Ahoj, mrzí mě, že mým prvním příspěvkem tady je žádost o pomoc, ale prostě to tak vyšlo. Před nedávnem jsem koupila Pandu 100hp rok 2008 a bohužel jsem si předem neověřila dostupnost dílů. Z jednoduché renovace klimatizace se tak vyklubala mission impossible, protože nové hadice již nejsou k dispozici a použité na vrakovištích momentálně také nejsou. Na Ebay ani Allegro jsem také nic nenašla. Jedná se o díly s origo čísly 51807247, 51807218 a 51807230. Mechanik zmiňoval možnost zavaření aktuálních, ale s nejistým výsledkem...
Prosím, netušíte někdo, co s tím? Díky moc.
Panda II - hadice klimatizace
Moderátor: peta.smolik
-
- Začátečník
- Reklama
Re: Panda II - hadice klimatizace
Možná nečekáte tuhle odpověď, ale třeba pomůže se rozhodnout.
To auto se nevyrábí 13 let. Vím to bezpečně z doby, kdy jsem uvažoval mezi novým a ojetinou. Díly jsou originální na každé auto dostupné zhruba 10 let, vyjímky déle. Znamená to, že je potřeba něco oželet a smířit se s tím, že ty trubky k sehnání nové už nebudou nikdy. Na ojetinách obtížně, protože je to díl, který nevydrží věčně.
1) Vykašlat se na klimatizaci
2) Dát opravit do servisu, kde dělají jen klimatizace a ne k mechanikovi i když s tím mechanikem jinak máte dobré zkušenosti.
3) Vidím, že ty hadice jsou tlakové, možná podobné jako na brzdy. Výrobci brzdových hadic na míru jsou asi 2 v republice. Nikdy jsem to nepotřeboval ani na starší auto, vždy šly sehnat. Dá se to vygooglit a pak nechat na míru. Samozřejmě se zeptat, jestli je má úvaha správná a jde to použít.
Nebo najít výrobce hadic ke klimatizacím.
4) Zajít k výrobní firmě, kde dělají klimatizace. Značek je několik. Určitě budou umět navařit nové koncovky na hadice kvalitně a bez úniku, za předpokladu, že bude na co a nebudou shnilé.
Opravdu je to jen o rozhodnutí, kolik moc času a peněz investovat. Opravit se dá hodně, ale stojí to převážně hodně vlastního úsilí. Může se klidně stát, že investujete hodně času a peněz do hadic a pak mechanik zjistí, že je třeba zanedbaná údržba kompresoru a stejně to třeba nebude fungovat, nebo jen chvíli. Nezjistí to dokud to celé nezprovozní.
Sám na autě nešetřím a kupuji nejlepší a spíše nejdražší dostupné díly - z těch co jsou pro provoz auta nezbytné a důležité pro provoz a bezpečnost. Za mě bych klimošku nechal vymontovat a vyhodit a udržoval na autě vše ostatní, podle stavu auta třeba dalších 10 let......
Snad rada pomohla.
To auto se nevyrábí 13 let. Vím to bezpečně z doby, kdy jsem uvažoval mezi novým a ojetinou. Díly jsou originální na každé auto dostupné zhruba 10 let, vyjímky déle. Znamená to, že je potřeba něco oželet a smířit se s tím, že ty trubky k sehnání nové už nebudou nikdy. Na ojetinách obtížně, protože je to díl, který nevydrží věčně.
1) Vykašlat se na klimatizaci
2) Dát opravit do servisu, kde dělají jen klimatizace a ne k mechanikovi i když s tím mechanikem jinak máte dobré zkušenosti.
3) Vidím, že ty hadice jsou tlakové, možná podobné jako na brzdy. Výrobci brzdových hadic na míru jsou asi 2 v republice. Nikdy jsem to nepotřeboval ani na starší auto, vždy šly sehnat. Dá se to vygooglit a pak nechat na míru. Samozřejmě se zeptat, jestli je má úvaha správná a jde to použít.
Nebo najít výrobce hadic ke klimatizacím.
4) Zajít k výrobní firmě, kde dělají klimatizace. Značek je několik. Určitě budou umět navařit nové koncovky na hadice kvalitně a bez úniku, za předpokladu, že bude na co a nebudou shnilé.
Opravdu je to jen o rozhodnutí, kolik moc času a peněz investovat. Opravit se dá hodně, ale stojí to převážně hodně vlastního úsilí. Může se klidně stát, že investujete hodně času a peněz do hadic a pak mechanik zjistí, že je třeba zanedbaná údržba kompresoru a stejně to třeba nebude fungovat, nebo jen chvíli. Nezjistí to dokud to celé nezprovozní.
Sám na autě nešetřím a kupuji nejlepší a spíše nejdražší dostupné díly - z těch co jsou pro provoz auta nezbytné a důležité pro provoz a bezpečnost. Za mě bych klimošku nechal vymontovat a vyhodit a udržoval na autě vše ostatní, podle stavu auta třeba dalších 10 let......
Snad rada pomohla.
Mam tu trubky klimatizace z Idey 1.4 16V,nevim ale zda to bude stejne. Jinak existuji specializovane firmy ktere tyto trubky opravuji,staci pohledat na netu nejakou ve tvem okolí.
CROMA 1.9JTD/110kW r.06 -EMOTION-
Lancia Musa 1.4 16V r.11-PLATINO-
PUNTO 75 ELX r.96
IDEA 1.4 16V/70kW r.07
Stilo 1.6 16V/76kW r.02 Dynamic
Seicento 1.1 SPI HOBBY r.99...
TIPO 1.4 r.94...
UNO 1.5 MPI r.87
Lancia Musa 1.4 16V r.11-PLATINO-
PUNTO 75 ELX r.96
IDEA 1.4 16V/70kW r.07
Stilo 1.6 16V/76kW r.02 Dynamic
Seicento 1.1 SPI HOBBY r.99...
TIPO 1.4 r.94...
UNO 1.5 MPI r.87
-
- Začátečník
Děkuju za reakce! Podle informací od prodejce Fiatu a z autodílů Vojkov tam žádné jiné hadice/trubky (z Pandy s odlišnou motorizací ani z jiných modelů Fiat) nepůjdou, protože jsou jinak naohýbané a mají různé koncovky.
No nic, znamená to tedy, že se uvedení Pandy do super stavu trochu prodraží
Klimatizaci totiž neoželím, protože mám automatickou, což bylo jedno z hlavních kritérií výběru. Dalšími kritérii byla černá barva, lepší audio s ovládáním na volantu, alespoň 4 airbagy a sky-dome. Sky-dome jsem ale musela po nějaké době z kritérií vypustit, protože sehnat takhle nakonfigurované auto se ukázalo jako nadlidský úkon. A proto klima MUSÍ fungovat 
Budu dál hledat použité, zkusím využít příbuzné v Itálii a pokud se nepodaří, tak mám na 14.7. domluvenou opravu těch stávajících.
No nic, znamená to tedy, že se uvedení Pandy do super stavu trochu prodraží

Budu dál hledat použité, zkusím využít příbuzné v Itálii a pokud se nepodaří, tak mám na 14.7. domluvenou opravu těch stávajících.