Budik prestal ukazovat

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
trutan
Fiaťák
Příspěvky: 69
Registrován: 06 kvě 2009, 20:08

Budik prestal ukazovat

Příspěvek od trutan »

nechcem prispevok davat medzi zacate temy aj ked chladiaca sustava sa tu riesi dost. Vcera cestou z roboty som si zrazu vsimol ze rucicka teploty je na nule, potom este nachvilu vysla kusok hore a potom zase dole.
Palubku som vybral, zapojene je to normal, myslel som ze nieco uvidim na samom budiku ale nic, termostat bol dany v marci a cidlo vody ma pol roka. Stalo sa to uz niekomu?

Dnes som este jazdil a rucicka pocas jazdy "lieta" hore a dole jak keby ju nieco nemohlo udrzat tam kde ma. Motor inac zvukovo isiel ako predtym,
Reklama
 

Uživatelský avatar
Karol
Zkušenej Fiaťák
Příspěvky: 301
Registrován: 01 úno 2011, 22:56

Re: Budik prestal ukazovat

Příspěvek od Karol »

na diagnostike by malo byt vidiet priamo signal senzora teploty chladiacej kvapaliny, bolo by dobre kuknut ci lieta aj ten signal. Dalej by bolo dobre zmerat realnu teplotu chladiacej kvapaliny, takze (za predpokladu otvoreneho alebo funkcneho termostatu) do chladiacej kvapaliny strcit teplomer. Moze to byt kontakt na palubke, alebo hocikde medzi senzorom, RJ a palubkou.
Punto Mk1 1.1 r.v. 1997 cca 140000 km
trutan
Fiaťák
Příspěvky: 69
Registrován: 06 kvě 2009, 20:08

Re: Budik prestal ukazovat

Příspěvek od trutan »

dnes po jazde z roboty som vytiahol z cidla kabel,kontakt vnutri a na cidle bol mastny,ocistil som to, otocil kluc ze ci to nieco urobi a rucicka sa dvihla na normalny stav, uvidim zajtra co urobi za chodu.
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“