Fiat Uno 1.7 D - r. v. 1991
Moderátor: peta.smolik
Fiat Uno 1.7 D - r. v. 1991
Zdravím všechny příznivce vozů Fiat. Přemýšlím o koupi Fiatu Uno 1.7 D. Všemožně na internetu sem se dočetl že spolehlivost dieselových motoru u Una není nijak valná - především motor 1.3, nikde ale nebyla zmínka o motoru o obsahu 1.7. Dále bych se vás chtěl zeptat na názor o celkové spolehlivosti těchto vozů zvláště teda těch dieselových. Všem vám předem děkuju za případnou odpověd.
- Reklama
Ty, ta 1,7D (58 koni) vydrzi temer vsechno. Ale je to spatne jedouci traktor. Kdyz uz naftu, tak 1,4TD, ale ty si celkem drzi cenu. Radsi si kup nejakyho benzina. I obycejnej litr benzin pojede lip, jak ta 1,7D... A zrat bude stejne.
Za dalsi, ten motor je na to auto tezkej, trpi predni ramena.
K tem 1,3kam. Odchazely vlozky valcu. Pokud se ale nahradily vlozkama favoritackejma, vydrzel taky moooc. Ale opet bych pouzil prirovnani ke spatne jedoucimu traktoru...
Jinak spolehlivost Una? Spolehlivy to celkem je, akorat to dost hnije. V dnesni dobe uz se shani neshnily uno velice spatne. Kolik bys do toho auta chtel zainvestovat? Mozna bych vedel o peknym litrovym neshnilym...
Za dalsi, ten motor je na to auto tezkej, trpi predni ramena.
K tem 1,3kam. Odchazely vlozky valcu. Pokud se ale nahradily vlozkama favoritackejma, vydrzel taky moooc. Ale opet bych pouzil prirovnani ke spatne jedoucimu traktoru...

Jinak spolehlivost Una? Spolehlivy to celkem je, akorat to dost hnije. V dnesni dobe uz se shani neshnily uno velice spatne. Kolik bys do toho auta chtel zainvestovat? Mozna bych vedel o peknym litrovym neshnilym...

Hustokrutost
To Lacin
no jelikož mám možnost nakupovat levně naftu, tak přemýšlím jen nad dieslem...v tomhle směru benzín nemá šanci. Podle toho jak si mi popsal dieselová Una, tak soudím, že by to nebyla zrovna nejlepší volba. Můžeš mi prosim tě poradit jáký diesel by teda stál za to si koupit - v ohledu na spolehlivost a celkové jízdní vlastnosti? (s ohledem také na cenu auta a náhradních dílů)
Upřímně v autech se vůbec nevyznám, proto sháním rady kde se dá.
Jinak ti děkuju za odpověd.
no jelikož mám možnost nakupovat levně naftu, tak přemýšlím jen nad dieslem...v tomhle směru benzín nemá šanci. Podle toho jak si mi popsal dieselová Una, tak soudím, že by to nebyla zrovna nejlepší volba. Můžeš mi prosim tě poradit jáký diesel by teda stál za to si koupit - v ohledu na spolehlivost a celkové jízdní vlastnosti? (s ohledem také na cenu auta a náhradních dílů)
Upřímně v autech se vůbec nevyznám, proto sháním rady kde se dá.
Jinak ti děkuju za odpověd.
No Una 1,4 TD bych se nebal. Vydrzi to hodne, jedou slusne a ma to jednu vyhodu - da se hooooodne slusne poladit...
Ale to je vedlejsi.
Jako vseobecne ty motory nejsou tak zly, kdyz to porovnam s autama z tehoz roku. Akorat ty kastle hnijou a hnijou. Ale to hnijou i jiny auta. Proste uz sou to stary kary.
Kolik do toho chces dat? Podival bych se spis po nejakym bravu JTD, nebo tak neco. Ale to je cenove trosku jinde.

Jako vseobecne ty motory nejsou tak zly, kdyz to porovnam s autama z tehoz roku. Akorat ty kastle hnijou a hnijou. Ale to hnijou i jiny auta. Proste uz sou to stary kary.
Kolik do toho chces dat? Podival bych se spis po nejakym bravu JTD, nebo tak neco. Ale to je cenove trosku jinde.
Hustokrutost
Ještě jsem se zapomněl zmínit, že sem chudý student
...proto scháním nějaké levné auto, za který nebudu platit mega pojistku, málo to bude žrát a nebudou na to moc drahý díly...
takže nemusím se bát koupě 1.3 D ale pokud možno tak se zaměřit spíš na 1.4 TD - určitě by nebylo ke škodě, kdyby to líp jelo
Akorát co sem koukal po netu, tak ty 1,4 TD se tam moc nevyskytují...
Ještě mě napadlo sehnat si nějaký 1.3 D a dát do toho motor 1.4 TD, motory sem na netu docela viděl...Jaký by s tím mohly nastat problémy(papírově)?

takže nemusím se bát koupě 1.3 D ale pokud možno tak se zaměřit spíš na 1.4 TD - určitě by nebylo ke škodě, kdyby to líp jelo

Ještě mě napadlo sehnat si nějaký 1.3 D a dát do toho motor 1.4 TD, motory sem na netu docela viděl...Jaký by s tím mohly nastat problémy(papírově)?