Stránka 4 z 4

Re: ŘÍZENÍ, POSILOVAČ: Hlásí chybu, ale zatím funguje

Napsal: 14 kvě 2013, 02:14
od SpiritWolker
Budem teraz v sobotu alebo v nedelu v Prahe, tak sa kludne mozme stretnut, diagnostiku ti urobim zadarmo

nechapem preco mi to nedas rovno opravit - uz si to davno mohol mat opravene

namiesto toho vymyslas ako si prevrtat koleno za kazdu kacku

mas len niekolko moznosti
1. kupit nove vo fiate asi za 19500kč +5000kč montaz
2. kupit na vrakaci alebo od bazarnika pouzite servo za 6000-9000kč bez zaruky
bez montaze a musis niekomu zaplatit za demontaz a montaz minymalne 2000-3000kč
3. alebo das mi to opravit a usetrim ti 16700kč a plno starosti so zbytocnymi rieseniami a zbytocnymi investiciami
4. alebo ti predam novy nahradny diel a mozes si to sam namontovat (samozrejme bez zaruky a knov.hov montaze)

Re: ŘÍZENÍ, POSILOVAČ: Hlásí chybu, ale zatím funguje

Napsal: 14 kvě 2013, 13:56
od Manny
5. a nebo ... ale to až to bude hotové a celé vyčílsené, aby i ostaní měli přehled :wink:

A pak můžeme všichni svorně posoudit, za kolik se dají vrtat kolena "za každou kačku" :) A pro trochu té námahy se nepo...u :wink:

EDIT: Tak auto už pár měsíců jezdí a funguje k plné spokojenosti. A moje náklady?

1) senzor jsem koupil na ebay za 55 Éček + 20 Euro jsem zaplatil za dopravu z Itálie. Jednání s obchodníkem zcela perfektní, bezkonkurenční. Konkrétně to byl deprosssrl
http://www.ebay.com/itm/SENSORE-DI-COPP ... 4542052%26
Náhradní díl cca 1900,- Kč
2) demontáž starého a montáž nového jsem zvládnul sám za dvě hodiny. Pro středně schopného mechanika to není problém udělat. Jediné speciální nářadí, které je k tomu třeba jsou kleště na ségrovky s rozevřením čelistí 120 - 150 mm. Půjčil jsem si v práci.
Práce 0, Kč
3) Diagnostiku a nastavení nového sensoru mi udělali v servisu, kam jezdím se služebákama zadara. Jinak by prý účtovali 500,- Kč
Diagnostika 0,- Kč

Sečíst už si to umíte sami :wink:

Re: ŘÍZENÍ, POSILOVAČ: Hlásí chybu, ale zatím funguje

Napsal: 14 lis 2013, 10:54
od slimak
Zdravím a chci se zeptat, jestli někdo nevíte, jak je to s barvami toho opletení kabelu od snímače polohy volantu. Mám Pandu z r. 2006 a ten obal kabelu je zelený. Na ebay jsem ho našel za 55e, ale s modrým opletením ( pokud jsem správně porozuměl tomu, co k tomu píšou, tak by to mělo být identické, ale nejsem si 100% jistý...). Předem díky, Jirka.

Re: ŘÍZENÍ, POSILOVAČ: Hlásí chybu, ale zatím funguje

Napsal: 29 lis 2013, 14:55
od slimak
Tak jsem to nakonec vyřešil sám - koupil jsem snímač s modrým opletením. Po výměně závada stejná a nakonec pomohla výměna ložisek řízení cca za 200,- Kč. I tak vyšla cena náhradních dílů do 2500,-.
Ten původní snímač ( velmi pravděpodobně dobrý ) mi zbyl, takže pokud by někomu pomohl, ozvěte se.

Re: ŘÍZENÍ, POSILOVAČ: Hlásí chybu, ale zatím funguje

Napsal: 01 úno 2020, 17:46
od the_miracle
Dovolím si tento problém oživit. Svítí servo, ale funguje. Panda 1.1, rok 2007. Občas během jízdy pohasne, ale většinu času svítí. Baterka se zdá OK, startuje v pohodě, z toho usuzuji, že i dobíjí. Na diag to napíchnu, ale v nejbližších týdnech nebudu mít auto a kabel pohromadě. Kdyby byl nějaký tip. Díky.

