KOLA: ET
Moderátor: peta.smolik
KOLA: ET
Potřeboval bych vědět jestli se na pandu vejdou 6x15" 4x98 ET24, jde mi hlavně o to ET, jestli už to nepoleze moc ven ?? Gumy by na tom byly 15" 195/50.
Fiat Panda, 1.3 16v MultiJet, 2008, tmavě modrá metalíza,
- Reklama
Re: Letní kola, jak velké ET?
Tak si zase odpovim sám...
Třeba se to někomu bude hodit.
Kola 4x98 6,5x15" ET35, gumy 195/50 všechno perfektně sedí, nedrhne, neleze z podběhů.
Třeba se to někomu bude hodit.
Kola 4x98 6,5x15" ET35, gumy 195/50 všechno perfektně sedí, nedrhne, neleze z podběhů.
Fiat Panda, 1.3 16v MultiJet, 2008, tmavě modrá metalíza,
-
bart_tychy.pl
- Začátečník
Re: Letní kola, jak velké ET?
můj přítel má
- ATT litá kola Model 540 C - 6J 15H2
a mají na to:
- Pirelli P5000 Drago 195/50 R15
a je to dokonale
- ATT litá kola Model 540 C - 6J 15H2
a mají na to:
- Pirelli P5000 Drago 195/50 R15
a je to dokonale
http://www.pandaclubpolska.pl/forumpcp/index.php - Dobrý polské fórum
http://pandomaniak.prv.pl/ - mnoha modifikacích Fiat Panda
http://pandomaniak.prv.pl/ - mnoha modifikacích Fiat Panda
Re: KOLA: ET
Ahoj Pandové ... vracím se k tomuto tématu a dovolím si rozšířit o prosbu:
Jaké rozměry disků máte u svých PAND v TP? Předpokládám, že mi do TP zapsali chybné údaje a bojím se problémů na STK. Když se to teď zpřísňuje, zvláště u starších aut.
Zkoušel jsem Fiat.cz a odkázali mne na dealerství Dojáček, že tam dělají Homologace. Ale - 2 týdny se tam nemůžu dovolat a nikdo mi nereaguje na maily.
Já mám v TP toto:
155 R 13 79T/ 5.00B X 13 ET 35
165/65 R14 79T 5J x 14-38
Máte jiné zadání? Podle těchto čísel totiž dohromady nic nenajdu a podle typu Panda 2 169 mi desítky webů nabízí spoustu jiných rozměrů.
Děkuji!
Jaké rozměry disků máte u svých PAND v TP? Předpokládám, že mi do TP zapsali chybné údaje a bojím se problémů na STK. Když se to teď zpřísňuje, zvláště u starších aut.
Zkoušel jsem Fiat.cz a odkázali mne na dealerství Dojáček, že tam dělají Homologace. Ale - 2 týdny se tam nemůžu dovolat a nikdo mi nereaguje na maily.
Já mám v TP toto:
155 R 13 79T/ 5.00B X 13 ET 35
165/65 R14 79T 5J x 14-38
Máte jiné zadání? Podle těchto čísel totiž dohromady nic nenajdu a podle typu Panda 2 169 mi desítky webů nabízí spoustu jiných rozměrů.
Děkuji!
Fiat Panda 2 169 1,2 44kW rv 2005
v minulosti
Fiat Palio 1,7TD 51kW rv1997
Xsara II kombi 2,0HDi 66kW rv 2001
Fiesta IV 3dv 1,25 16V 55kW rv1996
v minulosti
Děkuji. Můžu poprosit i vin? Kdybych se hádal s úřadem, zkusil bych oponovat rozdíly údajů v TP fakticky stejných aut.
v minulosti
v minulosti
To Krtek 3: Jestli to je dvojkolka a ne 4x4, tak to v techničáku máš správně. 4x2 a 4x4 vůbec nejsou stejný auta.
Pokud máš na autě něco jinýho a nemáš k tomu typový list, tak máš technicky nezpůsobilé vozidlo.
Zastoupení Fiat CZ nefunguje, seberou prachy za prodej, narejžujou na garančkách a dál je zákazník nezajímá = ztráta času s nima něco řešit.
Pokud jde o jiný kola zapsat do techničáku, tak potřebuješ typový list, kontrolu montáže na STK a pak na úřad.
Typový list sháněj u prodejců kol...
Pokud máš na autě něco jinýho a nemáš k tomu typový list, tak máš technicky nezpůsobilé vozidlo.
Zastoupení Fiat CZ nefunguje, seberou prachy za prodej, narejžujou na garančkách a dál je zákazník nezajímá = ztráta času s nima něco řešit.
Pokud jde o jiný kola zapsat do techničáku, tak potřebuješ typový list, kontrolu montáže na STK a pak na úřad.
Typový list sháněj u prodejců kol...
Fčíl sem si fšim, že v dolní části TP je ešče dodatek:
Stáří NENÍ pro sraby, ale já srab sem. A geront k tomu.
Jo jo, mám dvojkolku. Auto už mám pět roků a od koupi jsem měl dvě sady kol. Technickou mám v listopadu a zatím jsem tam jezdil vždycky na letních. Respektive dělal jsem TK způsobem, že jsem dal auto na roční servis výměn náplní a nechal udělat technickou. Jenže před pár dny mi umřel servisák a já začal řešit všechno možné.
Zimní kola jsem měl na discích nevyhovujících, tak šla z domu.
Letní budou letos sjetá a já přemýšlím o celoročkách.
