Chladiaca kvapalina - Alfa Romeo Giulia 2.2 JTD, 110 kW

Moderátor: peta.smolik

Odpovědět
Martin52
Začátečník
Příspěvky: 1
Registrován: 15 říj 2022, 13:48

Chladiaca kvapalina - Alfa Romeo Giulia 2.2 JTD, 110 kW

Příspěvek od Martin52 »

Potrebujem si byť istý, že mám správnu chladiacu kvapalinu. Ide o motor 2.2 JTD, 110 kW (Alfa Romeo Giulia), kde výrobca predpisuje špecifikáciu 9.55523, originál kvapalina je PARAFLU UP Contractual Technical Reference N•F101.M01.

Môže tam ísť aj kvapalina Starline K12? Ja fakt neviem podľa čoho sa orientovať, pri olejoch je to jednoduché, ale tu som si nie celkom istý. Chladiacu kvapalinu mi vymieňali v autorizaku, upozorňoval som ich na to, nech to skontrolujú, a ak to tam nepatrí, nech dajú originál. Použili dodanú Starline K12, no dnes keď som otvoril kapotu, zistil som, že mám chladiacu kvapalinu mierne pod ryskou. Tak buď sa kvapalina tratí (odvtedy som nabehal sotva 1000 km), alebo nebola zriedená (má sa riediť v pomere 1:1).

Čisto teoreticky, čo sa môže stať, ak nebola zriedená destilovanou vodou? Ach jaj :D

Pre vysvetlenie, chladiacu kvapalinu Starline K12 mi dodal servis, v ktorom som dosiaľ servisoval predchodcu - Peugeot, mám s nimi veľmi dobrý vzťah a dôverujem im, bežný servis budem dávať robiť im, no rozvody a vymení oleja v automatickej prevodovke som zveril autorizovanými servisu. Dodal som im 5l náplň - kvapalinu Starline K12 s tým, že nech to pre istotu aj oni skontrolujú, či to tam môže ísť, a ak nie, nech dajú originál. Pri preberaní mi prijimací technik povedal, že ju použili.
Reklama
 

Odpovědět

Zpět na „ALFA ROMEO“