s autorizovaným servisem Fiat Pavlas v Chlebovicích ( FM ).
Po příjezdu na garanční prohlídku , kdy auto bylo bez žádných problémů , jsem předal auto servisu. Po 4a půl hodinách na dílně , zaplacení 6 500 ,- Kč jsem převzal auto a odjel . Okamžitě po vyjetí ze servisu se mi nezdálo chování auta na nerovnostech. Přičítal jsem to špatné silnici , nicméně jsem dojel domů . Auto se chovalo jednoznačně hůř , než před garančkou. Když jsem přijel do servisu zpátky, technik se mnou projel pár metrů a prohlásil , že se auto chová standartně a že se mi to jen zdá. Prostě mě odpálkovali. Já jsem okamžitě odjel na test tlumičů do pneuservisu. Tam jsem se dozvěděl , že zadní tlumiče jsou oba po smrti ( 8 procentní účinnost ) a přední jsou na tom o trochu líp (36 a 50 ). Chlapík co mi test dělal , koukal jak puk a nevěřil , že jsem přijel z garančky. Po návratu do Fiat servisu jsem jim ukázal záznam z testu . Poslali mě s tím do háje. Prohlásili , že záruka se nevztahuje na spotřební materiál jako jsou tlumiče a " poradili mi ", ať si trochu odpustím pneu , že se to bude míň třást. Nechal jsem v jiném servisu tlumiče vyměnit a auto se chová zas jak dřív. Toto jsem odeslal do Prahy na Fiat zastoupení ( bez odezvy).
Do Fiat servisu nikdy víc!!
Obrázek si může udělat každý.
Jirka Mirror
Fiaťák

Příspěvek od Jirka Mirror »

To ti jako v servisu vyměnili tvoje tlumiče za staré opotřebované?
To by bylo vidět , že stím někdo manipuloval.
Kolik máš najeto?
Já teda jezdím do Humpolce tam jsem jezdil i předtím s Grande, ale jenom na garančky jinak si všechno dělám na autě sám ,dělal jsem si i ložiska v převodovce.
Tohle by si teda ke mě nedovolili to poznaly když už jsem tam jezdil s Grande, na záruku udělali vše co jsem chtěl ani nemrkli.
Opravami aut a vše možných strojů se živím 25let a to poznali v servisu hodně rychle .
Tipo HB 1,4Tjet Mirror modrá Venezia
ptej11
Začátečník

Příspěvek od ptej11 »

Najeto cca 30 000 km . Pracovník "normálního " servisu co je měnil mi řekl ,že ty tlumiče mají nejmíň 200 000 km za sebou . :(
Z fiat servisu jsem proto vyléčený.
Jinak s autem absolutní spokojenost ( sedan ,1.6 mtj lounge )
TipoLPG
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od TipoLPG »

Netvrdím, že autorizovaný servis je nejlepší, ale to co ty tvrdíš že ti vyměnil tlumiče za nějaké staré je blbost, proč by to dělal a hlavně pochybuju, že někde v regálu budou schovávat nějaké staré tlumiče a čekat, až přijede nějaký Franta, kterému je vymění. Spíše si myslím, že ten tvůj mechanik si chtěl pěkně vydělat a řekl ti, že mají najeto 200 tis km, aby ti je vyměnil.
Fiat Tipo Kombi 1.4 T-Jet LPG 2018
tatko Tom
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od tatko Tom »

Viem minimálne o jednom autoservise, kde výmena za horšie bol desaťročia "štýl práce" :(
2004 Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 JTD (84.5 kW / 115 PS
Multipla JTD r.v. 2005 (zabavila mi ju manželka a učí ju na benzín :D :D :D )
Punto 1.9JTD - - r.v. 1999 - EX)
(Punto 1.1 - r.v. 1995 - EX)
(všade kam smú - Metabondy)
Vladka1
Znalec

Příspěvek od Vladka1 »

Tipol Ty seš naivka. Váš jak to funguje? To někomu vymění vadný tlumiče a ty starý dá do regálu. Pak přijede auto na garančku , zánovní mu sundá a nahodí ty jetý z regálu. Zánovní pak prodá jako bokovku. A ty vyměněný se mu ještě vrátí na výměnu tlumičů, protože většina lidí uvěří že "se to stalo až potom" nebo jen drží hubu a nechaj to vyměnit, jinam nejdou protože se bojí že přijdou o záruku...
Pokud to udělá na dvou autech za den tak má 2k za den a 40k za měsíc, a to jsou blbý tlumiče.. K tomu přihoď olej, vyúčtje se 500Kč za zeleninu, ale je sudovku 60,- za litr.. Filtr jen otře hadrem a novej prodá atd. atd. Když chceš starej filtr zpátky tak má jeden schovanej bokem a dá ti ten... A nemáš moc možnost jak to poznat..
Vůbec není od věci dražší díly si označit a kontrolovat to. Resp. i třeba ten ol. filtr si nanápadně označit jestli ho měnili a ne jen utřeli hadrem aby vypadal jako novej... V autorizáku Fiat jsem potkal vyloženě ojeb a nejen jednou...
tatko Tom
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od tatko Tom »

