Nejde vyklepat homokinetak

Moderátor: peta.smolik

Odpovědět
paulik
Začátečník
Příspěvky: 14
Registrován: 18 pro 2014, 19:00

Nejde vyklepat homokinetak

Příspěvek od paulik »

Ahoj, Po zaobstarania potrebneho naradia a vybaveny teoretickymi znalostami z youtube a for som isiel menit vonkajsiu manzetu poloosi. Problem nastal ze nejde homokinetak von z poloosi, aj ked do neho bucham vramci moznosti. Je citit ze tam je 0.5-1mm vola ak nim kyvem - cize je tam bud pero alebo segerova poista. V pripade Fiatov tam ma byt segerova poistka, ale ja ju nikde nevidim. Je mozne ze mam uz menenu poloos a preto je to ina (?). Skusal som vytiahnut aj celu poloos z diferencialu, no pri tahani som povytiahol triangel z kovoveho puzdra, a pri vacsej sile by som ho vytrhol z manzety. Tak som skusal monter pakou vypacit puzdro z diferaku, ale nejde to tiez. Aj oboma rukami som trhal za kryt trianglu. V simeringu urcite je perova poistka. Je mozne ze ked odsrubujem tri 6hranne sruby (foto) tak vytiahnem poloos z diferaku, a zoberem ju na zverak a mozem pouzit vacsiu silu na homokinetak a tak ho vybijem? Dakujem za rady, nemam zdvihak a auto stoji na dvore.
https://imgur.com/a/YpS8a" onclick="wi ... urn false;
Reklama
 

Uživatelský avatar
rossi
Znalec
Příspěvky: 802
Registrován: 10 zář 2008, 16:07
Bydliště: Slavkov u Brna

Re: Nejde vyklepat homokinetak

Příspěvek od rossi »

nad těma zakr. šr. jsou ještě dva
to doufám víš.
na svou šrobech by to moc nedrželo
http://eper.fiatforum.com/eper/navi?COU ... INDOW_ID=1
Rossi
Fiat Punto 1.6Mk1 90 ELX resuscitován
AUDI A6 3.0 Quatro 2002
puňťo
Začátečník
Příspěvky: 46
Registrován: 13 kvě 2015, 22:39
Bydliště: Spišská Nová Ves

Re: Nejde vyklepat homokinetak

Příspěvek od puňťo »

Cauko, vsimol som si ze si mi pisal spravu, ale odpoviem ti tu. Ja som mal s vyberanim poloosi podobny problem (nesla von z diferaku), nakoniec som to vzdal a odniesol kamosovi (mechanik) jemu sa to podarilo a vymenil mi teda oba gufera.

Co sa tyka tvojho problemu s puzdrom, tak by sa malo dat vytiahnut z diferaku zapacenim, kedze by tam mal byt poistny kruzok (punto neviem urcite ale bravo/brava mala kruzok):
Obrázek

Co sa tyka tvojej otazky "Je mozne ze ked odsrubujem tri 6hranne sruby (foto) tak vytiahnem poloos z diferaku ...", tak tymi srobmi len vysrubujes puzdro, ktore sluzi na uchytenie gufera (vid link od rossi-ho, a na obrazku cislo 16), samotna poloos je zasunuta dalej dnu v diferaku a ako napisal uz rossi, je to uchytene 4 srubami.
Ex - Fiat Brava 1.4 12V SX
...............
Fiat Punto 1.1 55s 1997
paulik
Začátečník
Příspěvky: 14
Registrován: 18 pro 2014, 19:00

Re: Nejde vyklepat homokinetak

Příspěvek od paulik »

nebola tam segerka, ale klasicke pero, co islo dole klepnutim na homokinetak - ale vo zveraku.
dakujem
Odpovědět

Zpět na „Stilo“