No a problém je, že i teď letní kola byť originál Fiat mají trochu jiné údaje.
Kamarádi mi říkají že se na to mám vykašlat, protože to číslo se strašně blbě hledá zevnitř hliníkového disku. Že nikdo nemůže řešit rozdíl 5 nebo 5,5.. nicméně když to povezu na STK sám, ze zkušenosti vím, že hledají každou maličkost, jak zlikvidovat auto staré 20 let.
Zkouším dohledávat VIN shodného typu Fiatu panda, pak se pokusím probrat s úředníkem možnosti zapsání konfrontací... V datové kostce podle vin najdu všechny údaje o autě a když bude stejný typ, motor, hmotnosti, ...
Hledal jsem nějaká kola ze starších pand na inzercích, na vrakovišti, ale všichni mají jiné rozměry. Převážně 5,5 j a ET plus mínus 10.
Tady jsem teď našel vlákno se stejnou debatou v minulosti, i s výsledkem od Dojáčka.
Celé to je nasírací... STK vadí poklice i malé krytky středu na kolách, byť pod krytkou není žádné číslo. U nových aut je to ještě horší, protože abyste udělali TK, musíte vlastně přijet u některých aut nezpůsobilý, protože kryty kol jsou součástí toho auta a mají specifickou vlastnost v chlazení brzd.
Můj mazlík panda sice je z roku 2005 ale ještě nemá 100 000 km na tachometru vypadá jak nový a plánuju ho mít co nejdéle.
Nakonec asi nebude na podzim jiná možnost než koupit kola právě s typovým listem a nechat zapsat...
v minulosti
v minulosti
Držím palec, aby to dopadlo.
Ta naše je 2006, má už na hrbu téměř 200k, zdaleka už nevypadá jako nová, ale taky je to mazlik "nafurt". :lovestruck:Krtek3 píše: 27 čer 2026, 12:27 Můj mazlík panda sice je z roku 2005 ale ještě nemá 100 000 km na tachometru vypadá jak nový a plánuju ho mít co nejdéle.
Stáří NENÍ pro sraby, ale já srab sem. A geront k tomu.
2 krtek:
V tom případě máš v technicaku rozměry správně (mám stejný auto a kola to samý, 155/80R13 a 165/65 R14
Nejjednodušší je sehnat správný kola. Pokud potřebuješ nový gumy, tak na tvým místě bych koupil novy plechace + pneu + obuti/ vyvážení,přijde ti to už obuty. A stary kola hodil na inzerát (ale moc prodejny to nebude..) ty jiný kola z vrakace budou ze 4×4 nebo z Punta. Typový list že to může na tvoje auto nesezenes, má to větší obvod kola, takže homogace u toho bude opět jen na 4kolku, Punto atd. Seženeš jen to co už máš zapsaný, příp, větší ráfky + sirsi gumu s nižším profilem, něco jako R15 a 175x40 nebo tak něco (což je ale na naše tankodromy nesmysl..)
STK bez poklic/ krytek - to je kvůli kontrole sroubu - jestli jsou všechny atd.
Celkem často se objevujou inzeráty kola za pár korun, spousta pand 169 už je shnilych a končí ve srotu
Ad celorocky, na podzim jsem zkusil Dunlop 165/65 R14, na vodě super, sucho ujde, na tvrdým sněhu a ledu srovnatelný s top zimnima, v hlubším sněhu a nasoleny kaši nic moc, i novy v tom byly asi jako zimni ojetý na 4mm = uz dost voser ale jet s tim jde (pokud umis..).. Ted po 20kkm jsou ojetý předek má 5 zadek asi 7mm
Kámoši ti neradi moc dobře, technický nezpusobile vyskočí při nehodě.. někdy má poj.nezpusobilost ve vylukach, pak ani nemusí být pricinna souvislost s nehodou a může ti priletet celá škoda...
V tom případě máš v technicaku rozměry správně (mám stejný auto a kola to samý, 155/80R13 a 165/65 R14
Nejjednodušší je sehnat správný kola. Pokud potřebuješ nový gumy, tak na tvým místě bych koupil novy plechace + pneu + obuti/ vyvážení,přijde ti to už obuty. A stary kola hodil na inzerát (ale moc prodejny to nebude..) ty jiný kola z vrakace budou ze 4×4 nebo z Punta. Typový list že to může na tvoje auto nesezenes, má to větší obvod kola, takže homogace u toho bude opět jen na 4kolku, Punto atd. Seženeš jen to co už máš zapsaný, příp, větší ráfky + sirsi gumu s nižším profilem, něco jako R15 a 175x40 nebo tak něco (což je ale na naše tankodromy nesmysl..)
STK bez poklic/ krytek - to je kvůli kontrole sroubu - jestli jsou všechny atd.
Celkem často se objevujou inzeráty kola za pár korun, spousta pand 169 už je shnilych a končí ve srotu
Ad celorocky, na podzim jsem zkusil Dunlop 165/65 R14, na vodě super, sucho ujde, na tvrdým sněhu a ledu srovnatelný s top zimnima, v hlubším sněhu a nasoleny kaši nic moc, i novy v tom byly asi jako zimni ojetý na 4mm = uz dost voser ale jet s tim jde (pokud umis..).. Ted po 20kkm jsou ojetý předek má 5 zadek asi 7mm
Kámoši ti neradi moc dobře, technický nezpusobile vyskočí při nehodě.. někdy má poj.nezpusobilost ve vylukach, pak ani nemusí být pricinna souvislost s nehodou a může ti priletet celá škoda...