Re: ŘÍZENÍ, POSILOVAČ: Hlásí chybu, ale zatím funguje

Napsal: 01 úno 2020, 19:40
od SpiritWolker
Pozdravujem, mate uz poskodeny snimač volantu ktory snima tlak a polohu volantu, konkretne vam odisla cast ktora mera polohu, bude ho casom potrebne vymenit za novy. Baterkou to nikdy neni. Posilovac sa zapne az ked sa roztoci alternator. Snimac sa pokazy vzdy len kvoli vôlam na naprave! S pozdravom

Re: ŘÍZENÍ, POSILOVAČ: Hlásí chybu, ale zatím funguje

Napsal: 02 úno 2020, 10:42
od the_miracle
Díky. Je to nějak rozumně vyměnitelné, nebo je to složitější? Pokud to jde jednoduše vyměnit, jaké je číslo dílu? Díky.

Nebo jde o závadu popsanou zde?

http://www.hifiland.net/katalog/Vymena- ... a%20..html

Re: ŘÍZENÍ, POSILOVAČ: Hlásí chybu, ale zatím funguje

Napsal: 02 úno 2020, 10:54
od the_miracle
Nebo stačí vyměnit jen toto?

Obrázek

Re: ŘÍZENÍ, POSILOVAČ: Hlásí chybu, ale zatím funguje

Napsal: 02 úno 2020, 18:08
od SpiritWolker
Presne tak, to je ten snimač ktory roby tu všetku zlobu 8)
posilovač demontovat - rozobrat - vymenit a nakalibrovat programom MultiEcuScan
na www strankach hifi pekne všetko rozpísali, podla mna až priliž
akurat tu maju chybu: "kroutící moment neumožňuje kalibrovat" :lol:
s programom MultiEcuScan to nakalibrujem na par kliknuti v notebooku :mrgreen:

upozornujem: novy snimač vyžaduje odbornu montaž

čislo dielu neexistuje, každy vyrobca a predajca použiva svoje

tu je moj inzerat servo pre Pandu na SK, na českom bazoši musim obnovit inzerat :-) Cena pre CZ 4600kč Montáž na počkáni +1000kč
https://auto.bazos.sk/inzerat/106823064 ... -Servo.php

Re: ŘÍZENÍ, POSILOVAČ: Hlásí chybu, ale zatím funguje

Napsal: 02 úno 2020, 19:12
od the_miracle
Ok, díky, ale předpokládám, že je nutné dojet s tím k Vám.

Re: ŘÍZENÍ, POSILOVAČ: Hlásí chybu, ale zatím funguje

Napsal: 02 úno 2020, 21:58
od SpiritWolker
Neni zač, neni potrebne dojit ku mne - Ja robim aj montaž u zakaznika na počkanie,
alebo kde sa dohodneme na stretnuti.
Napriklad najčastejšie som v Brne, Praha, Stare mesto u Uherskeho Hradište alebo SK: Trnava, Žilina, Šaľa atď...

Tu si možte prečitať celu temu o posilovačoch tu sa aj dozviete že beham po celej CZ a SK :D
https://www.club-fiat.com/viewtopic.php ... 38#p225668

Re: ŘÍZENÍ, POSILOVAČ: Hlásí chybu, ale zatím funguje

Napsal: 07 úno 2020, 16:08
od SpiritWolker
V nedelu idem opravovat posilovače Grande Panda a Punto do Prahy a Pardubic. Kto potrebuje optravit tak mi volajte na dole uvedene čisla:

Re: ŘÍZENÍ, POSILOVAČ: Hlásí chybu, ale zatím funguje

Napsal: 30 bře 2020, 11:14
od Rouballik
Mám problém s chrláním řízení. Když točím volantem, tak se z toho loudí takové zvuky jako někdo funěl a chrchlal u toho. Taky mám pocit, že řízení ubývá síla. Abych si udělal přehled tak jsem poptal co stojí repase a tady https://repaserizeni.cz/46037-panda mi řekli že 5800 Kč.. To je teda ranec. Skoro jako celý auto. Neumí to někdo levněji a nebo neopravuje to někdo na klubu?

Re: ŘÍZENÍ, POSILOVAČ: Hlásí chybu, ale zatím funguje

Napsal: 30 bře 2020, 11:40
od SpiritWolker
Tak prave jsem zjisil že :D Rouballik jennom dela reklamu sve firme :D
taky spamuje aj na Hyundai foru :D s tohu istou rozpravkou
https://www.hyundaiclub.net/viewtopic.p ... ad#p578020

Rouballik - Rouballik delaš reklamu na každem foru :-) jaky maš auto? vypadaš na podvodnika ktery dela reklamu sve firme :-)

jsem zvedavy kde te všade ješte najdu :D :D :D :D