otáčkoměr

Moderátor: peta.smolik

jarin
Začátečník
Příspěvky: 23
Registrován: 03 zář 2010, 09:50

otáčkoměr

Příspěvek od jarin »

zdar borci.nevíte někdo náhodou,jestli by šlo do Pandy 1.1 Active r.v.2006 namontovat dodatečně přídavný otáčkoměr.jestli ano,tak napište jak. :roll: díky
Reklama
 

Uživatelský avatar
Mr.Bean
Znalec
Příspěvky: 585
Registrován: 17 led 2010, 21:56
Bydliště: Praha (Vrané nad Vltavou)
Kontaktovat uživatele:

Re: otáčkoměr

Příspěvek od Mr.Bean »

Už se to tu řešilo několikrát... Téma už tu je, stačí hledat ;)

Ale jde to, jednoduše. Koupíš budíky, vyměníš za ty starý a letíš za někým na diagnostiku aby ti poladil kilometry, jinak ti budou blikat.

Budíky na vrakáči stojej tak 1500. Vezmi radši rovnou z Emotion s tím větším displejem, tam můžeš časem vymyslet i čidlo teploty
Honza, Fiat Panda 1.1 Active; 07/2009; žlutá mambo

Detailingclub.cz - Profesionální péče o vaše auto
jarin
Začátečník
Příspěvky: 23
Registrován: 03 zář 2010, 09:50

Re: otáčkoměr

Příspěvek od jarin »

čau.ty jako myslíš dát úplně novou přístrojovku?to jako de?vyděláš starou-vemeš novou-zapojiš dráty a normálně to funguje?otáčkoměr,palubní počítač :?: .......ty to tak máš?
Uživatelský avatar
Mr.Bean
Znalec
Příspěvky: 585
Registrován: 17 led 2010, 21:56
Bydliště: Praha (Vrané nad Vltavou)
Kontaktovat uživatele:

Re: otáčkoměr

Příspěvek od Mr.Bean »

Prej to tak jde :). Je to všechno el. Jen pak musíš vyrobit tlačítko na přepínání PP. Studuj na pandaclubpolska.cz.

Já to nemám, ale plánoval sem to
Honza, Fiat Panda 1.1 Active; 07/2009; žlutá mambo

Detailingclub.cz - Profesionální péče o vaše auto
jarin
Začátečník
Příspěvky: 23
Registrován: 03 zář 2010, 09:50

Re: otáčkoměr

Příspěvek od jarin »

Přístrojovku sem už sehnal.Teď aby to fungovalo. :(
Uživatelský avatar
Mr.Bean
Znalec
Příspěvky: 585
Registrován: 17 led 2010, 21:56
Bydliště: Praha (Vrané nad Vltavou)
Kontaktovat uživatele:

Re: otáčkoměr

Příspěvek od Mr.Bean »

Zkus zapojit a uvidíš. Ale mělo by to jít
Honza, Fiat Panda 1.1 Active; 07/2009; žlutá mambo

Detailingclub.cz - Profesionální péče o vaše auto
jarin
Začátečník
Příspěvky: 23
Registrován: 03 zář 2010, 09:50

Re: otáčkoměr

Příspěvek od jarin »

špica........normálně to funguje :lol: ještě nějak zapojit ten pal.počítač.nevíte někdo? :cry:
Uživatelský avatar
Mr.Bean
Znalec
Příspěvky: 585
Registrován: 17 led 2010, 21:56
Bydliště: Praha (Vrané nad Vltavou)
Kontaktovat uživatele:

Re: otáčkoměr

Příspěvek od Mr.Bean »

Najdi si na tom Pandaclubpolska téma (tuším je v návodech) - výměna podsvícení licznika. Je tam fotka jak vymyslet to tlačítko
Honza, Fiat Panda 1.1 Active; 07/2009; žlutá mambo

Detailingclub.cz - Profesionální péče o vaše auto
jarin
Začátečník
Příspěvky: 23
Registrován: 03 zář 2010, 09:50

Re: otáčkoměr

Příspěvek od jarin »

2014-07-17-22-06-31.jpg
2014-07-17-22-06-31.jpg (65.29 KiB) Zobrazeno 11455 x
tak jsem "oprášil polštinu"(jediny,co sem asi pochopil bylo szukaj) a sundal kryty sloupku řízení.pod horním jsou jakoby 2zásuvky.tu horní sem propojil a heuréka.funguje aji PP.ještě nějaky tlačítko.zapomněl jsem napsat,že kilometry neblikaj.dík za spolupráci.
TAU
Začátečník
Příspěvky: 11
Registrován: 09 čer 2015, 19:35

Re: otáčkoměr

Příspěvek od TAU »

