Demontáž zadního závěsu motoru/převodovky
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Matto, Katy
Re: Demontáž zadního závěsu motoru/převodovky
S těmi pevnostními šrouby máš sice pravdu, ale ty, co by přicházely v úvahu k uříznutí, tedy číslo 4, jsou dva, a dále to drží jenom jeden šroub číslo 3 a dál číslo 6, takže ty dva to mají rozložené, tak bych se až tolik pevnosti nebál. Ovšem je to hlavně teorie, protože tou rozbruskou se tam těžko dostanu. No počkám na ty torxy a možná dneska auto ještě zvednu, abych jenom změřil tu matku šuplérou.
- Reklama
Když šrouby/ matky tak třeba Pematex, pevnostní tam nejsou problém + o obchod celkově dost levnější než v baubau.
Na levný sady ořechů opatrně, bývaj z úplnýho bláta. Lepší vzít jednotlivě od kvalitního výrobce (většinou beru Yato nebo Honiton a zatim vše OK..)
Dá se dremlem naříznout matku, pak jde povolit snadno (jde to i bez porušení šroubu, matku pak dáš novou, taky pevnostní.
Závit si máznout mění nebo grafitkou, oceníš při příští výměně
Tipuju že ta matka 18,5 bude orezlá 18...
Na levný sady ořechů opatrně, bývaj z úplnýho bláta. Lepší vzít jednotlivě od kvalitního výrobce (většinou beru Yato nebo Honiton a zatim vše OK..)
Dá se dremlem naříznout matku, pak jde povolit snadno (jde to i bez porušení šroubu, matku pak dáš novou, taky pevnostní.
Závit si máznout mění nebo grafitkou, oceníš při příští výměně
Tipuju že ta matka 18,5 bude orezlá 18...
Nebo UTECH v Horních Počernicích. Stránky sice zrušili, ale před týdnem jsem jel kolem a ceduli měli na ulici. Zdá se že pořád fungují. Mají tam úplně všechny možný pevnostní šrouby a matice.
Jinak ty šrouby, vnější torxy jsem googlil a zdá se, že ten silentblok už někdo měnil. Vnější torxy se mi přiřadili ke značce BMW, Mini, Mercedes, Opel, Bilstein. Takže typicky německé značky. Asi měl nějaký mechanik v šuplíku a nebo bylo snadné je někde koupit.
Škoda, že ten Pematex má v Praze jen sídlo v obchoďáku a nemá tu žádnou prodejnu. Vypadá to, že je to sortimentem konkurenční síť Vrabec a Vrabec, jen mají širší záběr ze železářství na další cetky.
Jinak ty šrouby, vnější torxy jsem googlil a zdá se, že ten silentblok už někdo měnil. Vnější torxy se mi přiřadili ke značce BMW, Mini, Mercedes, Opel, Bilstein. Takže typicky německé značky. Asi měl nějaký mechanik v šuplíku a nebo bylo snadné je někde koupit.
Škoda, že ten Pematex má v Praze jen sídlo v obchoďáku a nemá tu žádnou prodejnu. Vypadá to, že je to sortimentem konkurenční síť Vrabec a Vrabec, jen mají širší záběr ze železářství na další cetky.
Fungl nový Seicento 2025 z Mironetu. Řidič je z Xindlvajíčka