p.s. Aditiva nepřidávám, jezdím na Vervu 100 a Tomegas. Kupodivu startuje na brnk, přijeďte se podívat.

Moderátor: peta.smolik
Přesně
Upřímně, HTP nebyl žádný zázrak stran spolehlivosti (přehřívání malé olejové náplně, napínák aj.), sám jsem měl pochyby, že se ten můj čtvrt míče dožije. Tchán dělal u identického 12V jetého jen na benzín ventily už po 70 tis. km. Tjet je právě, jak tu zmínil kolega, ta stará škola. Litinový blok, hydroštely, nepřímý vstřik a jednoduché turbo. Pro přestavbu na plyn v dnešní době víc než solidní základ a jestli má skutečně tahle verze tvrzená sedla, ta není moc důvod se po mechanické stránce něčeho příliš obávat. Samo při odpovídajícím servisu a slušném zacházení. S problémy stran emisí máte samo pravdu, ta udušenost je z něj trochu cítit, měl jsem možnost jet s předchůdci i ve verzi 170 koní (v Alfě). Což byl jiný fičák. Přesto mu v dlouhodobém testu Auto.cz naměřili u ještě nezajetého motoru 95 kW a max. krouťáku (o 10 Nm vyššího než udávaného) už pod 2000 otáček s křivkou plochou jako stolová hora. Proto s ním velmi rád jezdím. Proč přestali LPG vyrábět je asi na stejnou diskusi, proč zabili Grande Punto. Možná si na tuhle otázku odpovím, až se něco podělá.Michal67 píše: 11 úno 2020, 23:04 OK. Tak vam to LPG chodi. Budte rad. Snad vam to vydrzi. Ale myslim ze v tomhle i jinych vlaknech na tomto foru je popsano problemu s LPG u Tipa vic nez je zdravo. A to ze original verzi uz Fiat nenabizi asi taky nebude samo sebou. A s Fabii z roku 2005 bych asi dnesni auta moc nesrovnaval. To byla jeste uplne jina technika. Technika dnesnich aut je bohuzel tak dojebana kvuli nesmyslnym ekologickym normam, ze problemu uz tak hrozi az az. Ty auta maji problem si poradit s normalnim palivem natoz pak s plynem.
Nechci sedmou velmoc házet do jednoho pytle, ale nemálo našich "nezávislých" novinářů adoruje koncern a vyzdvihuje vyšší naměřené hodnoty jejich agregátů. Jak vidno, vyšší výkony naproti tabulkám generuje většina oturbenců. Dle vlastní zkušenosti můžu napsat, že můj Tjet si sednul až po cca 12-14 000 km. Ze spotřeby jsem byl tak do 3000 km trochu rozčarován přes nízkou cenu plynu, ale už si vše sedlo. Občas jezdím superbiky, takže rychlost vnímám trochu jinak, ale jeho výkon mi ve Stč. kraji i na dálnici naprosto stačí. Zapnutí klimatizace naprosto ignoruje a jen bych mu kapku prodloužil šestku. Na druhou stranu, na okreskách už to musí být kopec, aby na něj na poslední kvalt nevyjel. A s plaťákem se dvěma okruhovkama si poradil stejně hladce jako předchozí 1,6MJet v Doblu. Hlavně oceňuji reakci na plyn bez prodlevy, výborně vymezený záběr spojky a mám skutečně precizně složenou převodovku. Ještě se nestalo, že bych nezařadil napoprvé a naprosto zlehka.jojo007 píše: 18 úno 2020, 13:41 Môže to byť pravda čo píšu v tomto článku na konci? https://www.auto.cz/start-dlouhodobeho- ... eme-131499 hlavne ten posledný odsek "Měření na válcové zkušebně"...
Celkovo to je dobrý článok![]()
Jo, článek není špatně napsanej ..... ale zapomněli tam na jednu hodně důležitou věc. A tou je, že i30ka je udrnčenej přímovstřikovej tříhrnek
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | chevroletclub.cz | hyundaiclub.net | kia-club.net | suzuki-forum.cz |