A ak ano po akom čase lebo mne v servise povedali že na mojom 11mes aute ju mám dobiť lebo že má kapacitu na 75%
 A ak ano po akom čase lebo mne v servise povedali že na mojom 11mes aute ju mám dobiť lebo že má kapacitu na 75%  

Moderátor: peta.smolik
 no jasne, lebo v aute ju nedobijes uplne nikdy! Dnesne "bezudrzbove" baterky vyzaduju dobijanie v aute max. na tusim 14,4 V aby sa vyhlo plynovaniu a tym strate eletrolytu. V zasade to ale nicomu nevadi pokial jazdis na 75% a nemas inak problem. Pokial jej chces pomoct, pred zimou a po zime ju treba otvorit, doliat destilkou a nabit doplna nabijackou pri kontrolovani napatia, plynovania atd ako za starych casov. Ja to tak trebars robim, lebo som uz stary k. Moderny motorista kupi po 4-7 rokoch novu, lebo originalka tolko v pohode da. Aftermarketove zvacsa viac ako 5 nevydrzia, v zasade je jedno aky vyrobca, cena atd. Lepsie je tam dat potom najvacsiu co vojde a da sa zaplatit...
 no jasne, lebo v aute ju nedobijes uplne nikdy! Dnesne "bezudrzbove" baterky vyzaduju dobijanie v aute max. na tusim 14,4 V aby sa vyhlo plynovaniu a tym strate eletrolytu. V zasade to ale nicomu nevadi pokial jazdis na 75% a nemas inak problem. Pokial jej chces pomoct, pred zimou a po zime ju treba otvorit, doliat destilkou a nabit doplna nabijackou pri kontrolovani napatia, plynovania atd ako za starych casov. Ja to tak trebars robim, lebo som uz stary k. Moderny motorista kupi po 4-7 rokoch novu, lebo originalka tolko v pohode da. Aftermarketove zvacsa viac ako 5 nevydrzia, v zasade je jedno aky vyrobca, cena atd. Lepsie je tam dat potom najvacsiu co vojde a da sa zaplatit... . Zase dnesne auta pokial maju problem s elektrikou robia ine psie kusy. Poznam niekolko pripadov, ked dokonca to skoncilo predajom hlboko pod cenu - mazda 6, chlapik co to kupil presne vedel co robit - dal tam novu silnejsiu baterku a auto chodi bezchybne. Takze si vyber
 . Zase dnesne auta pokial maju problem s elektrikou robia ine psie kusy. Poznam niekolko pripadov, ked dokonca to skoncilo predajom hlboko pod cenu - mazda 6, chlapik co to kupil presne vedel co robit - dal tam novu silnejsiu baterku a auto chodi bezchybne. Takze si vyber  , bud investuj trocha usilia, alebo sa nato vykasli. Neviem aky je vo finale rozdiel, pre ten dobry pocit som isiel tou prvou cestou, ze mam vsetko tip top, preto aj radsej si spravim pokial mozno na aute sam veci a viem, ze to je neodflaknute.
, bud investuj trocha usilia, alebo sa nato vykasli. Neviem aky je vo finale rozdiel, pre ten dobry pocit som isiel tou prvou cestou, ze mam vsetko tip top, preto aj radsej si spravim pokial mozno na aute sam veci a viem, ze to je neodflaknute. , ziadny kod netreba, 100x som baterku odpajal kvoli hocicomu. Aj ked ma 4 roky, som za doliatie...
 , ziadny kod netreba, 100x som baterku odpajal kvoli hocicomu. Aj ked ma 4 roky, som za doliatie...
| Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | chevroletclub.cz | hyundaiclub.net | kia-club.net | suzuki-forum.cz |