Koupě ojetého Tipa 1.4 T-Jet

Moderátor: peta.smolik

Odpovědět
Sao.Paulo
Začátečník

Koupě ojetého Tipa 1.4 T-Jet

Příspěvek od Sao.Paulo »

Ahoj, před 4 lety jsem na poslední chvíli couvnul z koupě nového Tipa 1.4 70kW. Trochu mě vystrašily špatný recenze na autorizované servisy Fiat. Šel jsem do i30 1.5 Dpi v plný výbavě, ale asi jsem, bohužel, měl smůlu na špatný kus. Momentálně mi má servis vyměnit vodní pumpu, ale Hyundai ji nemá ani na centrálním skladu a nikdo neví, kdy a jestli bude. A v druhovýrobě na to auto jsou tak akorát desky a kotouče.
Už toho začínám mít dost, tak se poohlížím po něčem jiným. Klidně bych koupil něco nového, ale není snad typ auta, na kterým není nějaký průser, nebo pro změnu se tam nedá dát rezervní kolo.
Jestli se mi líbí nějaké auto, tak je to Tipo 2016-2021. Přemýšlím, že bych koupil oturbenou verzi někde z Německa. V Čechách (viz bazos.cz) ojetá Tipa nabízí hlavně prodejce z Chrudimi, na kterého nejsou dobré recenze. A od soukromníka to radši brát nebudu, abych si pak proto nepřišel exekutor nebo insolvenční správce. :-)
Chtěl bych se zeptat, jestli na Tipu 1.4 T-Jet byly nějaké větší mouchy. Jestli už někdo měnil turbo, atd. . A jak je to s dostupností náhradních dílů. Předpokládám, že Polsku něco k objednání bude a v Itálii nebo Turecku taky.
Počítám s tím, že kvůli kratším trasám to bude chtít často dolévat olej. Při studených startech na chvíli držet v otáčkách, nezhasínat to hned, aby se neuchlastal motor.

Nejsou problémy s katalyzátorem? Třeba u Hyundaue odcházel na atmosférách celkem brzy a stojí 100t. Kč.

Sháním kombík s parkovací kamerou.

Předem díky za odpovědi.

Pavel
Reklama

Bravomv
Fiaťák

Re: Koupě ojetého Tipa 1.4 T-Jet

Příspěvek od Bravomv »

Tady asi velká diskuze o Tipu není. Zkusil bych polské stránky Fiat Klub Polska, kde si v sekci fórum najdeš dost příspěvků. Jen je to samozřejmě v polštině. Jinak mám Tipo kombi 1,4 70 kw. Mám malý nájezd, auto používám jako pracovní, teď mi končí 5-ti letá záruka a zatím žádná závada.
hans55
Fiaťák

Příspěvek od hans55 »

Zdravím Pavle,
mám kombi 03/2017 najeto 82tisíc, spotřeba 7,81 (skutečně spočítaný průměr za všechna tankování), v záruce měněn zadní brzdový kotouč(koroze), dál jen běžná údržba, destičky, kotouče, filtry, olej po 10-12tisících, mezi výměnami neubývá, svíčky po 40 tisících. Nic nevrže, necvaká, neklepe, celková spokojenost. Prý nemá rád krátké pojížďky kolem komína. Mohu jen doporučit. Parkovací kameru nemám, jen pípáky. Olej mezi výměnami musím dolévat jen u Stila (21let).
https://fiat-tipo.eu/index.php - tady si počteš
Tipo 1,4 T-Jet kombi 2017
Stilo 1,4 3dv.2004
Ex. Stilo 1,6 kombi 2006
https://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/889832.html
m.scale
Začátečník

Příspěvek od m.scale »

Kde si četl ty negativní recenze na Auto Mates ? Na Googlu má Mates přes 90% kladných recenzí .
Odpovědět

Zpět na „Tipo 2016“