a i jaká je přibližně spotřeba. V minulosti jsem se vyhýbal tříválcům spíš z konzervativnosti, ale dnes když člověk nechce hybrid ( o ellektrice nemluvím) a nemá bezednou kapsu těžko může přemýšlet o něčem jiném. Navíc má hodně známých s tříválci dlouhodobou a celkem dobrou zkušenost,
ale jsou to škodovky, korejci a frantíci a žádný Ital

Předem děkuji za případné odpovědi MT
PS : moje minulá auta :
2002 Fiat Punto 1,2 l 16 v nový, úplně v pohodě 7 let. Jen byl pak moc malý.
Takže na pár let jej vystřídal ojetý Fiat Stilo 1,2 16 v, ten u bez problémů nebyl, ale byl jsem 3. majitel

Pak od r. 2011 Bravo 1,4 ( r.v. 2008) z druhé ruky po leasingu a to byl můj nejlepší kup v životě. Sloužil nám do loňska, prakticky bez větších problémů,
jezdily s ním postupně naše dcery a u jedné skončil od 2021 jako druhý vůz v rodině. Ke konci už celkem prorezlý ( prahy a místy podlaha) , takže šel
vloni z domu.
Já mám od 2021 dalšího Fiata - 500X , opět z druhé ruky z Německa , r.v. 2016, 1,4 Multijet Cross. Po roce a půl bezproblémového používání
z ničeho nic odešlo časování ventilů

závada a dost možná souvisí s špatnou nebo pozdní výměnou oleje u prvního majitele. Od té doby v pohodě.
Teď uvažuji o jedné z poslední možnosti koupě téměř nového Fiatu Italské konstrukce se spalovákem a to skladovky Fiat Tipo Cross s uvedeným motorem . Pro moje časté kratší cesty 20-30 km je myslím zbytečné uvažovat o dieselu.