Ahoj Fiataci,
Mam opat dotaz, kupil som si nove elektrony na moj Fiat Punto 1.3JTD r.2004 s rozmermi 6x15 ET 35, ale nemohol som nacas zohnat pneumatiky zodpovedajuce mojim parametrom, v technicaku mam uvedene 185/55 15 82V, ale v servise maju len s indexom rychlosti H a v utorok by som ich uz isiel prezuvat.
Ma niekto pre mna dobru radu, ci je mozne zmenit tento udaj na osvedceni o evidencii vozidla, pretoze sa mi aj tak zda byt tato hodnota zbytocne predimenzovana, kedze V je stavana do 240km/h a moje punticko nedosahuje ani 170km/h.
Poprosil by som o rozumnu radu ako zmenit tento udaj. Pomohla by technicka kontrola, na zaklade ktorej by mi tento udaj zmenili, nakolko pravdepodobne ide o udaj, ktory nezodpoveda skutocnosti. Dakujem.

Pneumatiky a rychlostny index
Moderátoři: intel_sk, peta.smolik, mad mike, Matto, Katy
- Reklama
Re: Pneumatiky a rychlostny index
Pro zimní platí : Je dovoleno volit pneumatiky s nižším rychlostním indexem oproti normální a původní originální výbavě vozu. Avšak cestovní rychlost nesmí překročit konstrukční rychlost zimních pneumatik označenou rychlostním indexem. #
"Minimální požadované rychlostní limity k použitým pneumatikám jsou, s výjimkou pneumatik provedení
M + S uvedeny v dokladech k vozidlu, pokud druh provozu vozidla nemá speciální omezení."
U letních pneumatik tedy nelze použít nižší rychlostní index pneumatiky,než index uvedený v TP. V to je tedy hodně velký úlet Asi počítají s chip tuningem
 Asi počítají s chip tuningem 

"Minimální požadované rychlostní limity k použitým pneumatikám jsou, s výjimkou pneumatik provedení
M + S uvedeny v dokladech k vozidlu, pokud druh provozu vozidla nemá speciální omezení."
U letních pneumatik tedy nelze použít nižší rychlostní index pneumatiky,než index uvedený v TP. V to je tedy hodně velký úlet
ani pri chip tunningu by som nedosahoval take rychlosti. Myslite, ze by sa tento udaj dal zmenit na dopravnom inspektorate, pretoze v technicaku mam taktiez uvedene, ze mam ABS, ale nemam... vseliake veci tam popisali

jestli chceš můžu ti doporučit dobré gumy Toyo T1-R 185/55 R15 V82
http://www.nejlevnejsi-pneu.cz/cz/pneum ... e=Zbozi.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
obovám je už druhou sezónu a nemůžu si stěžovat

http://www.nejlevnejsi-pneu.cz/cz/pneum ... e=Zbozi.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
obovám je už druhou sezónu a nemůžu si stěžovat
Punto cabrio,motor 1,6
Grande punto 1,2

Grande punto 1,2
mam uz objednane s indexom H

Co máš z toho. Já mám zase H na Puntu co sotva jede 160. Také to mám v techničáku. Mám tedy velkou rezervu až budu padat do propasti.skynet píše:mam uz objednane s indexom H
pozeral som do navodu na obsluhu priradenu k vozidlu a v tabulke hodnot pre pneumatiky sa uvadza doporuceny index pre 1.3 Multijet H, na inspektorate   to trosku predimenzovali, skusim podat ziadost o zmenu z V na H.
 to trosku predimenzovali, skusim podat ziadost o zmenu z V na H.

to trosku predimenzovali, skusim podat ziadost o zmenu z V na H.
 to trosku predimenzovali, skusim podat ziadost o zmenu z V na H.- watkoslaw
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
ja tiez nemam rychlostny stupen ako je uvedeny v TP... Poliajti mi raz kontrolovali kolesa a prezreli vsetko aj ako su spinave lebo nevedeli najst nic za co by mi dali pokutu. No a co z toho vyplyva? srat na rychlostny stupenskynet píše:pozeral som do navodu na obsluhu priradenu k vozidlu a v tabulke hodnot pre pneumatiky sa uvadza doporuceny index pre 1.3 Multijet H, na inspektorateto trosku predimenzovali, skusim podat ziadost o zmenu z V na H.
 skor by ma zaujimalo keby som si chcel dat uplatnit poistnu udalost, ze co na to likvidator....
  skor by ma zaujimalo keby som si chcel dat uplatnit poistnu udalost, ze co na to likvidator....