Zdravim, musim poreferovat a zanechat odkaz ostatním experimentatorum.
Mam Fiat Pandu 1.1 Active r.v.2006 s min výbavou, z vrakoviste jsem dotahl PP s velkym LCD a ukazatelem ext.teploty, zaroven jsem zakoupil i packy s tlačítkem TRIP.
Vse jsem vymenil a opravdu to jede, s tim, ze teplotni cidlo jsem zakoupil za 49Kc typ NTC 10kOhm 1% primo zde: http://www.store.mcustore.cz/kategorie/ ... vodotesne/" onclick="window.open(this.href);return false; zapojeno je v PP na PIN17 a PIN18, jede jak vino.
U me pandy chybel jeden drat do PP od páček, vse jelo ale tlacitko TRIP nefungovalo, po prostudovani elektrodokumentace (eLearn nutnost) je tlacitko vyvedeno na packach na pravem hornim konektoru H005A poslední pin na pravo PIN1, bylo třeba spojit s PP E050 na PIN4, od tohoto okamziku jede novy PP z Fiat Panda Emotion jak vino. Resp. musim ještě navštívit mistniho doktora s diagnostikou, blika mi cely LCD a tak bude potřeba sladit noty na CAN tak doufam, ze se to povede, chytre kanaly pisou:
The PROXI Alignment procedure is used to configure the modules connected to the CAN network of the vehicle. A flashing odometer indicates the the PROXI is not aligned properly. If your odometer flashes or you have added/removed/replaced CAN modules from your vehicle then you need to execute this procedure. The most common cases when you need PROXI Alignment is after replacing your Instrument Cluster or after replacing/retrofitting a Connect Nav module.
NOTE: Please read carefully all data on the "Info" screen. Check if available and configured modules correspond to your vehicle. Also, if the Info screen shows that added or removed ECUs are detected, check if those ECUs are detected correctly.
NOTE: Make sure that your FiatECUScan log files folder is configured properly as the program will write some important information about your current PROXY configuration and you will need to send the log file to the author in case of procedure failure.
NOTE: The "Indicators Command" and "Alarm Country Mode" will be restored to the factory default value after this procedure. You may need to connect to the Body Computer and correct these settings after execution of this procedure (you need to know your vehicle's 5-digit security code to do that).
WARNING: DO NOT INTERRUPT the procedure once it has started. The key should be at MAR and Engine OFF. After successfull execution of the procedure turn your key to OFF and wait at least 5 seconds before turning it back ON.

...dam vedet jestli to vyslo. :)
TAU
Začátečník
Příspěvky: 11
Registrován: 09 čer 2015, 19:35

Re: otáčkoměr

Příspěvek od TAU »

...tak to vyslo, mistni "doktor" diagnostickou sadou od BOSH objevil zavadu na PP a nasledne zavadu nechal odstranit a po tomto zasahu zacala PP fungovat jak vino a vse bezi jak ma, PP prestala blikat a vse jede dle ocekavani. Jedine co se nam nepovedlo je vrátit stav najetych kilometru dle původního PP. :( Netusite někdo jak toto přenastavit? Origo diagnosticka sada od Fiat by to umela? Neexistuje nejaka sikovna utilita? Diky za typ. :) Zítra hodim foto. :)
TAU
Začátečník
Příspěvky: 11
Registrován: 09 čer 2015, 19:35

Re: otáčkoměr

Příspěvek od TAU »

...servisak rikal, to nejde nebude Vam fungovat to a to a to... pratele Pand, jde to zde je dukaz!!!
Přílohy
...je to tam. :)
...je to tam. :)
Fiat_Panda_PP.jpg (208.58 KiB) Zobrazeno 10883 x
vossák
Začátečník
Příspěvky: 47
Registrován: 16 zář 2016, 16:40

Re: otáčkoměr

Příspěvek od vossák »

Fungují i spotřeby?Aktuální,průměrná??
jarin
Začátečník
Příspěvky: 23
Registrován: 03 zář 2010, 09:50

Re: otáčkoměr

Příspěvek od jarin »

Ano.Všechno funguje. :D
Pavel_DNK
Začátečník
Příspěvky: 2
Registrován: 28 kvě 2021, 20:50

Re: otáčkoměr

Příspěvek od Pavel_DNK »

Ahoj,
mám také Pandu Active. A dal jsem do ní budíky z Emotion.
Ovládání vyřešeno nemám. Stačilo by koupit páčky k volantu? Poslali byste někdo info jak jste zapojili teploměr?
Kilometry dát dolů nejdou? Já to vzal do Fiat servisu a přiložil jim měsíc starou zprávu z STK kde je vidět, že původní budíky mají cca 107 tis. Km.
Udělali mi diagnostiku a řekli, že se povedlo, tak jsem spokojeně zaplatil 800 Kč a v autě zjistil, že mi jen zastavili blikající display :D

Poradíte prosím někdo?

Děkuji.
Pavel
Odpovědět

Zpět na „Panda“