otáčkoměr

Moderátor: peta.smolik

Vladka1
Zkušenej Fiaťák
Příspěvky: 474
Registrován: 20 úno 2020, 11:39

Re: otáčkoměr

Příspěvek od Vladka1 »

Jestli jsi zadal nastavení tachometru a neudělali to, tak to vyreklamuj.. Ale nejspíš to vůbec neumí :mrgreen: Takže leda sehnat někoho s lepší diagnostikou (resp. někoho kdo to umí "stočit".. = každej druhej bazarista :mrgreen: )
Míň km by vadilo při další technický, víc jen sníží cenu při prodeji.. Stočenka kdy sis přidal, aspoň můžeš machrovat kolik to už ujelo :mrgreen:
Reklama
 

Pavel_DNK
Začátečník
Příspěvky: 2
Registrován: 28 kvě 2021, 20:50

Re: otáčkoměr

Příspěvek od Pavel_DNK »

Neumí nebo nechtějí udělat. Nebudu se s nima hádat. Moc Fiat servisů v okolí nemám a možná je budu potřebovat :) Mám 2 roky na to si najít budíky co odpovídají původním kilometrům :) Auto mám z bazaru tak třeba tam teď mám reálně kilometry ;)
the_miracle
Začátečník
Příspěvky: 37
Registrován: 21 lis 2015, 10:28

Re: otáčkoměr

Příspěvek od the_miracle »

Dovolím si tohle téma oživit. Taky jsem zkusil vyměnit budíky. Nepochopil jsem, kam se dopojí teplotní čidlo a tlačítko trip. Na konektoru do budíků je 18 pinů. Reálně mám ale zapojeno jen 13 drátů, tedy 5 nezapojených. Na polském fóru jsem našel, že trip by měl být na pinech 2 a 4 a teplotní čidlo 17 a 18, ale tam již kablíky jsou. Chápu to tedy správně, že se to připojí k nim? Tedy že pokud spojím piny 2 a 4, tak realizuji stisknutí tlačítka TRIP a pokud připojím sensor na piny 17 a 18, tak budu mít teplotu? Děkuji.
the_miracle
Začátečník
Příspěvky: 37
Registrován: 21 lis 2015, 10:28

Re: otáčkoměr

Příspěvek od the_miracle »

Odpovím si sám, snad to někomu pomůže. Zkusil jsem zapojit čidlo teploty z běžného teploměru mezi piny 17 a 18 a opravdu to funguje. Tlačítko trip jsem nezkoušel, ale předpokládám, že to tedy bude to samé.
the_miracle
Začátečník
Příspěvky: 37
Registrován: 21 lis 2015, 10:28

Re: otáčkoměr

Příspěvek od the_miracle »

Tak deska mi funguje, jak dodělané čidlo teploty, tak ovládací spínač TRIP, který jsem si vyvedl na rámeček přístrojové desky. Pokud by si to někdo předělával jako já, tak platí, že stačí na kabely do pinů 17 a 18 připojit teplotní čidlo a na piny 2 a 4 dát jakýkoliv mikrospínač a vše bude fungovat. Napojení je otázka chvíle, nejvíc času zabralo protažení teplotního čidla do zrcátka.

Nicméně nedaří se mi proxi aligment, jak píši zde:
https://www.club-fiat.com/viewtopic.php?t=38539

Takže deska krásně funguje, ale bliká, což je nepříjemné.

Kdyby někdo věděl, tak prosím odpovědi buď sem, nebo do toho druhého tématu, ať to případně pomůže ostatním.

Díky.
Odpovědět

Zpět na „Panda“