Nová CROMA 2 - strata výkonu motora :-(
Moderátor: peta.smolik
Nová CROMA 2 - strata výkonu motora :-(
Zdravím,
Mám menší problém s výkonom počas jazdy autom.
Pri nízkych otáčkach tak do 2000 mi to neťahá.
Nad 2000 otáčok sa auto rozbehne normálne a ťahá ako besné.
Inokedy mám problém sa rozbehnúť na jednotke, a keď tam šupnem dvojku a pedál dám na podlahu tak nič, auto sa rozbieha pozvoľna a keď prejdem nad 2000 rpm tak je všetko zasa O.K., už mi s toho hrabe.
Diagnostika ukázala na EGR ventil. Ten som vyčistil.
Tak isto som vyčistil aj snímač v sacom potrubí za EGR kom a overboost ventil.
Ešte idem vyčistiť škrtiacu klapku za intercolerom, a už keď to potom nepojde tak si hodím mašlu.
Dík moc.
Mám menší problém s výkonom počas jazdy autom.
Pri nízkych otáčkach tak do 2000 mi to neťahá.
Nad 2000 otáčok sa auto rozbehne normálne a ťahá ako besné.
Inokedy mám problém sa rozbehnúť na jednotke, a keď tam šupnem dvojku a pedál dám na podlahu tak nič, auto sa rozbieha pozvoľna a keď prejdem nad 2000 rpm tak je všetko zasa O.K., už mi s toho hrabe.
Diagnostika ukázala na EGR ventil. Ten som vyčistil.
Tak isto som vyčistil aj snímač v sacom potrubí za EGR kom a overboost ventil.
Ešte idem vyčistiť škrtiacu klapku za intercolerom, a už keď to potom nepojde tak si hodím mašlu.
Dík moc.
- Přílohy
-
- EGR - skoro ma ... keď som to videl - katastrofa ....
- 06012011458.jpg (81.28 KiB) Zobrazeno 15299 x
Fiat CROMA 1,9 JTD 16V M-JET 110Kw 150k r.v. 09/2006
http://www.spritmonitor.de/en/my_account.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.spritmonitor.de/en/my_account.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- Reklama
Re: Nová CROMA 2 - strata výkonu motora :-(
Zkus odpojit váhu vzduchu a uvidíš
Kúpim EGR
Takto vyzerá moje EGR.
Takto vyzerá moje EGR.
- Přílohy
-
- 06012011453.jpg (35.69 KiB) Zobrazeno 15286 x
Nove EGR nekupuj ale rozober a vycisti jeho elektricku cast. http://picasaweb.google.com/alibaba157/ ... Y773vXqlQE#" onclick="window.open(this.href);return false;
Fiat Croma 1,9 JTD 16V, Emotion, Navi,185 PS, 400 NM, DPF, EGR off
Zdarec,
Tak som ten solenoid opäť rozobral a riadne prečistil.
Kontrolka motora ešte 3 dni svietila a potom zhasla sama.
Problém nebol len v EGR ale aj v DPF.
Keďže EGR bol zaseknutý, tak mal aj DPF problém sa regenerovať.
Po prečistení a namazaní pohyblivých častí EGR sa ventil začal chovať normálne a DPF sa okamžite zregeneroval, a kontrolka motora zhasla.
Tak isto je potrebné vyčistiť senzor tlaku v saní (plastový snímač BOSCH za EGR)
Použil som sprej na čistenie bŕzd.
Už 2 týždne mi to fachá opäť tak ako má.
rotwailer - tem odkaz na čistenie elektrickej časti EGR som tam dal ja, keď som ho čistil prvý krát.
Pre všetkých zainteresovaných chyba OBD (P1206) je chyba regenerácie DPF - platí pre FIAT CROMA
Tak som ten solenoid opäť rozobral a riadne prečistil.
Kontrolka motora ešte 3 dni svietila a potom zhasla sama.
Problém nebol len v EGR ale aj v DPF.
Keďže EGR bol zaseknutý, tak mal aj DPF problém sa regenerovať.
Po prečistení a namazaní pohyblivých častí EGR sa ventil začal chovať normálne a DPF sa okamžite zregeneroval, a kontrolka motora zhasla.
Tak isto je potrebné vyčistiť senzor tlaku v saní (plastový snímač BOSCH za EGR)
Použil som sprej na čistenie bŕzd.
Už 2 týždne mi to fachá opäť tak ako má.
rotwailer - tem odkaz na čistenie elektrickej časti EGR som tam dal ja, keď som ho čistil prvý krát.
Pre všetkých zainteresovaných chyba OBD (P1206) je chyba regenerácie DPF - platí pre FIAT CROMA
Jedná se o přiucpaný filtr pevných částic (FAP FILTER), i já měl tento problém.Čím déle se bude vozidlo v tomto stavu provozovat, tím větší problém nastane. Filtr jsem nechal demontovat, přehrát software, cena byla cca 11000kč. Auto jede jako blázen, má nižší spotřebu a na emisích se to nepozná. Je možná i výměna fap filtru, ale originál fiat stojí okolo 35 000kč.
-
rudo.miskolci
- Začátečník
Ja mám takú otázku. Išiel som vyčistit EGR ventil a ked som ho demontoval, tak bol uplne leskly, ako nový. Mám ho vymeniť alebo to nevadí?
Fiat Croma 2,4 JTD , 460Nm, 238 HP, DPF off, max: 245km/h :)
Úplně stejný problém auto (croma 2006) nešla do 2000 otáček vůbec do tahu nad 2000 vyrazila jako splašená. Vyčistil jsem ERG ventil hlavně cívku podle foto návodu zde a je po problému.
