Výměna silentbloku na motoru

Moderátor: peta.smolik

karelmrak
Fiaťák

Re: Výměna silentbloku na motoru

Příspěvek od karelmrak »

Tak jsem to nakonec objednal v autodoc.de, kde mě to vyšlo na 65€ i s dopravou, objednal jsem přesně to samé dle těch čísel, cos mi dodal, takže jsem v naději... :D
Reklama

karelmrak
Fiaťák

Příspěvek od karelmrak »

Jo a ty šrouby jsem taky objednal, jak jsem Ti psal v tom obchodě, vše pevnostní a pozink - teda ani nepředpokládám, že bych to ještě měnil, drželo to tam od roku 2002!
karelmrak
Fiaťák

Příspěvek od karelmrak »

Ad tomass: protože jsem zatím stále ještě v lázních, tak se připravuji teoreticky. Popisuješ, jak se pracně dobývaly ty zarezlé šrouby, ale když mám ty nové, není jednodušší je zkrátka odříznout rozbrusem a zbylý vajgl pak nahoru bez spouštění vyndat, nebo se k tomu nedá dostat?
tomass
Fiaťák

Příspěvek od tomass »

Není potřeba nic řezat a vlastně na autě k tomu není ani prostor.

Reakční silentblok u převodovky je ze silonu a z něj jde šroub vyndat normálně.

U spolujezdce se povolí střední šroub v karoserii. Pokud by to nešlo, tak oba dva krajní, které po odšroubování půjde ven i s držákem. V držáku to moc zarezlé nebude, případně pomůže WDčko. Když jsou nové šrouby, je po problému a nic se dobývat nemusí. šroub se zahodí i se silentblokem.
Na motoru jsem neměl problém 3 šrouby povolit. Pokud bude, tak na horkém motoru půjde povolit. Pak se nechá hodinku vychladnout a pokračuje se dál. Po sundání pravého kola se sem dá normálně dostat z podběhu s golou a nástavci na ráčnu.

Silentblok u řidiče se povolí na převodovce a násilně protočí střední část silentbloku, která se opět zahodí i se šroubem za předpokladu, že je nový šroub k dispozici.

S novými šrouby to celé bude pohoda. Akorát bych staré šrouby neřezal z iniciativy předčasně, kdyby měl některý nový šroub omylem jinou délku závitu, nebo jiné stoupání.
karelmrak
Fiaťák

Příspěvek od karelmrak »

Díky moc! Teď jsi mě uklidnil, ten první návod s tím Dremelem mi působil šediny. Domů jedu 5.6. a šrouby jsou již doma, silentbloky dle Tvých údajů z toho autodoc.de již u DPD na cestě, takže tam taky budou dřív. než já Já mám v garáži montážní jámu, takže nemusím ležet pod autem. Jakmile přijedu, najedu do garáže na jámu a v příštích dnech se do toho pustím. Mám u půlmetrovou ráčnu z Německa, ta povolí všechno.
Odpovědět

Zpět na „Seicento“