HELP - držák olejového filtru na 1.2 8v 2001

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
Scarheart
Začátečník
Příspěvky: 5
Registrován: 28 říj 2017, 18:19

HELP - držák olejového filtru na 1.2 8v 2001

Příspěvek od Scarheart »

Zdravím, přátelé a fandové Punta!:-) Řeším problém, který je stupidní, ale vlastně fatální. Krátce úvod do problematiky - koupil jsem punťu 2001 1.2 8v a chystal jsem se vyměnit olej s filtrem (dělal jsem to snad 1000x na různých vozech, vždy bez problému). Bohužel nějaký idiot přede mnou dotáhl filtr úplně brutálně. Jakože tak brutálně, že jsem na tom zku*vil klíč na filtry, nepomohly šroubováky, majzlíky atd. Nakonec jsem ho dostal ven, bohužel jsem si poškodil dost znatelně tu dosedací plochu, kam jde těsnění filtru - prostě z auta je teď velryba s olejotryskem = nemohu jezdit. Chci se zeptat, jestli tu někdo nemá ten držák olejového filtru, měl by držet na dvou imbusech, pokud se nepletu a měl by být tedy demontovatelný. Řekněte si částku, potřebuju jezdit, pohled na nepojízdné Punto je ten nejhorší na světě. Nabídl bych na výměnu i různé díly na jedničkové punto, mám toho dost. Prosím zachraňte mě. Děkuji za přečtení a Váš čas!:-)
Reklama
 

Vladka1
Zkušenej Fiaťák
Příspěvky: 469
Registrován: 20 úno 2020, 11:39

Re: HELP - držák olejového filtru na 1.2 8v 2001

Příspěvek od Vladka1 »

Vy ste oba lumeni, jak pitomec co to dotáhl tak ten co to sundaval... Stačilo vystříhat (dlátem odsekat) obal filtru a udělat si klíč na ten plech s dírama... Teoreticky by to šlo provizorně odmastit a silikon (červený nebo šedý), abys měl čas hledat... Asi obvolat/ obejít vrakáče a inzeráty.. Hledej chcíplý motory nebo auta "daruji za odvoz" - někomu můžeš zařídit ekolikvidaci, spoousta lidí neví že si ro to přijedou a ještě zaplatí a stojí jim to na zahradě... Tj. ty si jen vezmeš co potřebuješ, objednáš likvidaci a zajdeš na úřad (s ověřenou plnou mocí) a dědoušek bude rád...
Jinak celý motor seženeš klidně i za 3k :D
Pižo
Začátečník
Příspěvky: 22
Registrován: 21 lis 2018, 11:21

Re: HELP - držák olejového filtru na 1.2 8v 2001

Příspěvek od Pižo »

Každý něco připálí, i nejlepší kuchař. Oprava je dost náročná, jedná se o jiné olejové čerpadlo-díl mám. Ale musí se demontovat olejová vana rozvodové kolo a další. Nej oprva je zalepení kvalitním lepidlem,záleží na poškození.
Nové čerpadlo není problém ,mají je motory1,2. tak i na vrakáči je jich hafo.
Vladka1
Zkušenej Fiaťák
Příspěvky: 469
Registrován: 20 úno 2020, 11:39

Re: HELP - držák olejového filtru na 1.2 8v 2001

Příspěvek od Vladka1 »

Díly nejsou až tak problém, ale ta práce s tim..
Možná by šlo i dosedací plochu z boku rozklepnout aby se místo rýhy udělal kopec a ten zabrousit resp. zaškrabat... Ale to by chtělo nacvičit na něčem cvičným... Průbojník a z boku klepnout v místě drážky... Nebo to zalepit silikonem, ale to pak dělat při každý výměně oleje... I když vim o autě kde se v tomhle motoru snad 6 let olej neměnil jen dolíval a bylo to v pohodě (sice prasárna, ale proč ne když to je piksla na dojetí a celej motor se sežene bez problému)
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“