motor 1.2,8V - cuká

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

elektromusic
Zkušenej Fiaťák
Příspěvky: 320
Registrován: 11 srp 2008, 22:33
Bydliště: Kosice-sidl. THC

Re: motor 1.2,8V - cuká

Příspěvek od elektromusic »

ak by bola vadna RJ asi by som to nechal tak...je to investicia jak svina..musim mat istotu chapes

mam otazku: ak odpojim konektor potenciometra skrtiacej klapky...auto mi pojde? chcem vyskusat ci to nahodou nebude vybehanym potenciometrom no nechcem nieco pokazit este viac...teoreticky auto by malo ist s o cosi vacsou spotrebou..alebo nie?kto sa v tom vyzna?
Reklama
 

Sp4jo
Začátečník
Příspěvky: 36
Registrován: 09 lis 2010, 20:37
Bydliště: Ladce

Re: motor 1.2,8V - cuká

Příspěvek od Sp4jo »

Ja som to tiez moc nechcel riesit... ale ked som sa stveral z Banskej Bystrice na Donovaly na 3 valcoch do smiechu mi moc nebolo. Vdaka Bohu hore na kopci sa to akosi umudrilo, tak domov som dosiel uz v poho.
Fiat Punto MKII 1.2 r. v. 12/2001
Marian10
Začátečník
Příspěvky: 2
Registrován: 29 pro 2013, 12:11

Re: motor 1.2,8V - cuká

Příspěvek od Marian10 »

Ahojte, mám Fiat Palio Weekend 1.2 8V (LPG) a mám podobný problém so štartovaním, keď mám studený motor. Auto odpáli dostane sa do otáčok a potom zhasne. Keď druhý raz otočím kľúčom, tak musím dlhšie točiť aby mi odpálil. Toto mi robi len keď je motor studený a po naštarovaní keď pridám plyn tak trocha akoby pridusilo motor, ale potom už ide bez problemov.
V servise sa mi pohrali s riadiacou jednotkou (museli ju nastaviť) a išlo to dobre, ale po 4 mesiacoch sa mi to znova opakuje. Povedali mi, že pravdepodobne bude chybna riad. jednotka, ze si nevie zapamatať stavy.
V tomto servise mi montovali aj LPG na ktoré mám ešte aj záruku (mám ho 7 mesiacov). Neviete mi niekto poradit čím to je a či to môže byť tou riadiacou jednotkou? lebo mám na to podozrenie. dakujem
cinzano
Zkušenej Fiaťák
Příspěvky: 261
Registrován: 19 dub 2011, 08:05

Re: motor 1.2,8V - cuká

Příspěvek od cinzano »

Trval bych na opravě v rámci záruky na LPG. ŘJ se sama od sebe nepokazí, to jen rádi tvrdí neumětelové, když neví kudy kam.
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“