Proč se lidi bojí Fiatů?????????

Pokec o všem, co se jinam nehodí.

Moderátoři: peta.smolik, Globusman

cybrex
Fiaťák
Příspěvky: 141
Registrován: 24 bře 2008, 18:23
Bydliště: Zlínský kraj - Kudlovice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cybrex »

Ja mam osobne Cromu benzin, kterou vlastnim uz asi rok a pul a taky spokojenost. Vse ok, akorat me jednou zradilo benzinove cerpadlo (ztratilo tlak) a jinak vse ok. Je to 1992 tak sou mirne chycene zadni lemy, ale jeden uz mam vyvareny. Jinak jako rodina mame Fiaty minimalne 12 let, zacalo to Unem, pak nekolik Tip a nakonec stejne otec zkoncil u Cromy rv.88 2,5TD, kterou uz ma 8 let a taky si nestezuje. Zadny problem neni, meni se akorat spotrebni veci jako spojka, brzdy...

Jinak jeste k tematu, kdyz se nekdo zepta co mam na auto , tak staci jedine slovo Fiat a nemusim uz pomalu pokracovat, protoze se temer vzdy ozve jeee takovy srot, atd a potom pomalu z kazdeho z nich vyleze ze maji Facko , nebo Skocnu.

Proste lidi co je nemaji a nevyzkouseli jenom kritizuji!

A kdyz jim vyjmenujete co vse v aute mate , tak to Fackari absolutne nechapou. Uz treba DIGI Klima, je na Fackare a Felicire dost, dle meho nazoru samozrejme. O posilovaci a dalsich serepetickach ani nemluve...
HAWK
Obrázek-Croma 2.0ie, 86kW, rv. 1992
Obrázek-E36 318i, 85kw, rv. 1997
Obrázek
Reklama
 

Uživatelský avatar
liborko
Všeználek
Příspěvky: 2726
Registrován: 26 zář 2007, 16:06
Bydliště: Havířov

Příspěvek od liborko »

Lub!k : Fiat se nevyrovnává ostatním značkám, on se jim už dáávno vyrovnal a dokonce některé "velké" značky nechal daleko za sebou, vem si třeba naftové motory JTD které nemají konkurenty a Fauvé se může jít se svýmy prastarými TDI zakopat,maloobjemové motory kdy přišel jako první s turbodmychadlem do una 1.3, nebo mnoho inovací se kterými přišel Fiat a ostatní automobilky je jen sprostě kopírovaly, ohledně motorů jsou odjakživa fiaťácké proslulé životností a výkonem - odpovídají tomu i mnohé soutěžní ůspěchy Fiatů a Lancií , jenom hold zpočátku ta odolnost karoserii proti korozi byla mizerná a to odrazuje lidi i dneska,když fiaty jsou kvalitně celopozinkované....a někdo už to tu předemnou psal že většinou kritizují Fiaty buď usedlí škodovkáři nebo lidi co ve Fiatu nikdy neseděli a mají plnou hubu keců, na závěr..ohledně spolehlivosti : každé auto se svému majiteli odvděčí tak jak se k němu majitel chová.......FIAT FOREVER :D
Oli
Fiaťák
Příspěvky: 131
Registrován: 09 říj 2005, 20:10

Příspěvek od Oli »

Protoze FIAT zere male deti a nevraci kosti!!!

a ted trochu vazne :) ja osobne uz mam tetiho fiata a nemuzu rict ze by to byli dobry nebo spatny auta je to asi typ od typu.
Prvni byl Fiat Coupe 2.0 16V podvozek super jizdni vlastnosti taky ale poruchovost motoru des a bida a to jen kvuli tomu ze to moc lidi nedokaze dobre opravit takez tak
Druhy moje auto byl Fiat Punto GT (1.4T) spokojenost sice sem dost investoval do motoru ale spise to byli udrzbove veci a auticko me nikdy nenechalo ve stichu.
Treti a soucasny auto je Fiat Stilo 2.4 abarth a zatim naprosta spokojenost (zatim s nim najeto jen cca 6tis km).
Druhy auto mych rodicu Fiat Punto 1.2 (188 r.v. 2000) naprosta spokojenost
Treti auto mych rodicu Fiat Punto 1.2 (188 r.v.2003) naprosta spokojenost ted ho ma sestra a taktez spokojena
Ctrvty auto mych rodicu Fiat Stilo 1.4 (family car) spokojenost auto na dovoleny atd
Pate auto mych rodicu Fiat Doblo Cargo max tatovo na praci naprosta spokojenost.
Auto dedy me pritelkyne Fiat uno logo 1.0 fire spokojenost stale jezdi ale leta uz se na nem podepsaly takze ma novej lak atd.
Druhe auto rodicu me pritelkyne Fiat bravo 1,6 (r.v. 1996) spokojeni jezdilo bez poruch a zavad krom beznych veci.
Treti auto rodicu me pritelkyne Fiat Stilo 1,6 (r.v.2002) zatim spokojenost a bez problemove auto.

