Zapojenie autoradia alfa

Rady, jak co zapojit, jaké jsou nejlepší značky komponentů do auta, co koupit a co ne.

Moderátoři: peta.smolik, Globusman

Odpovědět
drincok
Začátečník
Příspěvky: 3
Registrován: 29 bře 2019, 18:14

Zapojenie autoradia alfa

Příspěvek od drincok » 29 bře 2019, 18:17

Dobry den.
Potrebujem pomoct zo zapojim autoradia. Mam auto alfa 147, je to nastavene tak ze rucne musim zapinat a vypinat autoradio, sere ma to ale nemam v konektoroch zlty kabel takze som si na to ako tak zvykla. Mam vsak nove radio pioneer avic D3 a to sa rucne neda vypnut takze by som to chcela napojit tak ze pri otoceni kluca nech sa zapne a ked vytiahnem kluc vypne. Dakujem za radu.
Aby ste vedeli ako vyzera ta koncovka v aute tak cerveny je prepinovany vedla cierneho dole, zlty tam nemam len sedy a ruzovy.
Dakujem pekne.
Přílohy
0E32842F-3779-4944-938B-5634C1D27DD5.png
0E32842F-3779-4944-938B-5634C1D27DD5.png (171.25 KiB) Zobrazeno 599 x

Reklama
 

Uživatelský avatar
Gembler
Fiaťák
Příspěvky: 141
Registrován: 12 úno 2018, 21:16

Re: Zapojenie autoradia alfa

Příspěvek od Gembler » 29 bře 2019, 20:24

Toto som neskúšal ale viem ako by sa to dalo spraviť niečo podobné,ak to nebude fungovať tak ma opravte.
Menil som zapaľovač do auta a na tom mám žltý,červený a čierny.Ten žltý je tam na to aby ako sa otočí páčkou do prvej polohy začnú svietiť parkovačky, osvetlenie budíkov atď. Začal svietiť aj zapaľovač.Ak by sa napojil červený z rádia na žltú zo zapaľovača tak by sa rádio zaplo a ako by sa vypli svetlá tak by sa rádio vyplo.
Punto mk1 55S-už nieje
Punto mk1 90ELX
Punto mk1 16v Sproting

drincok
Začátečník
Příspěvky: 3
Registrován: 29 bře 2019, 18:14

Re: Zapojenie autoradia alfa

Příspěvek od drincok » 30 bře 2019, 07:36

Gambler dakujem, tak by to malo byt lenze ja ten zlty kabel jednoducho nemam. Ako ho mam dorobit? Odkial potiahnut? Vie niekto prosim poradit?

Uživatelský avatar
Gembler
Fiaťák
Příspěvky: 141
Registrován: 12 úno 2018, 21:16

Re: Zapojenie autoradia alfa

Příspěvek od Gembler » 30 bře 2019, 17:52

Zo zapaľovača vedú tri kontakty stačí si zobrať odtiaľ žltý Obrázek
Punto mk1 55S-už nieje
Punto mk1 90ELX
Punto mk1 16v Sproting

Uživatelský avatar
liborko
Všeználek
Příspěvky: 2376
Registrován: 26 zář 2007, 16:06
Bydliště: Havířov
Kontaktovat uživatele:

Re: Zapojenie autoradia alfa

Příspěvek od liborko » 30 bře 2019, 20:42

AR 147 jsme měli,ale teď si nevybavuju jak to tam s radiem bylo :roll: na Stilu i Bravu II máme automatické zap/vyp rádia po zap/vyp zapalování takže je divné že AR 147 by to neměla. Nevrtal se v tom už někdo? Třeba tahle funkce předchozího majitele srala ( přiznám se,i mě to taky někdy vadí když se radio samo zapíná) Není ten káblík z konektoru jen vyndaný a někde zapadlý?
Gembler: myšleno dobře ale fungovat to podle mě nebude,pač timhle bys akorat jen vyřešil to,že radio by šlo spustit jen při rozsvěcených světlech. Ten červený kablik je trvalé napětí přivedeno do radia,ten žlutý (12V spínaných po zap.zapalování) by mělo být na jiné pozici v ISO konektoru.
P U N T O 75 ELX r.96
Stilo 1.6 16V/76kW r.02 Dynamic
Lancia Y 1.2 16V/59kW r.02 Unica
BravoII 1.4T 16V/88kW r.08 Emotion

AR 147 1.6TS r.01...
TIPO 1.4 r.94...
Seicento 1.1 SPI HOBBY r.99...
UNO 1.5 MPI r.87
............už jen ve vzpomínkách

drincok
Začátečník
Příspěvky: 3
Registrován: 29 bře 2019, 18:14

Re: Zapojenie autoradia alfa

Příspěvek od drincok » 31 bře 2019, 08:43

Dakujem vam vsetkym za rady, vyriesene kupou noveho radia ktore sa da vypnut aj zapnut manualne.
Inac ten autozapalovac ma celkom zaujal, ked zoberiem odtial ten zlty kablik, bude autozapalovac fungovat? Len tak pre info sa pytam, vrtat sa v tom uz asi nejdem...

Uživatelský avatar
Gembler
Fiaťák
Příspěvky: 141
Registrován: 12 úno 2018, 21:16

Re: Zapojenie autoradia alfa

Příspěvek od Gembler » 01 dub 2019, 11:01

Bude fungovať mne svieti keď zapnem svetlá,dalo by sa to použiť na nejaké dodatočné osvetlenie.
Punto mk1 55S-už nieje
Punto mk1 90ELX
Punto mk1 16v Sproting

Odpovědět

Zpět na „Auto-hifi“