HELP - nestartuje po vyhoření el.

Elektronika, el. výbava, diagnostika, kontrolky, přístroje

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
skriz
Začátečník
Příspěvky: 39
Registrován: 19 črc 2006, 21:39
Bydliště: Velké Meziříčí

HELP - nestartuje po vyhoření el.

Příspěvek od skriz »

Ahoj, kamarádce v puntu vyhořela elektrika. Opraváři jí vyměnili nějakou kabeláž, neznám detaily, ale teď jim to nejde nastartovat, údajně kvůli nerozpoznání klíčku v zapalování ( check-lontrol ?). Za opravení tohohle problému chtějí 50 000 :shock: . tak auto zatím stojí u nich v dílně a kámoška se rozhoduje, co s tím. Co s tím mohli ti mechoši udělat?Díky
Reklama
 

corleone
Zkušenej Fiaťák
Příspěvky: 271
Registrován: 07 led 2008, 19:41

Příspěvek od corleone »

Co shořelo a co s tím provedli, to pochopitelně nevím, nemám křišťálovou kouli. Každopádně vřele doporučuju to auto z onoho servisu okamžitě odebrat a zkusit štěstí jinde. Rozhodně nepřistupovat na tak nesmyslné podmínky.
Někde je tu ve fóru zmíněno, že značkový servis Fiat provádí přeprogramování ŘJ tak, aby nevyžadovala k spuštění motoru souhlas ŘJ imobilizéru. Možná by to mohlo být řešení.
Punto 55S Mk I
m6564xp
Fiaťák
Příspěvky: 57
Registrován: 19 úno 2006, 20:55
Bydliště: Český Krumlov

Příspěvek od m6564xp »

Jaké má Punto a s jakým motorem? Ten immobilizér je v pohodě řešitelný :-)
Mitsubishi Pajero 3.2 DID
Thor
Fiaťák
Příspěvky: 103
Registrován: 05 lis 2007, 12:19
Bydliště: Slovensko

Příspěvek od Thor »

Heh, riešením za 50 000,-- mysleli zrejme výmenu RJ motora, RJ imobilizéru, RJ centrálu, kľúčov a všetkých zámkov, aspoň mne hovorili podobnú sumu. Neviem aký typ Punta to je, ale ak Punto I a ak to vyhorenie poškodilo auto tak, že naozaj nie je možné RJ nakódovať ani pomocou Master kľúča alebo CODE karty, tak ma napadajú asi tri riešenia.
Zaplatiť FIATu tých 50 000,-- ale to by asi spravil len málokto :shock: , Druhá možnosť je zohnať si napríklad z búraného alebo nepojazdného Punta rovnakého typu s rovnakým motorom všetky tie veci čo som spomínal hore, ale zohnať to, to je asi nadlho a treba veľké šťastie, aby to všetko komplet z jedného auta bolo a fungovalo.
No a tretia najlacnejšia je nájsť šikovného fachmana ktorý precvikne správne drôtiky a vyradí imobilizér z činnosti. Síce potom auto stratí ochranu, ale pre veľa ľudí je to jediné rozumné riešenie.
Ak sa však jedná o novšie Punto, tak možno sú aj iné možnosti, nie som si istý.
Odpovědět

Zpět na „Punto - elektrika“