Díky zato teď před vánocema vyhodit 5000 Kč když to jde opravit. Fakt dík.
Díky zato teď před vánocema vyhodit 5000 Kč když to jde opravit. Fakt dík.
Ahoj všem, už je to dlouho ale mate ještě někdo ten návod jak vyčistit EGR? Jde mi hlavně o tu cívku. EGR už jsem cistil ale cívku mě nenapadlo ze mám taky vyčistit ani nevím jak. Díky za odpovědi.
Zezedu od strany konektoru vyvrtáš v ose malou dírku (3-5mm) a tyčkou vyklepneš vnitřek, vyčistíš složíš zpátky, průchod tyčky deskou mázneš měděnou vazelínou. Dírku můžeš zatavit plastem/ zadělat silikonem/ přelepit izolačkou apod. proti padání nečistot, ale asi to ani neni nutný..
Zdravím Vás přátelé fiatu. Chtěl bych požádat o pomoc . Moje croma 1.9 16v 110 kW bylo a doufám bude bezproblémové auto. Začalo z ničeho nic tahat až od 2600 otáček a do té doby mrtvé. Nikdo si neví rady. Jak zabere zarazí mě to do sedačky a černě se zakouří. Je udělaný repas turba což nebylo ani třeba , dpf sundaný vyčištěn elektronika je podle diagnostiky plně v pořádku. S tím že vždy když zabrala zakouřila, už jsem si zvykl, ale proč ztratila od spodku výkon, už si nevím rady. Každý bere peníze, že něco udělal, ale ve finále si od vážím to stejné co jsem přivezl. Už jsem do oprav dal přes 30 tisíc a stále netahá. Egr mám vyčištěn, když zkouším přes pc funkčnost, chodí. Nevím jestli třeba v chodu motoru může blbnout? Poradíte někdo prosím, jsem už v pasti,dekuji.
Mirda proč to sereš do deseti fór? Navíc pravděpodobnou příčinu i řešení máš tady, tak proč se ptáš znova na to samý jak trotl?
Ptám se proto, protože všechno se tváří v naprostém pořádku, nikde nevyskakuje žádná chyba a ani žádná nebyla před tím než auto začalo stávkovat. Jediné co se rožlo tak byl ucpaný dpf protože to nemělo ty správné tlaky k vypálení. I to čidlo na dpf je vyměněno. Tak proto píšu, odpověď tady není.
Odpověď tady JE.
Tu zatuhlou tyčku solenoidu EGR ti žádná diagnostika neukáže - ECU o tom vůbec neví, nemá jak to zjistit. Zasviněnej DPF je následek - auto počítá se vzduchem přes EGR, ten ale neni = nesedí množství vzduchu k naftě = saze.
Vedle jsem se jak debil vypisoval s radama, a přitom tad to už dávno je...
Psal jsem tam tohle:
Typický projev pro EGR který neotevírá (diagnostikou to nepoznáš
, další možnost tlak vzduchu - regulace tlaku turba.
Nedávat do ruky lamám, ale automechanikovi který aspoň trochu umí diagnostikovat problém, a ne jen naslepo měnit díly jako u tebe. Jemu to je jedno, naopak ty platíš on má pohodlný snadný prachy. Jako bonus ti ještě rozjebe další věci
1. sundat solenoid a ověřit jestli ovládací tyčka není zatuhlá., (noty na webu - do středu čela vrtnout 3mm dírku a tyčkou vyrazit vnitřek, vyčistit průchod tyčky skrz desku/ máznout mědí, složit, dírku zadělat třeba silikonem.
Pokud má turbo variabil tak můžou být i zatuhlý lopatky, ovšem tam by byla po repasi turba změna, pokud ovšem proběhla a nebyla jen účtovaná
U truba napoví hlavně požadovaný tlak - dodávaný tlak. DPF zase diferenční tlak - není třeba nic kuchat... Navíc ucpanej filtr by by naopak slabý výkon v otáčkách. Prostě ten tvůj mechanik je kretén který z tebe jen tahá prachy a umí možná tak vyměnit kola a olej...
Tu zatuhlou tyčku solenoidu EGR ti žádná diagnostika neukáže - ECU o tom vůbec neví, nemá jak to zjistit. Zasviněnej DPF je následek - auto počítá se vzduchem přes EGR, ten ale neni = nesedí množství vzduchu k naftě = saze.
Vedle jsem se jak debil vypisoval s radama, a přitom tad to už dávno je...
Typický projev pro EGR který neotevírá (diagnostikou to nepoznáš
Nedávat do ruky lamám, ale automechanikovi který aspoň trochu umí diagnostikovat problém, a ne jen naslepo měnit díly jako u tebe. Jemu to je jedno, naopak ty platíš on má pohodlný snadný prachy. Jako bonus ti ještě rozjebe další věci
1. sundat solenoid a ověřit jestli ovládací tyčka není zatuhlá., (noty na webu - do středu čela vrtnout 3mm dírku a tyčkou vyrazit vnitřek, vyčistit průchod tyčky skrz desku/ máznout mědí, složit, dírku zadělat třeba silikonem.
Pokud má turbo variabil tak můžou být i zatuhlý lopatky, ovšem tam by byla po repasi turba změna, pokud ovšem proběhla a nebyla jen účtovaná
Dobře děkuji. Když bych udělal rychlý test, zasepil egr i když vyskočí chyba, měl bych zjistit jestli je Teda chyba v egr. Po zaslepení by auto mělo v tom případě jet. Říkám to dobře? Předem děkuji.