Kolísanie otáčok
Moderátor: peta.smolik
- 
				aforizmus
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Kolísanie otáčok
mám problém, pri volnobežnom chode motora na Fiat Bravo TD100 r.v.96 mi sem tam zakolíšu otáčky a auto si samo pridá až na 2000 otáčok, potom klesne ale drží sa na 1300, keď popridávam, otáčky sa znovu umúdria a je pekný volnobeh na 910 ot. co môže byť na chybe?? ďakujem za rady

Bravo 1.9TD 100PS -- bejvavalo
ted -- Omega 2.5 V6 170PS

ted -- Omega 2.5 V6 170PS
- Reklama
Kolisani otacek
Zdravim.Ja mam Bravo 1,6 16V a me to taky dela,taky bych potreboval poradit.Diky

Zdravim..no tak pred par dny jsem si koupit taky fiat brava 1.6 16v a mam taky ten stejny problem..sice to neni az tak total sem tam to zustane viset na 1500/2000 ale jinac mi to jen trosku klesne a potom se hned zpet vyhoupne zpet vse se odehrava v ramci volnobeznych otacek a kolo 900, ale asi mi to zacne vadit:-D..jenom by me zajimalo jestli je to teda tim potenciometrem nebo tim krokovym moturkem..a jeste me trapi jedna vec a to ta ze mam tlak v nadrzi nevite nekdo nahodou co stim???predem dekuju za vsechyn odpovedi...

- žabak
- Zkušenej Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Nazdar! Tak brácha koupil ten krokáč, vyměnili jsme ho, pak jsme ho museli ještě kapku poštelovat, no a zatím to fičí bez problému   jinak přesný název je regulátor volnoběžných otáček, ale bacha jsou tam 2 druhy, průměr 10 a průměr 12, ve fiatu chtěli 4500 za dia10 a 10 000 za dia12
  jinak přesný název je regulátor volnoběžných otáček, ale bacha jsou tam 2 druhy, průměr 10 a průměr 12, ve fiatu chtěli 4500 za dia10 a 10 000 za dia12   ale dobrá zpráva je že ta 10 se dá sehnat za 2000
  ale dobrá zpráva je že ta 10 se dá sehnat za 2000  stačí se jen poptat v obchodech a pozjišťovat ceny. A ohledně toho tlaku v nádrži tak bráchovi to na Bravu nedělá, ale mi na Puntu jo a kamoš co měl Punto tak mu to taky dělalo tak nevím
 stačí se jen poptat v obchodech a pozjišťovat ceny. A ohledně toho tlaku v nádrži tak bráchovi to na Bravu nedělá, ale mi na Puntu jo a kamoš co měl Punto tak mu to taky dělalo tak nevím  

jinak přesný název je regulátor volnoběžných otáček, ale bacha jsou tam 2 druhy, průměr 10 a průměr 12, ve fiatu chtěli 4500 za dia10 a 10 000 za dia12
  jinak přesný název je regulátor volnoběžných otáček, ale bacha jsou tam 2 druhy, průměr 10 a průměr 12, ve fiatu chtěli 4500 za dia10 a 10 000 za dia12   ale dobrá zpráva je že ta 10 se dá sehnat za 2000
  ale dobrá zpráva je že ta 10 se dá sehnat za 2000  stačí se jen poptat v obchodech a pozjišťovat ceny. A ohledně toho tlaku v nádrži tak bráchovi to na Bravu nedělá, ale mi na Puntu jo a kamoš co měl Punto tak mu to taky dělalo tak nevím
 stačí se jen poptat v obchodech a pozjišťovat ceny. A ohledně toho tlaku v nádrži tak bráchovi to na Bravu nedělá, ale mi na Puntu jo a kamoš co měl Punto tak mu to taky dělalo tak nevím  
HANIS: špatne..kdyby mi to delalo podtlak tak se mi spatne bude vičko odšroubovavat a pri otevreni mi nepujdou vypary z nadrze ven...takze tam mam tlak..mel..a funguje to tak ze z nadrze je vyvod k fitru s aktivnim uhlim a to na sebe váže ty vypary..akorat ze to moje aktivni uz neni aktivni a filtr nevim kde je a menit se mi ho nechce tak jsem to vyresil tak ze jsem z vicka vyndal pruzinku s tesnenim ktere zabranovalo dostavani vyparu z nadrze ven jenom to salo vzduch..takze mi ted vicko dovoluje dostat vzduch do nadrze a i vypary z nadrze..a je to vsechno v pohode a jeste kdybych tam mel podtlak tak mi cuka motor protoze by melo podavaci cerpadlo problemy cerpat palivo k motoru..ale i tak diky za odpovedi..

způsobuje to EVAP ventil,který při zvýšených otáčkách motoru otvírá odsávání výparů z nádrže
 způsobuje to EVAP ventil,který při zvýšených otáčkách motoru otvírá odsávání výparů z nádrže emise
 emise 
 přetlak nedokážu vysvětlit,já mám v  nádrži podtlak
  přetlak nedokážu vysvětlit,já mám v  nádrži podtlak