Právě je 23 zář 2019, 19:21





Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 45 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Bravo2: klima
PříspěvekNapsal: 05 črc 2013, 09:27 
Offline
Zkušenej Fiaťák
Uživatelský avatar

Registrován: 28 dub 2011, 11:04
Příspěvky: 265
Bydliště: Kysucke N. Mesto, SVK
jezkovi voci ... ale si pisal ze si to dal na automatiku, teda si klimu zapol, teda bezi tak co sa ti nezda?

_________________
Fiat Bravo 2007, 1,9 88kW
Benzín patrí do kosačky.
http://www.youtube.com/waderlord29


Nahoru
 Profil  
 

 Předmět příspěvku: Re: Bravo2: klima
PříspěvekNapsal: 14 črc 2013, 09:46 
Offline
Fiaťák
Uživatelský avatar

Registrován: 14 črc 2013, 09:30
Příspěvky: 190
Bydliště: ČR :)
Víte někdo kde ústí hadička odtoku kondezátu? (manuální klima, pravděpodobně to bude u automatický stejný)

Resp. je po demontáži předních stěračů a torpéda rozumnější přístup k výparníku, tak aby se na něj dal přímo aplikovat desinfekční roztok? Díky za odpověď :)

_________________
exRenault 19 Chamade ('91 173 000>287 000+);
Fiat Bravo II 1.4 16V, Dynamic ('07 43 000>x);
Suzuki SX4 1,5 VVTi ('10 70 000>x);
diag. ELM327


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bravo2: klima
PříspěvekNapsal: 14 črc 2013, 19:15 
Offline
Zkušenej Fiaťák
Uživatelský avatar

Registrován: 03 črc 2010, 19:43
Příspěvky: 488
Bydliště: SK / TT
odtok kondnzátu je vyvedení vpodlahe, výparník je v stredovom tunely, takže sa tam da dostat iba po vytiahnutí peloveho filtra na strane s polujazdca :wink:

_________________
Škoda 130L agave už z recyklovana
Fiat BRAVO 1.4 activ PLUS 66kw biela "divino"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bravo2: klima
PříspěvekNapsal: 14 črc 2013, 23:10 
Offline
Fiaťák
Uživatelský avatar

Registrován: 14 črc 2013, 09:30
Příspěvky: 190
Bydliště: ČR :)
Díky za odpověď, nebyl jsem si jistý, jestli je k němu přístup po vyndání filtru a chtěl jsem to dezinfikovat přes odtok :)

_________________
exRenault 19 Chamade ('91 173 000>287 000+);
Fiat Bravo II 1.4 16V, Dynamic ('07 43 000>x);
Suzuki SX4 1,5 VVTi ('10 70 000>x);
diag. ELM327


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bravo2: klima
PříspěvekNapsal: 15 črc 2013, 15:08 
Offline
Zkušenej Fiaťák

Registrován: 30 pro 2008, 20:52
Příspěvky: 243
Bydliště: SK-NR
mr.brain píše:
Díky za odpověď, nebyl jsem si jistý, jestli je k němu přístup po vyndání filtru a chtěl jsem to dezinfikovat přes odtok :)

Da sa.Ked das dolu ten bocny plast tak ten odtok je pod klimou.da sa ta gumicka stiahnut a vopchat tam hadicku z toho spreja

_________________
EX-Fiat stilo 1,9 jtd 85kw.Momentalne Fiat bravo 1,9 mjtd 88kw


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bravo2: klima
PříspěvekNapsal: 15 črc 2013, 21:51 
Offline
Fiaťák
Uživatelský avatar

Registrován: 14 črc 2013, 09:30
Příspěvky: 190
Bydliště: ČR :)
Uvidím, až to rozeberu jak to bude vypadat :) Chtěl jsem to vzít rozprašovačem s roztokem ajatinu, ale radši koupím Valeo ClimPur.

_________________
exRenault 19 Chamade ('91 173 000>287 000+);
Fiat Bravo II 1.4 16V, Dynamic ('07 43 000>x);
Suzuki SX4 1,5 VVTi ('10 70 000>x);
diag. ELM327


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bravo2: klima
PříspěvekNapsal: 24 črc 2017, 14:13 
Offline
Začátečník

Registrován: 02 kvě 2017, 08:27
Příspěvky: 30
Caute. Chcem sa spýtať že ako ste spokojný s účinnosťou manuálnej klimatizácie u brava 1.4 tjet 88kw?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bravo2: klima
PříspěvekNapsal: 24 črc 2017, 14:23 
Offline
Fiaťák
Uživatelský avatar

Registrován: 17 lis 2012, 13:07
Příspěvky: 138
Moje auto ma 9 rokov, bol som minuyi nesiac na plnicke z klimi odcerpane 230g, cize cbybalo viac ako polovica,. Nie ze by nechladila ale po doplneni je to vyrazne lepsie.
Ozaj bol som prvy krat za tych 9 rokov.

