Dobrý den,
přemýšlím o pořízení Fiatu Doblo Maxi (rok výroby 2010 - 2015). Preferuji benzínovou motorizaci , ale ve verzi Maxi jsem na ní dosud nenarazil , vyrábělo se to vůbec v této kombinaci ? Děkuji všem , V.
Doblo Maxi - motorizace
Moderátor: peta.smolik
- Reklama
Re: Doblo Maxi - motorizace
Jasně že se vyráběl, 1,4 atmo i oturbený T-jet...
Tak zatím jsem v inzerci našel jeden jediný vůz provedení Maxi s benzínovou motorizací , ale je to užitková verze ,což ale samozřejmě nechci. Vypadá to , že tedy budu muset vzít naftu , ačkoli to u mně nedává smysl ( roční nájezd cca 12 tis. km , toho asi 1/3 město). Jaký naftový motor doporučíte? 1.3 , 1.6 nebo 2.0 JTD? Děkuji
1,3 bych bral jedině novej a měnil olej po 10kkm (když to jezdí na předepsaný termíny po 30kkm - což jezdí většina v záruce - tak odchází rozvody, vydírá se vačka atd. = dá se čekat že jde z domu před smrtí motoru)
1,6 i 2,0 pokud vim tak OK... Hodně záleží na údržbě a způsobu jízdy (dlouhý intervaly výměn oleje, při dojetí vůbec nedochlazovat turbo, trvale podtáčet = zatuhne variabil, EGR atd.)
Jak jsou na tom verze s močovinou (AdBlue) nevim, na spoustě aut to odchází často (klidně po 50kkm) a oprava je za raketu, Fiat by snad měl být OK.. Podobně DPF filtr...
Krátký jízdy tomu až tak nevadí, stačí jednou za čas vyhnat pavouky z vejfuku.. VIF do paliva vhodný.
Celkově - bral bych spíš 1,6, jede to slušně a rychleji se ohřeje, častěji budeš využívat plný výkon, takže motor bude italsky udržován = v lepším stavu než dvoulitr kterej budeš furt šolíchat (jinak to je o papíry
)
1,6 i 2,0 pokud vim tak OK... Hodně záleží na údržbě a způsobu jízdy (dlouhý intervaly výměn oleje, při dojetí vůbec nedochlazovat turbo, trvale podtáčet = zatuhne variabil, EGR atd.)
Jak jsou na tom verze s močovinou (AdBlue) nevim, na spoustě aut to odchází často (klidně po 50kkm) a oprava je za raketu, Fiat by snad měl být OK.. Podobně DPF filtr...
Krátký jízdy tomu až tak nevadí, stačí jednou za čas vyhnat pavouky z vejfuku.. VIF do paliva vhodný.
Celkově - bral bych spíš 1,6, jede to slušně a rychleji se ohřeje, častěji budeš využívat plný výkon, takže motor bude italsky udržován = v lepším stavu než dvoulitr kterej budeš furt šolíchat (jinak to je o papíry