takze nazaver kdyz si to tak vemu tak mam k dispozici auta generacne od una po stilo, doblo a vsichni sme spokojeni a uz i lidi z okoli se zacinaji ptat proc mame furt doma jen fiaty :D (bratr cerna ovce rodiny Skoda fooobie 1,9 TDi PD)
add nejsme uchylni na fiaty jen se to tak nejak seslo a vypada to jak to vypada :D
Naposledy upravil(a) Oli dne 23 dub 2008, 21:13, celkem upraveno 1 x.
stifmajstrABARTH
Znalec
Příspěvky: 725
Registrován: 09 led 2007, 18:35

Příspěvek od stifmajstrABARTH »

hm tak to cumim u nas v siroky rodine mam Fiata jen ja a tata mel za mlada pandu :lol:
Cinquecento 1.1 Sporting ABARTH-červéný:-D a Multipla fanda:)
standor
Fiaťák
Příspěvky: 154
Registrován: 14 srp 2006, 21:30
Bydliště: RYCHVALD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od standor »

A to jsem si myslel ,že jsme jenom my tady postižení. :?
Teď tady máme 2punta MK1 bracha Mk2 "moje" činque.
2 nadupané 127 už nejsou ,protože shnily ,ale byly to "letadla 1,3" a kdyby se to auto dalo koupit dneska, tak si ho klidně koupím zase. :(
jani
Zkušenej Fiaťák
Příspěvky: 417
Registrován: 14 čer 2008, 20:14
Bydliště: Velky Krtis SVK

Příspěvek od jani »

Hello,takze som tu novym clenom :))) a aj novym vlastnikom Fiata Punta 1.2 HSD MK1(ale musim povedat ze som BMW maniak),ale Fiat ma celkom prekvapil,aj ja som bol toho nazoru ze Fiat velmo nie...ale ako nahle som kupil prezrel atd.tak si myslim ze napr. vyrovna sa Skode Fabií s ktorou som jazdil 3 mesiace,proste moje punto ma ABS,airbag,el.stahovanie okien takmer full vybava,takze zatial som neutralny k Fiatu,ale skor priklanam sa k pozitivnemu nazoru :D auto pouzivam na bezne jazdenie "kazdodenne"do prace,nakupy a obcas male vyletiky nato mi uplne postacuje takze je to celkom ok auto,dufam ze mi dlhe roky bude sluzit bezproblemovo. :wink:
Uživatelský avatar
l-cizek
Znalec
Příspěvky: 740
Registrován: 26 kvě 2008, 18:11
Bydliště: Havlíčkův Brod
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od l-cizek »

Ahoj, určitě souhlasim s názorama typu "pomlouvají co v tom nikdy neseděli". Já už odjakživa sem chtěl Punto MK1, moc se mi líbylo a bylo mi jedno,jestli sou ty pomluvy pravdiví!Ale jako student jsem si ho nemohl dovolit,tak jsem koupil fáčko solitaire r.v.94 50Kw - už černý se vstřikováním (dle mého, favorit neni špatný auto! Spíš to, než feldu). Pak jsem ale začal chodit do práce, a šetřil jsem na nový. Favorit se začal na podzim sypat (po 1,5 roce), tak jsem ho prodal. A jak se pěkně šetřilo :D ted z jara sem si koupil svoje vysněný Punto, ale už MK2. Od tý doby,co jsem ho koupil,jsem do něj už dost hodil (bubny,pakny,rozvody,celý výfuk) To jsou ale věci co se měněj na každým autě!Možná krom bubnů. A pak takový ty věci, co se měnit nemusely ale já to chtěl mít "hezký" (vana, těsnění pod hlavou,pumpa,kabely). I přes to vše, si myslim že fiat nejsou špatný auta, a už přemýšlim, až si budu kupovat jiný auto, jakej fiat to bude...asi zas punto (model 2003 a víš) :D hlavně, ty motory...mám sice papírově slabou 1.2 44Kw, ale jede jak drak! Kámoš má renaulta clio 1.2 43Kw a o proti Puntu je to lemra líná :D
jani
Zkušenej Fiaťák
Příspěvky: 417
Registrován: 14 čer 2008, 20:14
Bydliště: Velky Krtis SVK

Příspěvek od jani »

ja mam 1.2 54KW :D idem to celkom pekne...hlavne nad 3000ot/min celkom som si uz zvykol na Punto,len teraz mam problemy po krupobití atd...ale spravim si ho poriadne... :wink: kamarat kupuje new Fiat Punto o 2 tyzdne ho ma priamo s fabriky doma takze Punt bude dost v mojom okruhu....
Fox_25
Začátečník
Příspěvky: 5
Registrován: 16 črc 2008, 09:10

Příspěvek od Fox_25 »

