Po dlouhém stání nestartuje - alternativy

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
micheli77
Začátečník
Příspěvky: 1
Registrován: 01 zář 2010, 12:44

Po dlouhém stání nestartuje - alternativy

Příspěvek od micheli77 »

Zdravím chlapi,
mám na Vás prosbu o radu, protože bych se nerad pustil do něčeho včem nemusí být problém a zkušenosti s Fiatama nemám. Náhodou jsem "podědil" Fiat Punto mk1 1.2 44kw, jenomže s tím, že auto bylo odstaveno venku skoro půl roku a na místo, kde stálo dojelo bez problému a teď nejede. Na baterce jsem naměřil 9,5V, tak jsem ji vyměnil a po prvním pokusu auto jako kdyby chytlo na 1-2 valce, ale pak zdechlo a už se to neopakovalo . Tak jsem vyměnil svíčky a pořád to samé: Startér točí, svíčky jsem kontroloval, cívka je ok, ale motor stále nestartuje, ale mám pocit, že už do motoru nejde palivo, ale žádná neobvyklá kontrolka mně nesvítí. Tak jsem se chtěl zeptat v čem může být problém jestli v samotném čerpadlu nebo v snímači otáček(o tom sem se dočetl tady na fóru), ale mám podezření na to čerpadlo. Tak jsem se chtěl zeptat jak ho zkontrolovat, resp. kdy se má správně roztočit, jestli už pred startem po zhasnuti kontrolek. Případně kohokoliv cokoliv napadne tak to, prosím, napište i ohlednětoho staní venku co by mohlo odejit a jestli může mít vliv i to, že v nádrži je minimum benzínu cca 3-5l (že prý u některých značek to může být aj tím).
Předem díky za každou reakci, velice rád bych puntíka zprovoznil.
Reklama
 

Uživatelský avatar
astha999
Fiaťák
Příspěvky: 54
Registrován: 24 bře 2010, 18:14
Bydliště: Bardejov, SVK

Re: Po dlouhém stání nestartuje - alternativy

Příspěvek od astha999 »

Cav, ked otocis klucom a rozsvietia sa ti kontrolky tak by ti cerpadlo malo natlacit benzin, to by si mal pocut take hucanie zozadu od nadrze. Ked ti to nebude hucat, tak asi cerpadlo nefachci. Este mi napadlo ci nebude upchaty palivovy filter ked, ako si pisal mas tam minimum benzinu a mozno bolo nieco na dne nadrze. No kazdopadne by som tam dolial este ten benzin, ci ho tam nieje velmi malo.
Fiat 126P 650E rv.88 --- Punto Mk1 1,1 55s rv.98
http://yfrog.com/mu48148578jx" onclick="window.open(this.href);return false;
corleone
Zkušenej Fiaťák
Příspěvky: 271
Registrován: 07 led 2008, 19:41

Re: Po dlouhém stání nestartuje - alternativy

Příspěvek od corleone »

Čerpadlo může být zaseknuté - vyndat, zkontrolovat, zkusit s ním trochu klepnout. Benzin do nádrže každopádně dolít, protože jestli je čerpadlo na suchu, může se při opakovaných pokusech o nastartování snadno zadřít.
Punto 55S Mk I
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“