Při brždění svítí žlutá kontrolka světel

Elektronika, el. výbava, diagnostika, kontrolky, přístroje

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Uživatelský avatar
Reno
Zkušenej Fiaťák
Příspěvky: 304
Registrován: 01 črc 2009, 17:00
Bydliště: Topoľčany

Re: při brzdění se mi rozsvítí kontrolka osvětlení

Příspěvek od Reno »

Mne sa kontrolka rozsvietila a nohu som držal na brzde,poslal som ženu von,aby sa išla pozrieť na zadné svetla-či je niektorá žiarovka off.Ke´d mi povedala,že všetko je ok,tak so išiel na to logický a hneď som si povedal,že v momente stlačenia pedálu sa hneď vypínačom nepreženie požadovaný prúd a po cca sekundičke sa to dorovná a všetko je ok.Tak to nasvedčovalo zlému kontaktu.
Punto 1,2 8V 5dv
Reklama
 

voughne
Začátečník
Příspěvky: 26
Registrován: 27 čer 2008, 17:15
Bydliště: PO, Slovenskooo

Re: při brzdění se mi rozsvítí kontrolka osvětlení

Příspěvek od voughne »

dnes sa mi stalo to iste, planoval som do servisu nakolko vymena ziarovky na prednom svetle z vodicovej strany nedopadla dobre :D (ulomil som uska a tak mi to drzi len na spone) ,ale tak spomenul som si na cesty v lete ,ze sa to moze stat hocikedy hocikde a dohadovat sa napr. s estoncom co vlastne chcem ... a tak som sa radsej pustil do toho sam . Napocudovanie vymena prebehla rychlo a nieje to vobec zlozite ,akurat som zistil ,ze nemam taku nahradnu ziarovku (bola nejaka podobna ,ale dvojvlaknova - tu som radsej nedaval) a musel som utekat do obchodu.

EDIT: tak idem domov ,zapnem svetla a svieti kontrolka (rovnaky problem ako drpepa, pri vypnutych uz nesvieti) :? , kolega odsledoval vsetky svetla a svietia ,ale ,ze vraj akokeby trosku pulzovali. Takze ako zistim co je zle? Bude zla ziarovka, cosi sa dostalo medzi konektor ked som to zapajal alebo to bude ten spinač na brzdovom pedale? (neviem ktory)

EDIT2: sice som to tu nenapisal ,ale predtym ako som vymenil spravnu ziarovku sa mi podarilo vymenit najprv ziarovku na obrysove svetla ,ktora je nad brzdovym svetlom. Tak som vymenil brzdovu ziarovku a odvtedy nastal problem. Kedze mi to nedalo siel som sprtat do toho dalej a napadlo ma hned ako prve ,ze vymenim naspet ziarovku z obrysoveho svetla za povodnu. A cuduj sa svete problem uz nieje. Neviem si to vysvetlit ,nakolko obrysova ziarovka bola rovnakeho typu ako stara, ale mozno to bol aj problem s kontaktom celeho svetla i ked ten som rozpajal a spajal asi tak 5x.
drpepa
Zkušenej Fiaťák
Příspěvky: 245
Registrován: 16 lis 2010, 14:58

Re: při brzdění se mi rozsvítí kontrolka osvětlení

Příspěvek od drpepa »

Dobrý den, tak topení dnes o5 jede, nevím čím to, ale dnes jede, uvidím zase zítra... vůbec nevím čímto je? :(
Fiat Punto 1,9jtd, 59kw, r.v.99
lubomira
Začátečník
Příspěvky: 9
Registrován: 07 led 2011, 17:59

svieti kontrolka

Příspěvek od lubomira »

mam mensi problem - ked šlapnem na brzdu, tak mi zasvieti kontrolka chybnej ziarovky, brzdu uvolnim a kontrolka zmizne, dokonca ked mam zošliapnutu brzdu a mam zapnutu niektoru smerovku, tak ta mi zacne rychlejsie blikat, brzdu uvolnim a smerovka blika normalne, co to moze byt? nejaky skrat len? ked kontrolka svieti len pri zošliapnuti brzdy a hned to ma vplyv aj na tie smerovky... kde moze byt chyba?
Fénix
Zkušenej Fiaťák
Příspěvky: 494
Registrován: 18 lis 2010, 13:22

Re: svieti kontrolka

Příspěvek od Fénix »

ASi je nějaká žárovka na konci cesty. Nebo přechodový odpor
lubomira
Začátečník
Příspěvky: 9
Registrován: 07 led 2011, 17:59

Re: svieti kontrolka

Příspěvek od lubomira »

no ked nesvieti niektora ziarovka tak mi kontrolka svieti stale,ale toto svieti len pri stlaceni brzdy, pritom brzdove svetlo svieti
Uživatelský avatar
mad mike
Všeználek
Příspěvky: 1872
Registrován: 20 říj 2008, 18:33
Bydliště: Olomouc

Re: svieti kontrolka

Příspěvek od mad mike »

lubomira píše:no ked nesvieti niektora ziarovka tak mi kontrolka svieti stale,ale toto svieti len pri stlaceni brzdy, pritom brzdove svetlo svieti
dotaz byl přesunut, doporučuju přečíst tuto tému od začátku
Fiat Freemont 2.0 125kw 4x4
Fiat Marea weekend 1,6 16V 76kW
Fiat Punto II 1,8 16V Hgt, 96kW azurový démon, na ND
Fiat Tipo 1,7D dgt http://www.fiattipo.net už jen ve vzpomínkách
Pun-to
Znalec
Příspěvky: 737
Registrován: 06 čer 2007, 22:25
Bydliště: Česká Třebová

Re: Při brždění svítí žlutá kontrolka světel

Příspěvek od Pun-to »

Špatný ukostření zadního světla.
Fiat Punto 1,7TD SX rv95
Cabuto
Zkušenej Fiaťák
Příspěvky: 320
Registrován: 08 zář 2012, 08:39
Bydliště: Brno

Re: Při brždění svítí žlutá kontrolka světel

Příspěvek od Cabuto »

Lidičky měl sem podobné trápení najaře se nejprve stávalo to že při brždění svítila kontrolka tak sem usoudil že asi nějaká žárovka jenže když sem to o den později řešil hle ono nesvítilo ani jedno tak sem si říkal pojistk a prdlajs tehdá stačilo trochu prostříknout kontakt na spínači jenže včera zase a ne ane tak sem ho vytáhl celkem pracně rozdělal zjistil že sou to zloději protože takovej spínač bych udělal z lega :) a zjistil že jako propojivací část slouží mosazná destička s pocínovanýmy výstupky no a co udělá cín po cca 140tis? Ano správně vomáčká se až to není pekné v mém případě jen jeden tím to stratilo kontakt nemuvě o bordelu co se tam dostal za ty leta takže očistit celé bud jako já provyzorně přihnout proti plíšek tak aby zase pekně dosedal je důležité si stím pohrát aby když sou oba upa v rovině tak aby seděly a je zatím hotovo následně pro šikovné očistit zbytky původního cínu a udělat nové bambulky :) a jeto odted už nikdy pokud celej nepopracká a nepujde to slepyt nebudu ani uvažovat o výměně protože 300kč za toto to je jak dát za rohlík 30kč :) kdyby měl někdo zájem tak mu to nafotím a popíšu jak se to dá rozdělat celej ten spínač a voco tam de :) ale nato podle mě příjde i 5 leté dítě výc rozumu při konstrukci použito nebylo :)
Punto mk2 sporting 1.2 16v LPG muj 1:)
Odpovědět

Zpět na „Punto - elektrika“