Závady
Moderátor: peta.smolik
Re: Závady
Podobný projev jak se tu popisuje mi dělalo auto (ne Fiat), po výměně horního uložení předního tlumiče. Když byla velká díra, tak si to po propružení kleplo, ale to již byl neoriginální díl. Kolega má najeto málo, ale dnešní kvalita nic moc. Potom samozřejmě můžeš hledat problém v uložení a nejsi schopen to najít, jelikož se to projeví až po projetí většího zhupu.
- Reklama
Prave na vrchne ulozenie tlmica mam najvacsie podozrenie aj ja,nakolko som to zazil na starsich autach. Zvlastne ale je, ze pri inych nerovnostiach je to bez problemu a pri tych vacsich je to len obcas. Pri predchadzajucom aute sa zvuk s vadnym ulozenim neustale stupnoval kym dosiel k takejto intenzite. Vidim to tak, ze v servise im podam co najpresnejsi popis a budem verit, ze rpi troche stastia problem odhalia
Tipo HB Lounge, 1.4, 70KW,
To ochmatej - otevří haupnu, dej ruku na horní uložení a pomocník divoce zahoupe s autem, otočí volantem atd.. Lupání v uložení jasně ucítíš... V servise pokud je průměrný manták tak akorát použije metodu pokkus - omyl, to spíš zajdi na STK na houpačku.. Do servisu pak s jasným zadáním co maj měnit (pokud si to nevyměníš sám, přehodit horní uložení na Fiatu neni nic složitýho.....
Budou to kosti na mém tipu zaruční výměna po 30000km
Jak se prosím vadné stabilizátory chovají? Mám najeto 70 tis km a klepnuti pozoruji hlavně při rozjezdu nebo při zrychlení po výjezdu ze zatáčky. Díky
Fiat Tipo Kombi 1.4 T-Jet LPG 2018
Kosti cvakaj rachtaj klepou. Když zahoupeš autem a dáš prst na kloub tak je cítit vůle v kloubu (jsou dva horní spodní). Podobně uložení tyče stab. v silentblokách.
Mě při rozjezdu jednou klepne na PP kole, to samé když vyjíždím že zatáčky a zrychluji. Tak to kosti asi nebudou, nejspíš nějaký čep. Když sem měnil zimní kola tak sem měl kosti venku, žádná vůle v nich nebyla cítit i prachový neporušené
Fiat Tipo Kombi 1.4 T-Jet LPG 2018
To může být i vakl v poloose/ kloubu... Tyhle lupání se hledaj blbě to může dělat mraky věcí, klidně i ruplý péro, uložení motoru atd atd.
Souhlas, mám skoro 70 000 a zatím naprosté ticho. A to jezdím často po Praze. Nebudu hodnotit ničí jízdu, nicméně před školkou se u nás parkovalo částečně na chodníku a když jsem viděl některé rodiče, jak to tam fouknou přes poměrně vysoký obrubník pěkně na dvojčičku, tak ta lupnutí slyším doteď. Pak tihle lidi v diskusích určitě píšou, jak to nic nevydrží. Zajímalo by mě, jestli kompozitní tyčky mají všechna Tipa, nebo jen ta s lepší výbavou?