Právě je 23 zář 2019, 19:22





Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 45 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Bravo2: klima
PříspěvekNapsal: 24 dub 2008, 21:32 
Offline
Začátečník
Uživatelský avatar

Registrován: 27 úno 2008, 18:19
Příspěvky: 37
tak mam prve skusenosti s klimatizaciou

a pravdu povediac...pri malom prudeni vzduchu automatickej klimatizacie nepocitujem absolutne ziadny vplyv na spotrebu. ani v meste, ani mimo.

samozrejme, nehovorim o klime 10 stupnov pod teplotu okolia. take skusenosti napisem neskor. ale zatial aj v tomto smere spokojnost.

ale ten klud, ticho, zavrete okna na dialnici...to sa mi paci.

tak som sa len chcel podelit o radost z mojho prveho auta s klimou...a hned automatickou. :) snad mi odpustite.

_________________
Fiat bravo 2, 1.4, 90 k, 12/2007


Nahoru
 Profil  
 

 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 24 dub 2008, 22:38 
Offline
Začátečník
Uživatelský avatar

Registrován: 18 dub 2008, 11:10
Příspěvky: 33
Bydliště: Brno
Gratuluji :-D Ta automatická klima je dobrá věc

_________________
S fiatem jezdím denně. Kontakt na mě... ICQ:292717425, Mail: masek@motortec.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 25 dub 2008, 12:59 
Offline
Fiaťák
Uživatelský avatar

Registrován: 20 dub 2008, 18:06
Příspěvky: 155
mam mechanicku a taktiež spokojnosť nejaký veľký vpliv na spotrebu nepocitujem, pravdu povediac skoro žiadny ale určite je. regulacia je presná ak je to nastavené na COLD tak zachvílu je zima aj v rozpálenom aute. takže aj ja mam len dobré skusenosti s klímou

_________________
ex car: Fiat Bravo 2 1.4 16V 66kW
NOW : Ford C-Max FL 1.8 TDCi 91kW/124 ponikov :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 30 dub 2008, 19:02 
Offline
Fiaťák

Registrován: 28 úno 2006, 19:17
Příspěvky: 155
Bydliště: Brno, Kuřim
Digitální klima je určitě nejlepší, snadná obsluha teploty je prostě nejlepší.
Jen mi u Brava přijde horší účinnost než třebas mechanická u Stila 1.4, nebo automatická Stilo 1.6.
A to v obou, co jezdím. 120 Emotion a 150Sport obě v benálu.

_________________
FIAT ---->>> First In Automotive Technology
My CREW:
NEW Fiat Bravo II 1.9MJT 120hp + dodělaný tempomat (Ex: Fiat Panda 1.2 Emotion do 73tkm)
Doma: Bravo II 1.4T Sport
Nokia N97
Apple MacBook


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 06 kvě 2008, 15:13 
Offline
Začátečník
Uživatelský avatar

Registrován: 03 pro 2007, 12:20
Příspěvky: 38
Bydliště: Brno
vliv na spotrebu tam bude kazdopadne uz z fyzikalniho hlediska, ale je fakt ze v dnesni dobe uz je to zanedbatelna hodnota :-)

_________________
BMW 540iA - 286k
Nemám Fiata no a co :-D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 06 kvě 2008, 15:18 
Offline
Začátečník
Uživatelský avatar

Registrován: 18 dub 2008, 11:10
Příspěvky: 33
Bydliště: Brno
Litr sem litr tam koho to zajímá? :lol:

_________________
S fiatem jezdím denně. Kontakt na mě... ICQ:292717425, Mail: masek@motortec.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 06 kvě 2008, 21:51 
Offline
Fiaťák

Registrován: 28 úno 2006, 19:17
Příspěvky: 155
Bydliště: Brno, Kuřim
Ale to nemate pravdu hoši fiaťáčtí. Znám borca co má Civic 1.8 Sport a klimu zapíná až od 20°C. Bojí se spotřeby.

Fiat má výhodu, že na rozdíl třebas od koncernových šád, má na klimě spojku, která ji v případě půotřeby odpojí a nezatěžuje motor. Třebas v mém případě je to celkem i poznat.

_________________
FIAT ---->>> First In Automotive Technology
My CREW:
NEW Fiat Bravo II 1.9MJT 120hp + dodělaný tempomat (Ex: Fiat Panda 1.2 Emotion do 73tkm)
Doma: Bravo II 1.4T Sport
Nokia N97
Apple MacBook


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 07 kvě 2008, 12:53 
Offline
Začátečník
Uživatelský avatar

Registrován: 03 pro 2007, 12:20
Příspěvky: 38
Bydliště: Brno
TOMBY píše:
Ale to nemate pravdu hoši fiaťáčtí. Znám borca co má Civic 1.8 Sport a klimu zapíná až od 20°C. Bojí se spotřeby.

Fiat má výhodu, že na rozdíl třebas od koncernových šád, má na klimě spojku, která ji v případě půotřeby odpojí a nezatěžuje motor. Třebas v mém případě je to celkem i poznat.
elektromagneticka spojka je na kazde klime, jinak proste kompresor nezapnes. skoro na kazdym modernim aute je system vypinani klimy pri razantnim seslapnuti plynu.. ja na svym aute taky nemam vyssi spotrebu se zaplou klimou..

