jinak rybář rozhodně nejsem a ještě jednou opakuju, že mi šlo jenom o to ukázat, že to jde, nikomu to nevnucuju - je to daný výsledek, a není důvod se za to stydět. Spotřeba šla ještě o něco dolů, pořád mám v nádrži ještě chorvatský eurodiesel bez síry. A rozhodně se neloudám V zimě a nebo jenom ježdění po městě si můžu nechat jenom zdát o takové spotřebě.
OK, jsem udolán, a zdrcen Navrhuji na dalším srazu uspořádat soutěž o zdolání dané trasy s co nejmenší spotřebou. V Telči už to nestihem, ta je za dverami, ale na jarním srazu určo něco vymyslím
Jak hluboce jsem se mýlil, když jsem si myslel, že dohady typu "žere mi to 4,758954 l/100km" jsou doménou superchrochtů od Škodovky, samozřejmě f metle, na hlínách, s hustokřídlem na kufru a brutálním zátahem vodcpodu...
Já tankuju jenom VERVA DIESSL ve Vrchlabí nebo v Jaroměři a auto mě ukazuje spotřebu 5,2 až 5.4 litru.Jednou se mi podařilo jet za 4,9 litru ,teda podle ukazatele.Většinou to sou delší trasy.MULTIPLA 81 KW.
Minimaxa píše:Zkusím přehodit kolej. Jezdíte někdo na Vervu od Benziny? J
Já už bych nic jiného ani nechtěl. Před Vervou jsem měl spotřebu 7,2l. Co jezdím s ní cca 1/2 roku, nejsem schopen překročit 6,5l. Další rozdíl je v kopcích, tam kde jsem kdysi jezdil na 3 převodový stupeň dnes jezdím na 4řku.
Jezdím převážně město a krátké štreky. Letos jsem byl na dovolené v julkách ve Slovinsku, na střeše rakev plné auto celkem jsme nalítali 2200km a spotřeba zase 6,5l, Takže supr.
Minimaxa píše: 81kw verze umí jezdit za opravdu málo, 77kw a 85kw jsou na spotřebu o něco horší a 88kw ještě hůř v provedení JTD. 88kw v provedení MJT je přímo ostuda.
On se dělal 88kw bez multijetu? A kam to montovali?
Jinak já jezdim do 6,5 a to to moc nešetřim ,ale otec dokáže jet i pod pět a to se moc neloudá. Obě auta jsou multijety. Takže to jde. Je ale pravda, že když to beru pod krkem tak to leze slušně vzhůru.
Jak to tady sleduju,tak mi to nedá: mám 105,najeto 185 tis. Když jsem ji minulý rok před Vánocema koupil,tak po městě skoro 8l.Byl jsem dost znechuceny...To i Felda brala méně.Po výměně filtrů,oleje,váhy vzduchu...v městě 6l.Na dálnici nejezdíme,až letos v září jsme jeli do Chorvatska jako správní Češi.Byl jsem napjatý co spotřeba.2 dospělí,1 dítě,normální náklad,žádná rakva na střeše,trasa Ostrava-Makov-Blava-Vídeň-Slovinsko mimo dálnici-pak už jen dálnice a žralo to 5,0l/1OOkm.Poctivě počítáno,pp nemám. A k těm pp-myslím,že počítač spotřebu neukazuje objektivně.Schválně si ji zkuste vypočitat.Na Oktávce to dělalo 1.2l.
Tak jsem si střihl podruhé slovinsko abych si vyšel Triglav a spotřeba zase 6,5. Dálnice u nás 160km/h. Můžu šetřit, nebo to honit furt 6,5. A i kdyby to bylo víc nebo míň už mi to bude fuk +-litr stejně výrazně na peněžence nepoznám .