Taky nemůžu Fiat pomlouvat, jen nechápu lidi kteří nadávají na Fiat co mají X let staré Tipo které nejede, žere, k*rví se, a jen se opravuje. Ať se nediví že auto jde do kytek. Jediné auto(co znám) co už jezdí 21 let bez poruchy je snad nissan sunny mého otce. Neberu v potaz žiguly nebo staré škody 120 ty budou jezdít i za dalších deset let jestli bude ropa.
Ale i na jiné značky lidé nadávají, už měsíc nemůžu prodat krásnou almeru rv99 1,4 s plynem a klimou za usmolených 80 000,-. Jeden člověk mi dokonce řek že si radši koupí felicii kterou si doma opraví když se na ní něco podělá.
corleone
Zkušenej Fiaťák
Příspěvky: 271
Registrován: 07 led 2008, 19:41

Příspěvek od corleone »

Tipo je jedno z nejvíc podceňovaných aut i mezi Fiaty.
Motory jsou v něm dobré, snad s výjimkou 1,6 DOHC, který na svůj výkon dost žere. Bohužel karoserie ještě většinou nejsou zinkované, takže jaksi není divu, že jsou Tipa po 15 - 20 letech provozu na solených silnicích rezavá (jenže to jsou např. Fordy nebo Oply taky).
Tipo má výborně navržený a prostorný interiér, snadno se opravuje díky dobrému přístupu skoro ke všemu a není problém sehnat libovolný díl za pár šupů na vrakárně.
Ne nadarmo to bylo auto roku.
Punto 55S Mk I
peter petrus
Fiaťák
Příspěvky: 53
Registrován: 14 úno 2008, 17:03
Bydliště: košice

Příspěvek od peter petrus »

Teraz som sa vrátil z HR a BIH-2500 km.Všímal som si autá ktoré zradili svojich pánov a Fiaty sú super.Najviac bolo Oplov a škodoviek jeden WV a Saab.
Punťo II.1,2 44kw r.v.03 LPG
milosh
Admin
Příspěvky: 315
Registrován: 28 srp 2005, 11:14

Příspěvek od milosh »

peter petrus píše:Teraz som sa vrátil z HR a BIH-2500 km.Všímal som si autá ktoré zradili svojich pánov a Fiaty sú super.Najviac bolo Oplov a škodoviek jeden WV a Saab.
:lol: lepsi hlasku jsem dnes necetl :lol:
kolik bylo tech oplu? neznam ani 1 cloveka kterymu by se OPEL vysypal na dovce nebo kdekoliv jinde, samozrejme nemyslim naky 100 lety kadoury ale auta +- 10 let stary :wink:
stifmajstrABARTH
Znalec
Příspěvky: 725
Registrován: 09 led 2007, 18:35

Příspěvek od stifmajstrABARTH »

peter petrus píše:Teraz som sa vrátil z HR a BIH-2500 km.Všímal som si autá ktoré zradili svojich pánov a Fiaty sú super.Najviac bolo Oplov a škodoviek jeden WV a Saab.
Mozna by si z toho mohl udelat graf spolehlivosti :lol:
Cinquecento 1.1 Sporting ABARTH-červéný:-D a Multipla fanda:)
Uživatelský avatar
phaeton_esc
Zkušenej Fiaťák
Příspěvky: 451
Registrován: 27 črc 2008, 17:57
Bydliště: Lovosice

Příspěvek od phaeton_esc »

milosh píše:
peter petrus píše:Teraz som sa vrátil z HR a BIH-2500 km.Všímal som si autá ktoré zradili svojich pánov a Fiaty sú super.Najviac bolo Oplov a škodoviek jeden WV a Saab.
:lol: lepsi hlasku jsem dnes necetl :lol:
kolik bylo tech oplu? neznam ani 1 cloveka kterymu by se OPEL vysypal na dovce nebo kdekoliv jinde, samozrejme nemyslim naky 100 lety kadoury ale auta +- 10 let stary :wink:
nám se vysypal Opel Astra G (1,7 TD) při cestě domů z Chorvatska. Odešla váha vzduchu, z Rakouska sme tudíž jeli bez turba. A to byla Astra 4 roky stará (teďka už jí naštěstí nemáme)

jinak k Puntu - mám mk1 z 96týho, 1,7D - výkon na prd, ale jezdí to skoro zadara, jediný co se na něm za těch 12 let měnilo byl obyč spotřebák jako tlumiče apod.

nerezne, startuje na první otočení klíčkem, nikdy mě ještě nezradil. navíc se na něj dá všecho sehnat za pár kaček. od tý doby co je všechno pozink mi přijde že Fiaty jsou kvalitní auta. navíc za ty peníze ve většine případů super kup :)
milosh
Admin
Příspěvky: 315
Registrován: 28 srp 2005, 11:14

Příspěvek od milosh »

Stejne to je o tom jak se kdo o auto stara at je to jakakoliv znacka, muze se srat skodovka i medved :wink:

ad predchozi prispevek, tak to je vec proc bych nechtel dyzla :wink:
Odpovědět

Zpět na „POKEC“