Nezávislé topení?

Vše o naftovém motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady, topení a chazení

Moderátoři: kubiii, Minimaxa, peta.smolik, Globusman

Odpovědět
ok2clj
Fiaťák
Příspěvky: 60
Registrován: 26 čer 2007, 19:57
Bydliště: Jihlava
Kontaktovat uživatele:

Nezávislé topení?

Příspěvek od ok2clj »

Pod autem v úrovni sedačky spolujezdce mám krabičku s výfukem, dlouho jsem přemejšlel k čemu to je a ze starých diskuzí zjistil, že jde zřejmě o subj.
Na jakým principu to funguje? Je nutná nějaká údržba? Dálkový ovladač 0-1 nemám, jde to zapnout jiným způsobem? (případně sehnat nějaký starší ovladač)
Reklama
 

ok2clj
Fiaťák
Příspěvky: 60
Registrován: 26 čer 2007, 19:57
Bydliště: Jihlava
Kontaktovat uživatele:

Topení?

Příspěvek od ok2clj »

Nikdo z vás nemá toto pod autem?

Obrázek Obrázek
vladimir kunert
Začátečník
Příspěvky: 46
Registrován: 23 dub 2006, 20:37
Bydliště: Břeclav

Bufik

Příspěvek od vladimir kunert »

Nezávislé topení to samozřejmě je.Jestli je to z fabriky nebo domontáž nevím.Z fotky není jednoznačné jestli jde o teplovodní - zahřívá chladící kapalinu a ta přes výdechy topí, nebo teplovzdušné - jsou udělány vlastní prostupy pro vzduch do kabiny.Já bych se spíš podle tvaru krabice přikláněl k teplovodnímu...Být tebou zkusil bych najít výrobní štítek přímo na topení (webasto,ebberspracher,breeze,brano,trumatic...) a kontaktoval s prosbou o "rozchození" příslušné zastoupení.
Topení jako takové lze ovládat jak způsoben 0-1, tak například pomocí programovacích hodin nebo dálkového ovládání.
Pokud jezdíš na hory nebo ti auto stojí v zimě venku je ti šikovná věc.Sám bych ji bral...
vivat MULINA !!
Globusman
Zkušenej Fiaťák
Příspěvky: 379
Registrován: 26 lis 2006, 21:07
Bydliště: Olomouc
Kontaktovat uživatele:

Re: Topení?

Příspěvek od Globusman »

ok2clj píše:Nikdo z vás nemá toto pod autem?

Obrázek Obrázek
Ahoj, já to pod autem mám a u mě se jedná o "přítop" Webasto. Dokonce mám pod kapotou na blatníku u spolujezdce nalepen štítek s typem. Přítop znamená, že to pouze přitápí. Má to vlastní čidla a když je kolem nuly a míň, tak to po nastartování sepne a pomáhá to ohřát vodu, Až se motor ohřeje, tak to zase samo vypne. Nemůže to běžet samostatně, protože to nemá vlastní vodní pumpu. Ta i se spínacími hodinami stojí něco přes 10000. Pokud bys to chtěl předělat na DO, tak si připrav tak zhruba dvacku... Doufám, že jsem ti pomohl :-)
Uživatelský avatar
petko95
Začátečník
Příspěvky: 21
Registrován: 03 říj 2006, 10:31
Bydliště: Povazska Bystrica / SK

nezavisle kurenie

Příspěvek od petko95 »

pravda ako pisete, bol som v servise webasta v ziline a tam mi povedali to co je tu napisane... je to len na prikurovanie, keby som to chcel prerobit na nezavisle kurenie tak ma to vyjde cca 12000.- slovenskych dukatov... a to len so spinacimi hodinami v kabine, s dialkovym ovladanim okolo 20000.- ale rozmyslam ze zainvestujem, studene starty v zime nie su bohvieco pre motor (parkujem vonku) a vyhriate auticko pred jazdou je uplny luxus + nemusim oskrabavat okna...
Multipla 11/99 1,9 JTD 77 kW
Globusman
Zkušenej Fiaťák
Příspěvky: 379
Registrován: 26 lis 2006, 21:07
Bydliště: Olomouc
Kontaktovat uživatele:

Re: nezavisle kurenie

Příspěvek od Globusman »

petko95 píše:pravda ako pisete, bol som v servise webasta v ziline a tam mi povedali to co je tu napisane... je to len na prikurovanie, keby som to chcel prerobit na nezavisle kurenie tak ma to vyjde cca 12000.- slovenskych dukatov... a to len so spinacimi hodinami v kabine, s dialkovym ovladanim okolo 20000.- ale rozmyslam ze zainvestujem, studene starty v zime nie su bohvieco pre motor (parkujem vonku) a vyhriate auticko pred jazdou je uplny luxus + nemusim oskrabavat okna...
Levnější varianta je koupit alarm, který má i dálkové startování, takže máš teplo v autě taky. Cena je cca kolem 5000...
marcel.pce
Fiaťák
Příspěvky: 159
Registrován: 09 srp 2006, 10:44
Bydliště: Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marcel.pce »

Ahoj "Petko", zkus se u Vás na Slovensku obrátit na firmu TSS Group, je to náš dodavatel autoalarmů a poptej přístroje KOPEL KR 8000 (doporučuji), nebo MAGICAR M9000.
MULTIPLA 1,9 JTD 110/81kW, 2001
Odpovědět

Zpět na „Multipla | Motor - diesel“