Klimakompresor je poháněný řemenem od motoru, elektrika tam je jen elmag.spojka v remenici která ho připojí k pohonu..
Vliv na motor má zatizeni, kompresor sebere ca 4 kW výkonu a ecu musí reagovat aby motor držel otacky volnobehu ( některý auta při sepnutí klimy otáčky volnoběhu zvysujou)
Mě by padani do nouzaku sralo dost.. prohlídnout kabeláž, konektory a pajeny spoje v jednotkách prip.je rovnou prepajet zas tak složitý není... je fakt že když do toho hrabne lama tak toho může dost pojebat, dolamat konektory atd.. elektrikáři často měří tak že jehlou napichnou vodič přes izolaci - pak vodič shnije protože dirou ne něj jde slaná voda.. takhle ho měřit nenech.
MOJE: pavproch - Panda 2 Climbing
Moderátor: peta.smolik
- Reklama
Re: MOJE: pavproch - Panda 2 Climbing
Tak. Člověk si myslí a Pindica to vyvrací. A dvakrát už je zvyk, jednou by bylo nikdy. Woleje je tam stále jen 2,5l (měla by se P11220 objevovat jen zřídka) a doposud NIKDY P1220+opravdový nouzák nenastala okamžitě při opravdu studené startu, dycky až po zahřátí. Fčera a předefčírem už jo = novinka v repertoiru. A taky novinka - zbavit se rozsfícené palubovky znamenalo doposud vždy diag nebo aspoň 5-6 startů, pak zmizela. Fčera i předefčírem ale po pár minutách zmizela sama i bez opakovaných startů.
Slabá baterka to nebude (naposled výměna 2022 - musím NATO ale už začít zase myslet).
Dyby to byl dráth, tak je to furt.
Je to ale furt )prozatím) závislé na venkovní těplotě - dyž je kolem nuly, taxa P1220 objevuje častěji.¨
Já snad začnu opravdu uvažovat o tom "vyčištění paměti" v ECU (bohužel to ale bude znamenat několikatýdenní odstávku z provozu = musím to napřed domluvit doma).
Ale obecný názor nezměním: Pindica forever!
Slabá baterka to nebude (naposled výměna 2022 - musím NATO ale už začít zase myslet).
Dyby to byl dráth, tak je to furt.
Je to ale furt )prozatím) závislé na venkovní těplotě - dyž je kolem nuly, taxa P1220 objevuje častěji.¨
Já snad začnu opravdu uvažovat o tom "vyčištění paměti" v ECU (bohužel to ale bude znamenat několikatýdenní odstávku z provozu = musím to napřed domluvit doma).
Ale obecný názor nezměním: Pindica forever!
Stáří NENÍ pro sraby, ale já srab sem. A geront k tomu.
Tak naposled pro nechápavý... špatný spoj a tepelná roztažnost někdy vodí občas je výpadek spojení = studeňák v elektronice, konektory, zlomenej vodič, vadná kostra.. Nějaký mazání paměti to nevyřeší a ježdění + čumění na svítící kontrolku už vůbec ne.
Jestli to chceš najít, tak musíš prohlídnout kabeláž, zkontrolovat piny v konektorech, rozdělat jednotky a zkontrolovat pájený spoje na desce. Tohle a nic jinýho to nevyřeší. Druhá možnost je vyměnit komplet motor včetně jednotek a kabeláže.. A poslední možnost vyměnit celý auto.
Tečka a fakt už končim, házet rady do tmy mně fakt nebaví.
Jestli to chceš najít, tak musíš prohlídnout kabeláž, zkontrolovat piny v konektorech, rozdělat jednotky a zkontrolovat pájený spoje na desce. Tohle a nic jinýho to nevyřeší. Druhá možnost je vyměnit komplet motor včetně jednotek a kabeláže.. A poslední možnost vyměnit celý auto.
Tečka a fakt už končim, házet rady do tmy mně fakt nebaví.
Ne, motor NE a nové brmbrm UŽ VŮBEC NE.
Dyby byla chyba tam co píšeš, tak je to FURT, ono je to ale nahodile OBČAS. To bude spíš v SW než HW.
Dyby byla chyba v zemi tak je v autě tma/mrtvo )to už bylo, dyž uhnilo ukostření).
Dyby byla chyba tam co píšeš, tak je to FURT, ono je to ale nahodile OBČAS. To bude spíš v SW než HW.
Dyby byla chyba v zemi tak je v autě tma/mrtvo )to už bylo, dyž uhnilo ukostření).
Stáří NENÍ pro sraby, ale já srab sem. A geront k tomu.
Měl jsem kdysi na Seicentu s odstupem času několik různých občasných závad, některé se zdály i závislé na teplotě a vždy to byla HW závada. Jednou to byl zoxidovaný kontakt v konektoru v motorovém prostoru, další závada pak zoxidovaný kontakt na relátku, další pak vadný snímač otáček motoru, tyhle závady jsem našel a opravil si je. Horší to bylo s občasnou závadou, kterou způsobovala závada v řídící jednotce motoru, to jsem nedokázal jednoznačně diagnostikovat (i když podezření na tu jednotku jsem měl) a musel jsem to nechat servisu. Spolehlivě to prý šlo opravit jen výměnou jednotky. U bratrova Stila tenkrát občasně také selhávala řídící jednotka motoru. Tam byla jednotka přišroubovaná přímo na motoru, což si myslím jí dlouhodobě vůbec nedělá dobře, popraskají pájené spoje uvnitř. Na fórech jsem se v té době dočetl, že na Stilech ty jednotky odcházejí. Některé starší Pandy mají také jednotku přišroubovanou přímo na motoru a s tím by také mohla být potíž. Některé jednotky je prý možné opravit, ale musí to udělat někdo, kdo to opravdu umí a má na to správné vybavení. Pájené spoje pod některými integrovaným obvody jsou totiž schované a nejsou vidět. Proto se to někdy řeší jednodušeji, z vrakáče se kupí sada řídící jednotka motoru+jednotka imobilizéru+spínací skříňka s klíči aby se nemuselo řešit přizpůsobení jednotek a klíčů, to se vymění a většinou je opraveno. Motor by jsi tak měnit nemusel.
Panda 1.2 r.2018
Seicento S 1.1MPI r.2000 ...už jen ve vzpomínkách
Seicento S 1.1MPI r.2000 ...už jen ve vzpomínkách