Punto MK2, rány od zadní nápravnice.
Moderátoři: intel_sk, peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
Punto MK2, rány od zadní nápravnice.
Zdravím,
chtěl jsem se zeptat, tluče mi při větších nerovnostech (panely a horší silnice) zadní nápravnice na MK2.
Zvuk bych popsal jako bouchání polínkem do podlahy.
Potřeboval bych radu, údajně jsou to prý silentbloky zadní nápravnice, jeden stojí cca 200Kč ale musí se při jejich výměně celá nápravnice sundavat ?? Nebo se to dá udělat doma v garáži ? Nikde jsem nic o zadní nápravě na MK2 nenašel. Jinak tlumiče jsou ok.
Díky za rady.
chtěl jsem se zeptat, tluče mi při větších nerovnostech (panely a horší silnice) zadní nápravnice na MK2.
Zvuk bych popsal jako bouchání polínkem do podlahy.
Potřeboval bych radu, údajně jsou to prý silentbloky zadní nápravnice, jeden stojí cca 200Kč ale musí se při jejich výměně celá nápravnice sundavat ?? Nebo se to dá udělat doma v garáži ? Nikde jsem nic o zadní nápravě na MK2 nenašel. Jinak tlumiče jsou ok.
Díky za rady.
- Reklama
Re: Punto MK2, rány od zadní nápravnice.
Nikdo ještě neměnil ?
Je tu spousta o zadní nápravě na MK1, koukni na obrázky a pod auto jestli je to to stejné. Mně na MK1 bouchalo pěkně i vymlácené uložení ramene(ložiska) - byl to takový spíše kovový a ostrý zvuk při přejezdech retardérů a podobně. Silentbloky byly spíš hlubší zvuky...
Fiat Punto MK1 55, 1996; Ford Focus 2004
O mkI jsem to projel všechno, ale bohužel u MKII je ta náprava úplně jiná. Mám tam právě takové hlubší rány. Můžou tam bušit max. tlumiče, ty mám nové a může také mlátit výfuk o nápravnici ale to mi taky nedělá. Tak zbývají jen ty silentbloky, akorát nevím, jak je to s jejich výměnou.
Jestli se musí náprava sundavat nebo ne a jestli se ten silentblok musí nějak vylisovat, nebo jestli půjde ven normálním nářadím max. nějakým porichtungem udělaným doma.
Jestli se musí náprava sundavat nebo ne a jestli se ten silentblok musí nějak vylisovat, nebo jestli půjde ven normálním nářadím max. nějakým porichtungem udělaným doma.
Tak to nemůžu moc sloužit, hoď jednu stranu na hever a pořádně zacasnuj s kolem ve všech směrech - je to dřina, ale uvidíš jestli se náprava hýbe i v ložiscích. Jestli ne, tak jsou to silenbloky.
Jak vyměnit silentbloky už ale neporadím, jak píšeš, je to jiné, už sem koukal.
Jak vyměnit silentbloky už ale neporadím, jak píšeš, je to jiné, už sem koukal.
Fiat Punto MK1 55, 1996; Ford Focus 2004
Zkusim to o vikendu rozebrat a zkusmo ten silentblok vyndat a uvidime. Ona ta naprava prave zhe ulozena jenom v silentblokach. Zkusim a ividime, pridam kdyztak foto.
Foto nahoď jsem zvědav. Já mám jen napůl urvané dorazy na zadní nápravě ale ještě jsem to nikdy nezatížil tak že bych to musel řešit.
Škoda fabia 1.4 50kW r.v. 2000 - Pracovní
Fiat punto II 1.2 16v 59kW Sporting r.v. 2000 - Pracovní
Hyundai sonáta 2.0 16v 102kW r.v. 1996 -Rodinné
Já mám v háji zřejmě ty silentbloky co jsou na obrázku červeně, to budu asi v neděli rozebírat a kouknu, jestli se dají nějak vyměnit doma. A ty máš v háji dorazy v černem kolečku. Ty mám taky napůl utržené ale vzadu nikoho nevozim, tak to ani neřešim. Při jejich výměně se možná musí sundat pružina, nevím.
- Přílohy
-
- zadní náprava MKII
- foto_obr-4430-a.jpg (59.93 KiB) Zobrazeno 3621 x
Ano, pružina dolů. Můj opravář říká ať se na to vykašlu, na ty dorazy, to stejně tak nezatížím takže to prdím 

Škoda fabia 1.4 50kW r.v. 2000 - Pracovní
Mohou tyto tupé rány při větších nerovnostech dělat zadní tlumiče ?? Ty silentbloky fakt nikdo ještě neměnil ? Prý jsou kvůli uložení tlumičů na 45° docela namáhané.