mrtva kontrolka oleja

Moderátor: peta.smolik

Odpovědět
autoholik
Fiaťák
Příspěvky: 171
Registrován: 13 zář 2005, 17:05
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

mrtva kontrolka oleja

Příspěvek od autoholik »

Mal som pocit, ze seicento sa na starobu umudrilo a prestalo robit blbosti..po vymene a hucani noveho lanka rychlomera sa mi stala dalsia mozno s tym suvisiaca vec.
vobec mi nesvieti kontrolka mazania (olejnicka). Postup - kluc do zapalovania, prva poloha a svieti len vsetrekovanie (zhasne) a bateria. Olejnicka je mrtva. Vymenil som za druhu ziarovku z funkcnej kontrolky, precistil som kontakty na pristrojovke... olej v motore nieco pod polkou medzi min-max, auto ide uplne normalne, ziadne zvuky, ziadne prehriatie. poistku to nema,takze som nemal ktoru pozret.
je mi divne, ze som si to vsimol asi dva dni po babrani sa s lankom tachometra, ked som viackrat odpajal a pripajal pristrojovku.
Myslite,ze moze byt cidlo v haji? ak je zle, nemeria tlak oleja a tym padom ani neblikne kontrolka?
Paradne, modre, krasne Seicento 0.9 ... 150ooo km, 1999/5 :)

http://www.milan.konzum.sk
Reklama
 

radek.s
Zkušenej Fiaťák
Příspěvky: 419
Registrován: 02 zář 2007, 17:14
Bydliště: Praha

Re: mrtva kontrolka oleja

Příspěvek od radek.s »

Ahoj Milan! Čidlo tlaku oleje je pouze spínač, bez tlaku je sepnutý na kostru motoru, při správném tlaku rozepne a kontrolka zhasne. Zkus tedy odpojit konektor od čidla tlaku oleje na motoru (má 1 drát) a tento konektor (drát) připoj rovnou někam na motor (kostra). Pak jdi a otoč klíčkem, pokud se kontrolka oleje rozsvítí, tak je čidlo vadné. Pokud se kontrolka ani takhle nerozsvítí a žárovka není vadná, tak je obvod někde přerušený (drát od snímče, konektory, nebo něco v budíku). V tom případě by to pak chtělo proměřit zkoušečkou nebo ohmetrm a zjistit, kde je to přerušené.
Zde si můžeš stáhnout manuál na tvoje Seicento v polštině (jiný jsem nesehnal), jsou tam i schemy zapojení:
http://manualy.karnet.sk/auto-manualy-p ... y-prirucky" onclick="window.open(this.href);return false;
Ať se daří, zdravím, Radek.
Panda 1.2 r.2018
Seicento S 1.1MPI r.2000 ...už jen ve vzpomínkách
autoholik
Fiaťák
Příspěvky: 171
Registrován: 13 zář 2005, 17:05
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Re: mrtva kontrolka oleja

Příspěvek od autoholik »

ahoj! vdaka za radu. v podstate som nieco take aj skusal. na nejakom fore na webe som sa docital o spojeni cidla s kostrou auta tak ako pises aj ty. neurobilo to vsak vobec nic. prestrekol som aspon ten kontakt sprejom na elektro a este som hlavne pohybal celym kablom, ktory ide az do pristrojovky....stale nic. ked som siel o dve hodiny autom prec, zrazu to fungovalo :shock: :D funguje to uz druhy den. prva poloha, rozsvieti sa, nastartujem, zhasne. musel teda byt zly kontakt priamo v kabli alebo v tom spinaci a pomohlo mu precistenie....neviem. dolezie je,ze ma to nestalo ani euro a fungujem :)
(zrejme som pri demontazi pristrojovky o dost natiahol ten kabel a niekde som tym padom prerusil kontakt. inak si to neviem vysvetlit.)
Paradne, modre, krasne Seicento 0.9 ... 150ooo km, 1999/5 :)

http://www.milan.konzum.sk
Odpovědět

Zpět na „Seicento“