HELP - výměna převodového oleje
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Matto, Katy
Re: HELP - výměna převodového oleje
někdo nedomyslí 

- Reklama
nedomyslim, sem strašně hloupej... 
Mám pocit, že 80W jsem mazal řetez u motocyklu, ale přít se nebudu...

Mám pocit, že 80W jsem mazal řetez u motocyklu, ale přít se nebudu...
Punto mk1 55S ( 1996 )
najeto 34 xxx km

najeto 34 xxx km

Však také olej 80W normálně existuje

tak ok... je to jasný, du tam lejt ten valvoline 80W/90.. bude to lepší než ten puvodní co tam je, i když auto má najeto asi 40tkm..

Punto mk1 55S ( 1996 )
najeto 34 xxx km

najeto 34 xxx km

tak nakonec vyměněno přímo ve fiatu  75W90 a supr. převodovky tižší a dvojka jde u studenýho motoru uplně lehoučce... Na servisech fiat mě baví ty ceny, který jsou tak nízký, že se ani nevyplatí hledat nějakýho garážistu...
 75W90 a supr. převodovky tižší a dvojka jde u studenýho motoru uplně lehoučce... Na servisech fiat mě baví ty ceny, který jsou tak nízký, že se ani nevyplatí hledat nějakýho garážistu...

75W90 a supr. převodovky tižší a dvojka jde u studenýho motoru uplně lehoučce... Na servisech fiat mě baví ty ceny, který jsou tak nízký, že se ani nevyplatí hledat nějakýho garážistu...
 75W90 a supr. převodovky tižší a dvojka jde u studenýho motoru uplně lehoučce... Na servisech fiat mě baví ty ceny, který jsou tak nízký, že se ani nevyplatí hledat nějakýho garážistu...Punto mk1 55S ( 1996 )
najeto 34 xxx km

najeto 34 xxx km

540,- dva litry oleje a 100,- práce... Jo, a 149,- zimní prohlídka  kde zjistili akorát vejfuk, kterej už řikali vloni akorát že letos už tam je dirka a pak že je auto v nevídaném stavu 
- dohromady 800,-
Jo jinak přesně před rokem právě ten vejfuk vařili.. Prej, chcete to zavařit? Za 200,-? tak řikám okamžitě.. Fakt ceny jak před deseti lety a nebo jsem zkaženej od Bychla a renocaru
 Fakt ceny jak před deseti lety a nebo jsem zkaženej od Bychla a renocaru 

- dohromady 800,-
Jo jinak přesně před rokem právě ten vejfuk vařili.. Prej, chcete to zavařit? Za 200,-? tak řikám okamžitě..
Punto mk1 55S ( 1996 )
najeto 34 xxx km

najeto 34 xxx km

- skybar
- Zkušenej Fiaťák
Do punťa taký drahý olej?Ja somsi ho vymenil za 5,50eur a 4 deci sa mi ešte ostalo,PP80W tam stačí,dvojka ide lepšie,nie ideálne,ale podvoch kilometroch jazdy už to je v pohode,proste je to punťo a nie porche!

PUNTO MK1 55,r.v.96,40KW,ELX, 5dver.

tak se milej zlatej podívej, kolik stojí v litrovkách ten tutela 75W-90  Jasně, je drahej... ale řadit mi jde i po metru... 2km to bylo s tim starým a kdybych ho tam dal znova, tak si asi moc nepolepším že jo
 Jasně, je drahej... ale řadit mi jde i po metru... 2km to bylo s tim starým a kdybych ho tam dal znova, tak si asi moc nepolepším že jo 

Jasně, je drahej... ale řadit mi jde i po metru... 2km to bylo s tim starým a kdybych ho tam dal znova, tak si asi moc nepolepším že jo
Punto mk1 55S ( 1996 )
najeto 34 xxx km

najeto 34 xxx km

- skybar
- Zkušenej Fiaťák
Som zvedavý či sa ti nezvýšila hlučnosť,lebo niektorí si pri 75W na to sťažovali,možno teraz,keď je chladnejšie to máš ideálne,ale v lete neviem,ale...tak nech ti to teda funguje k spokojnosti!!!

PUNTO MK1 55,r.v.96,40KW,ELX, 5dver.

no, v létě uvidíme.. o tý hlučnosti vím, to je tady psaný.. necháme se překvapit.. Ten levnej 80W tammužu nalejt kdykoliv... Ale ted je to fakt super.
 Ten levnej 80W tammužu nalejt kdykoliv... Ale ted je to fakt super.

Ten levnej 80W tammužu nalejt kdykoliv... Ale ted je to fakt super.
 Ten levnej 80W tammužu nalejt kdykoliv... Ale ted je to fakt super.Punto mk1 55S ( 1996 )
najeto 34 xxx km

najeto 34 xxx km

Ahojte, chtěl bych se zeptat, jak na vymenu v puntu 2 1.2 16V 59kw, manuál, 5 stupňů? Nebyl by nekdo tak ochotny, ze by to nafotil, kde je napustny a kde vypustny sroub a jake naradi na to? Jestli se vypousti teply nebo studeny, jak se pak naliva novy a jak se pozna, ze je ho tam dost? 
Diky moC!

Diky moC!
Výpustný šroub jsem nenašel, tak jsem odmontoval nápustný a lil tam olej dokud netekl ven, vešlo se tam půl litru a od tý doby je to lepší, uvidím, až uhodí mrazy jak půjde řadit

Corsa B 1.0 12V ECO tec - 55PS → → → Punto MK2 1.2 16V HLX - 80PS

Prosim ta aky typ,znacku, kolko litrov   prevodoveho oleja si daval do 1,2 16V mk 2 ?  diky 

Fiat Punto II HLX   16V80HP

Vypustny srob je na spodu prevodovky. Podla prirucky tam ide 1.65 litra s viskozitou 75W-80.
Ja som daval TOTAL Transmission BV SAE 75W-80. Zmestio sa tam 1.6l.

Ja som daval TOTAL Transmission BV SAE 75W-80. Zmestio sa tam 1.6l.
Punto II 1.2 16v - môj staničný špeciál