_________________
marea 1,8
bravo 2 1,9 mjet 120


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bravo2: klima
PříspěvekNapsal: 24 črc 2017, 14:54 
Offline
Začátečník

Registrován: 02 kvě 2017, 08:27
Příspěvky: 30
Takže si spokojný? Nie je to ze musíš mať 3 rýchlosť fukania na najmenšiu teplotu alebo že je tam chladno až po neviem koľkých kilometroch? Za každý ďalší názor budem rád. Ďakujem.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bravo2: klima
PříspěvekNapsal: 24 črc 2017, 15:12 
Offline
Fiaťák
Uživatelský avatar

Registrován: 17 lis 2012, 13:07
Příspěvky: 138
Pouzivam 1 max. 2 druhy stupen a to len vynimocne.
Nezabudny pri spusteni klimi prepnut na vnutorny okruh.

_________________
marea 1,8
bravo 2 1,9 mjet 120


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bravo2: klima
PříspěvekNapsal: 26 črc 2017, 20:21 
Offline
Začátečník
Uživatelský avatar

Registrován: 26 čer 2015, 22:03
Příspěvky: 7
Bydliště: Sk Nove Zamky
Zdtavím fiaťáci.Mám taký problém s klímou.pred zimou som mal deravú hadičku a freón vyprchal.neriešil som to.prišiel apríl hadičku vymenil a nanovo naplnil klímu 500g ako ma byt.nikde neuniká.Teraz keď chodím v meste alebo stojím na jednom mieste klíma trocha chladí a čerpadlo zapína vypína v intervale 10sekúnd.chalani hovorili že tam nastane tlak,a čidlo vypne čerpadlo.ventilátor fúka na druhom stupni.akonáhle mimo mesta prekročím 80-90km/h(nápor vzduchu)začne chladiť ako besná.čím to môže byť?ak by čerpadlo bolo zlé,tak by to nechladilo vôbec.chladič klímový aj motorový sú čisté priedušné.ďakujem všetkým za odpovede.

_________________
Fiat Bravo 2 1.4Tjet 88kw Emotion 2008


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bravo2: klima
PříspěvekNapsal: 26 črc 2017, 22:03 
Offline
Zkušenej Fiaťák

Registrován: 11 pro 2015, 16:47
Příspěvky: 258
ahoj, je preplnena, melo by stacit ji odpustit trochu media. Delal bych to pri zapnuty klime ventilem na strane nizkeho tlaku plus to bude blejt i neco oleje, takze nakej hadr at si to moc nezadelas. Odpoustet dokud kompresor bude 'padat'.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bravo2: klima
PříspěvekNapsal: 27 črc 2017, 19:44 
Offline
Začátečník
Uživatelský avatar

Registrován: 26 čer 2015, 22:03
Příspěvky: 7
Bydliště: Sk Nove Zamky
Neviem si predstaviť že profesionáli s profi prístrojom by urobili chybu. :) nevadí skúsim trocha vypustiť ako píšeš,potom dám vedeť :wink:

_________________
Fiat Bravo 2 1.4Tjet 88kw Emotion 2008


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bravo2: klima
PříspěvekNapsal: 28 črc 2017, 13:02 
Offline
Fiaťák
Uživatelský avatar

Registrován: 14 črc 2013, 09:30
Příspěvky: 190
Bydliště: ČR :)
Dojeť někam, kde dělají servis klimatizací a ví víc, než jen že to má vysokotlaký a nízkotlaký okruh a na to přijde ta a ta hadice... Ať to chladivo odsajou a převáží, mrkni do manuálu na množství chladiva a na to kolik ho odsají.

Jinak to, že kompresor spíná a vypíná je dobře, systém natlakuje a pak vypne (= je tam chladivo). Když je tam chladiva málo, tak to tlakuje celou dobu.

_________________
exRenault 19 Chamade ('91 173 000>287 000+);
Fiat Bravo II 1.4 16V, Dynamic ('07 43 000>x);
Suzuki SX4 1,5 VVTi ('10 70 000>x);
diag. ELM327


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Bravo2: klima
PříspěvekNapsal: 28 črc 2017, 13:53 
Offline
Zkušenej Fiaťák

Registrován: 11 pro 2015, 16:47
Příspěvky: 258
mr.brain: v pripade bravy (obecne novych aut) to neni pravda, pouzivaji kompresor s promenym objemem a ten bezi porad - i kdyz je klima vypnuta. Nema cyklovani jako to delali klimy driv, ale snizuje vykon podle mnozstvi odpareneho media ve vyparniku. Cyklovani je taky rizene podtlakem ve vyparniku, ne pretlakem v chladici. To 'vypnuti' co popisuje riki je skokove snizeni objemu na minimum, neni to normalni situace, dojde k tomu ze se prehreje / pretlakuje chladic. Duvod muze byt preplneni nebo spatna funkce chladice (me uz tam taky schazi pulka zebrovani... je to uz proste stara plecka) a bez servisu typu vymena komponent je to odpusteni media nejjednodusi a nejlevnejsi zprovozneni.
Jinak souhlas s tim ze kdyz ma nekdo plnicku a umi pripojit hadice / zmacknout knoflik z nej jeste nedela odbornika na klimy :(


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 45 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  




Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | chevroletclub.cz | hyundaiclub.net | kia-club.net | suzuki-forum.cz