Brava 1.2 16V - problém při startování za teplého počasí

Moderátor: peta.smolik

Odpovědět
vrape
Začátečník
Příspěvky: 2
Registrován: 25 bře 2010, 06:57

Brava 1.2 16V - problém při startování za teplého počasí

Příspěvek od vrape »

Ahoj,

vlastním Bravu 1.2 16V už přes 5 let a jsem sní moc spokojený. Jen mě ted začalo trápit startování auta za teplého počasí..
Když ráno přijdu k autu a není auto rozpálené od slunce , tak je vše O.K. motor v momentě naskočí. Ale když se odpoledne vracím domů z práce a auto je celý den na slunci, tak je problém. Motor točí jak zběsilý, ale motor chytne asi za 10 sekund a to tím stylem, že musím prošlapovat plyn, protože by jinak chcipnul. Otáčky jsou nestálé. Asi tak po 3 minutách tohoto trápení je vše O.K. a motor běží bez závad. Může mi někdo poradit s touto nepříjemností????

Tak zatím díky :D
Reklama
 

Uživatelský avatar
kubiii
Znalec
Příspěvky: 597
Registrován: 27 srp 2008, 23:33
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Brava 1.2 16V - problém při startování za teplého počasí

Příspěvek od kubiii »

Přidávám sem svůj dotaz s multiplou, protože kolega popisuje dost podobné symptomy. Nevyřešil´s to už náhodou nějak???

Opravdu nikdo nemá stejný problém jako já???

Připomínám: první start v těchto horkých dnech se podaří až tak napodruhé nebo napotřetí, potom motor běží hodně nepravidelně, stačí prošlápnout plyn a motor se chytí... Další starty stejný den už jsou "nabrnk". Navíc mi teď začalo zase pískat palivový čerpadlo (začne to po delší jízdě - řekl bych po zahřátí a pak už celý den, pokud nemá čas vychladnout) - toto vše jistojistě souvisí s vysokými venkovními teplotami, s nástupem podzimu a v zimě tyto problémy nemívám, maximálně po prvním startu musím prošlápnout plyn, aby motor přestal mít nepravidelný běh, ale startuju napoprvé!

Mechanik to taky zažil, protože jsem mu auto dával k STK, ale řekl, že by to neřešil, že zjišťování příčiny je jako hledání jehly v kupce sena... Takže si pořád říkám, že by se tu mohl objevit někdo, kdo stejný problém řešil a vyřešil a já mohl jít najisto.

Jinak auto (motor) jede hezky - bez problémů, tento problém je vždy jen při prvním startu každého dne, pak už je to v pohodě, jen to čerpadlo píská, když je v běhu (že je to opravdu čerpadlo vím jistě, protože si vždy zahučí po otočení klíčku, kdy tlakuje...).

Tak kdyby někdo to samý řešil a vyřešil,tak dejte vědět.

Dík.
Fiat Scudo
r.v. 2008, 201000 km
2.0 MultiJet 100kW
Odpovědět

Zpět na „Bravo / Brava“