ŘÍZENÍ, POSILOVAČ: Hlásí chybu, ale zatím funguje

Moderátor: peta.smolik

Jirka_Vlora
Začátečník

Re: ŘÍZENÍ, POSILOVAČ: Hlásí chybu, ale zatím funguje

Příspěvek od Jirka_Vlora »

Ahoj, jsem tady novej. Žiju trvale v Albánii a shodou okolností kolem mě šla jedna pěkná pandice cross MY2009. Protože všechny ostatní moje auta mají 4x4, jsem několik desítek let offrouďák, musel jsem tu pandici pořídit :-) Jako záložní auto a na půjčování pro hosty. Auto se zdá bejt celkem v pořádku, je to dovoz ze Švajcu, jsem tu na papírech první majitel. Ale proč píšu - pandice má problém se servem. Čim víc je zima (obvykle ráno) tim víc. Několikrát za den (v závislosti na teplotě) se servo vypne, obvykle v situacích při pomalejším vjezdu na kruháč, nebo zatáčení za roh. Pokud se nevypne, tak funguje normálně. Nikdy se nevypne při vyšší rychlosti (řekněme nad 60kmh). Nejdřív jsem myslel, že by to mohlo bejt baterkou nebo kontaktama na baterce, koupil jsem novou, ale nepomohlo to. Kontakty jsem očistil, dotáhnul. Taky bez odezvy. Ještě jsem zkoušel pořešit kostru, ale nedostanu se tam bez očkovýho klíče s ráčnou, který tu nemam. Vím, že tu servo často řešíte, pročítal jsem témata, ale pochopil jsem, že většinou jsou problémy s cukáním volantu. U mě se servo prostě jenom vypne, rozsvítí se kontrolky a hláška na displeji + to odpojí ESP, hill hold a ELD. Nemám žádnou fiatí diagnostiku, jen car scanner v telefonu, ten ale žádnou chybu nenačte. Místní mechošové nevědí, spíš se diví proč to řeším... :-D No nebaví mě několikrát denně za jízdy chcípat motor abych vymazal chybu... Z těch pár indicíí co jsem napsal, nenapadá vás někoho snadný řešení :-D ?
Zkoušel jsem napsat SpritWolkerovi na čísla co uvádí na whatsapp, ale nejsou tam. Předem díky ;-)
Reklama

Odpovědět

Zpět na „Panda“