_________________
BMW 540iA - 286k
Nemám Fiata no a co :-D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 31 črc 2008, 11:20 
Offline
Začátečník
Uživatelský avatar

Registrován: 29 bře 2008, 20:37
Příspěvky: 19
Zdravím,

chci se zeptat, zda vám klima taky syčí ve více méně pravidelném intervalu? navíc když sepne elektromagnetická spojka, tak je to docela rána, je pravda, že největší pecka to je při prvním spuštění, potom kdy už klima jede a zapíná a vypíná se v intervalech, tak ty rány už nejsou tak velký. a když mám klimu zapnutou stále, tj. že startuju motor a klima je zapnutá, tak ta elektromag. spojka taky tolik nebouchne. taky mám pocit, že když běží klima, tak je spojka taková tužší na sešlápnutí. Jinak se zdá, že je vše OK, chladí jako ďas.

14.8. jdu na 1. garančku, tak jim to tam řeknu, ale zajímají mě i vaše zkušenosti.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: 03 srp 2008, 23:00 
Offline
Začátečník
Uživatelský avatar

Registrován: 27 úno 2008, 18:19
Příspěvky: 37
tak ani jeden z tych problemov nepocitujem. to su pre mna uplne novinky.

ja pocujem pri jazde take cvrlikanie. vobec mi nenapadlo, ci to nerobi len pri zapnutej klime. ale napr. idem 120 kmh po dialnici a 10 s t pocut (cvrkot z motora) a 10 s nie. taka zvlastnost. ale ovela vaic to pocut ked motor zatazim napriklad do kopca.

_________________
Fiat bravo 2, 1.4, 90 k, 12/2007


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bravo2: klima
PříspěvekNapsal: 03 črc 2013, 22:09 
Offline
Začátečník

Registrován: 06 led 2011, 20:12
Příspěvky: 15
Hosi,

mam 1.9 JTD, 150k a automaticku klimu. Vsade pisu ze kompresor nie je zapojeny stale, resp. ze ho odpaja elektromagneticka spojka, resp. regulacny ventil ked sa dosiahne nastavena teplota a zapaja ho stale podla potreby.
Minule som experimentoval: pri rezime AUTO som nastavil teplotu na 32 (vonkajsia cca 28) a po nejakom case som narazovo nastavil teplotu na 18 stupnov. co ma zarazilo, z vyduchov isiel okamzite studeny vzduch, akoby kompresor tlacil stale, hoci nebolo treba (pozadovana teplota 32, vonku 28).

Preto ma napadla otazka, ci nahodou pri rezime AUTO nebezi kompresor stale a na to aby posadka nezmrzla sa len primiesava vonkajsi vzduch. Dost odveci pri automatickej klime, ale inak si to spravanie zatial neviem vysvetlit.

Viete mi niekto poskytnut stranu v servisnom manuale, kt. moju domnienku vyvrati? Ja som ju zatial nenasiel.

Diky...

(Inak auticko zatial rok a pol 60.000km a okrem vymenenej poloosi ide ako hodiny. realna dlhodoba spotreba podla tankovania 5,8l, BC ukazuje v priemere o 0,3l menej. Ale spokojnost!)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bravo2: klima
PříspěvekNapsal: 04 črc 2013, 06:58 
Offline
Zkušenej Fiaťák

Registrován: 30 pro 2008, 20:52
Příspěvky: 243
Bydliště: SK-NR
podla mna automaticka klima znamena to ze si nastavis pozadovanu teplotu a o viac sa nestaras,to je AUTOmatika.Riadiaca jednotka si upravuje teplotu primiesanim vzduchu z vonku a nie vypinanim kompresora.To pocujem prvy krat nieco take.Ale mozno sa mylim ....

_________________
EX-Fiat stilo 1,9 jtd 85kw.Momentalne Fiat bravo 1,9 mjtd 88kw


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bravo2: klima
PříspěvekNapsal: 04 črc 2013, 09:27 
Offline
Zkušenej Fiaťák
Uživatelský avatar

Registrován: 28 dub 2011, 11:04
Příspěvky: 265
Bydliště: Kysucke N. Mesto, SVK
jurincek vitaj v 21. storoci :lol: ... clovece na to aby klima zacala chladit potrebuje minimum casu, to ze to pre jej zivotnost nie je najlepsie je uz druha vec

_________________
Fiat Bravo 2007, 1,9 88kW
Benzín patrí do kosačky.
http://www.youtube.com/waderlord29


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bravo2: klima
PříspěvekNapsal: 04 črc 2013, 19:37 
Offline
Začátečník

Registrován: 06 led 2011, 20:12
Příspěvky: 15
Darth.W píše:
jurincek vitaj v 21. storoci :lol: ... clovece na to aby klima zacala chladit potrebuje minimum casu, to ze to pre jej zivotnost nie je najlepsie je uz druha vec


majsterko, viem ze potrebuje minimum casu, ale 1-2 sekundy mi pridu nerealne. Ako som pisal ladovy vzduch isiel prakticky okamzite! Nie som mechanik, ale myslim ze klima realne potrebuje aspon zopar sekund aby natlacila chladivo, vychladila ho a este aj vyfukla studeny vzduch do vyduchov v interiery...tento cyklus za 2 sekundy nie je realne!

Rad tomu uverim ked to nejako dolozis...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bravo2: klima
PříspěvekNapsal: 04 črc 2013, 20:39 
Offline
Fiaťák

Registrován: 15 úno 2012, 12:27
Příspěvky: 85
Skuste si to na volnobehu ked stojite..Tam budete hned pocut a citit ci ide kompresor alebo nie...Mozte zacat testovat.. :lol:


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 45 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  




Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | chevroletclub.cz | hyundaiclub.net | kia-club.net | suzuki-forum.cz