Zle štartovanie 1.9jtd
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Matto, Katy
-
Punto1.9 88
- Začátečník
Zle štartovanie 1.9jtd
Dobrý deň. Mam fiat grande punto 2007 1.9jtd 88kw. Za studena hlavne strašne dlho štartuje. Na displayi na budikoch mi piše že mam skontrolovat žhaviacie sviečky ale tie sa menili za nove hneď ako som auto kupil. Mechanik mi meral aj napätia, prudy a hovoril že žhaviť mi to žhavy ale na displayi vypisuje stale tu istu chybu. Asi 2 mesiace dozadu som kupoval aj novu bateriu je tam tusim 62ah. Mechanik taktiež pozeral aj poistky, čistil kontakty. Vymenil mi aj tu riadiacu jednotku žhavenia a nepomohlo. Neviete niekto poradiť čo s tym ?
- Reklama
Re: Zle štartovanie 1.9jtd
Napoví diagnostika (Multiecuscan) kde ti to upřesní..
Co a jak měřil, jaký hodnoty naměřil? Měnil relé žhavení? Začlo to náhle nebo postupně?
Určitě je problém v žhavení.
Ale můžou k tomu být i další věci - nízké napětí (baterka, kostry, konektory/kabeláž, přechoďáky všude možně...), přidřenej startér, padá nafta, čerpadlo/vstřiky, snímání polohy kliky, čidlo teploty apod.
Na dálku věštění, nutno měřit...
Co a jak měřil, jaký hodnoty naměřil? Měnil relé žhavení? Začlo to náhle nebo postupně?
Určitě je problém v žhavení.
Ale můžou k tomu být i další věci - nízké napětí (baterka, kostry, konektory/kabeláž, přechoďáky všude možně...), přidřenej startér, padá nafta, čerpadlo/vstřiky, snímání polohy kliky, čidlo teploty apod.
Na dálku věštění, nutno měřit...