Osobne som kúpil Multiplu, na ktorej sa "podpísal" autorizovaný servis okrem iného tým, že rozvody, ktoré mi pri stave 240000 km menil kamarát, boli originál továrenské. Vpredu tlmiče a struny tak, že vľavo tlmič vymenený no staré uloženie, vpravo opačne, jedna sruna trochu iná - drela o podblatník.
Predchádzajúci majitelia (otec a potom syn) platili v autorizovanom servise ... V mnohých olej "menia" odsávačkou - polovinu.
:(
2004 Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 JTD (84.5 kW / 115 PS
Multipla JTD r.v. 2005 (zabavila mi ju manželka a učí ju na benzín :D :D :D )
Punto 1.9JTD - - r.v. 1999 - EX)
(Punto 1.1 - r.v. 1995 - EX)
(všade kam smú - Metabondy)
Michal67
Fiaťák

Příspěvek od Michal67 »

No nevím co si o tom myslet. Nebyl jsem u toho, ale povídka o tom jak autorizovaný servis v rámci garančky dá do auta tlumiče, který mají najeto 200000 km a Fiat to nechce nijak řešit se mi zdá trochu přitažená za vlasy. Stejně tak to, že autorizovaný servisy běžně ojebávají lidi na dílech. Já mám spíš opačný zkušenosti. V autech se vyznám takže jsem schopen si leccos uhlídat. Ale s autorizovanými servisy jsem nikdy neměl podstatný problém. Pokud se se mnou nebo s lidmi které znám někdy snažil někdo vyčůrat tak to byl spíš nějaký "normální" servis nebo garážista.
Fiat Tipo SW 1.4 T-Jet Italia Extra
ptej11
Začátečník

Příspěvek od ptej11 »

Michal67 píše: 05 lis 2020, 10:41 No nevím co si o tom myslet. Nebyl jsem u toho, ale povídka o tom jak autorizovaný servis v rámci garančky dá do auta tlumiče, který mají najeto 200000 km a Fiat to nechce nijak řešit se mi zdá trochu přitažená za vlasy. Stejně tak to, že autorizovaný servisy běžně ojebávají lidi na dílech. Já mám spíš opačný zkušenosti. V autech se vyznám takže jsem schopen si leccos uhlídat. Ale s autorizovanými servisy jsem nikdy neměl podstatný problém. Pokud se se mnou nebo s lidmi které znám někdy snažil někdo vyčůrat tak to byl spíš nějaký "normální" servis nebo garážista.
Já jsem jen konstatoval ,že jsem přijel na garančku s autem ,které jezdilo ( žehlilo nerovnosti na cestě ) perfektně a odjel autem s jiným chováním. Proto test tlumičů v pneu servisu ,kde mi řekli , že jsou ty tlumiče po smrti ( protokol z měření mám samozřejmě vytisknut) . Na základě toho výměna v jiném servisu ,po které se chová auto zase jako před garančkou.
Dál to pitvat nebudu , kdo chce , ať si jezdí kam chce , mě už nikdo do Fiat Pavlas nedostane.
ptej11
Začátečník

Příspěvek od ptej11 »

TipoLPG píše: 31 říj 2020, 10:23 Netvrdím, že autorizovaný servis je nejlepší, ale to co ty tvrdíš že ti vyměnil tlumiče za nějaké staré je blbost, proč by to dělal a hlavně pochybuju, že někde v regálu budou schovávat nějaké staré tlumiče a čekat, až přijede nějaký Franta, kterému je vymění. Spíše si myslím, že ten tvůj mechanik si chtěl pěkně vydělat a řekl ti, že mají najeto 200 tis km, aby ti je vyměnil.
Tak ten můj mechanik mě neoje.al , jezdím k němu roky s Octávkou I , s autem I 10 které má zatím dcera i s autem mé ženy. Nepočítám auta , které jsem měl předtím. Když ty tlumiče vyndal , tak chodily v ruce jako pumpička na kolo.
gigi
Fiaťák

Příspěvek od gigi »

Ahoj,prosím o radu. Mám najeto 65 000 km a hlásí mi to servis. Nechce se mi chodit do autorizáku,vše mi udělá kámoš mechanik,ale nevím co vše krom výměny oleje je potřeba udělat. V servisní knížce to už není,tak jak to dříve bývalo. Děkuji za případné rady.
FIAT TIPO HATCHBACK 1.4 T-JET 120K OPENING EDITION EXTRA
Bravo II 1,4
Stilo 1,2
Bravo I
Punto 1,2
Alfa Romeo 33
Martin.nz
Fiaťák

Příspěvek od Martin.nz »

Je to v té druhé knížce, návod k použití a údržbě vozidla.
Fiat Tipo kombi 1.4, 95k
Peugeot 406 break 2.0i, 97kW
Volkswagen Santana 1.6, 63kW
gigi
Fiaťák

Příspěvek od gigi »

Díky,už jsem to našel.
FIAT TIPO HATCHBACK 1.4 T-JET 120K OPENING EDITION EXTRA
Bravo II 1,4
Stilo 1,2
Bravo I