Občasné kolapsy přístrojové desky

Moderátor: peta.smolik

Odpovědět
Bobstilo
Začátečník
Příspěvky: 19
Registrován: 26 říj 2008, 15:10

Občasné kolapsy přístrojové desky

Příspěvek od Bobstilo »

Zdravím všechny, tak už mám zase problém :-)na Stilouši 1,6 16V.
Během jízdy spadnou ručičky všech budíků a celá přístrojovka zhasne. Po nějaké době (pár minut) se vše vrátí do normálu a tak se to opakuje.Během toho, co přístrojovka nesvítí a budíky jsou na nule, všechno ostatní funguje (osvětlení v autě, rádio, všechna světla, blinkry). Intervaly výpadků nejsou vždy stejné. Očividně se tam nějaký 'šotek' vyskytuje, i když je motor vypnutý a auto stojí (soudě podle vynulovaných hodin). Nemáte někdo podobnou zkušenost? Nemohl by třeba být problém ve svorkovnici? Už jsem měl podobný problém s airbagem - neustále svítila chyba- prostříkal jsem příslušnou svork. a mám pokoj. Nebo baterie? Ale to je asi blbost, co? Poslední, co mě napadá je,že ten můj Ital fakt nesnáší zimu :-)))
Kde se nachází svorkovnice k přístrojové desce? A jestli pod ní, jak se sundavá přístrojová deska? A zvládnu to sám, nebo musím do servisu.:-((( Díky moc za vaše rady a odpovědi.
Naposledy upravil(a) Bobstilo dne 16 led 2013, 11:26, celkem upraveno 1 x.
Reklama
 

Uživatelský avatar
Otomar
Zkušenej Fiaťák
Příspěvky: 217
Registrován: 13 led 2012, 20:46
Kontaktovat uživatele:

Re: Občasné kolapsy přístrojové desky

Příspěvek od Otomar »

Takovéhle problémy většinou dělají kostřící body, nebo jak píšeš, svorkovnice.
Fiat Punto MK1 55, 1996; Ford Focus 2004
Uživatelský avatar
idefix
Znalec
Příspěvky: 726
Registrován: 22 lis 2010, 20:26
Bydliště: Kolín

Re: Občasné kolapsy přístrojové desky

Příspěvek od idefix »

Stilo je náchylné na malé napětí může to dělat i slabá baterka,jinak desku z budíkama asi není těžké vyndat někdo ji tu i měnil z modelu Abarth a hlavní konektor tam je co by mohl mít špatný kontakt. Někde to tu bylo musíš hledat a nebo tady http://stilo.org/" onclick="window.open(this.href);return false;

Tady to je myslím stejný problém: http://www.gabriel-net.de/forum/showthr ... =tachometr" onclick="window.open(this.href);return false;
Fiat Stilo MW 1,9 JTD 85Kw
milo22
Začátečník
Příspěvky: 1
Registrován: 03 říj 2013, 18:49

Re: Občasné kolapsy přístrojové desky

Příspěvek od milo22 »

Zdravím všechny, fiat Stilo 1,9 JTD, nesvítí komplet přístrojová deska, občas jde, většinou však zhasne asi po třech vteřinách. Svítí kontrolka airbagu¨, je napájená jinak. Rafičky občas při zhasnutí zůstanou zaseklé. Problém už někdo popisoval. Proud proudí. Zkusil bych zkontrolovat kostřící body C15 (A,B,C) ukostření přístrojové desky.
Neví náhodou někdo, kde je hledat.
Přílohy
Výstřižek.JPG
Výstřižek.JPG (51.32 KiB) Zobrazeno 3688 x
Odpovědět

Zpět na „Stilo“