MOTOR, SVÍČKY: Denso Iridium, studený start

Moderátor: peta.smolik

Odpovědět
bmk
Fiaťák
Příspěvky: 54
Registrován: 18 kvě 2008, 16:18

MOTOR, SVÍČKY: Denso Iridium, studený start

Příspěvek od bmk »

zdravím..chci se zeptat..ve více příspěvcích jsem tu četl, že si uživatelé vyměnili svíčky za svíčky Denso Iridium...chci se zeptat tedy jaký je v tom rozdíl?? v čem jsou lepší než originální svíčky a zda je má někdo na Pandě 1.1 díky za info..
Panda 1.1 Aktive r.v. 2008
Reklama
 

bmk
Fiaťák
Příspěvky: 54
Registrován: 18 kvě 2008, 16:18

Denzo Iridium a studený start

Příspěvek od bmk »

zdravím, ještě se chci zeptat na jednu věc..ve Fiatu mi dnes řekli, když jsem tam chtěl dát svíčky Denzo, že na Pandu je sice ještě nedávali, ale u jakéhosi už nevím modelu Fiata tam tyto svíčky způsobovali to, že když se zhasnul studený motor, např. po vyjetí z garáže, vypnutí motoru a pokusu o opětovné nastartování za chvíli, tak nešlo auto nastartovat..prý se ty svíčky orosí benzínem a neháží jiskru a je potřeba je vyměnit za jiné...máte někdo zkušenosti s těmito svíčkami?? mám Pandu 1.1 Active...díky za info..
Panda 1.1 Aktive r.v. 2008
Kyblos
Začátečník
Příspěvky: 11
Registrován: 31 kvě 2012, 20:29
Bydliště: Kralupy nad Vltavou

Re: Pokec o Pandách, zajímavé fotky, odkazy...

Příspěvek od Kyblos »

Kde sehnat iridiovoé svíčky pro Pandu 1.1 Eco r.v. 2005/2006 ? V místě bydliště jsem si jedny od fi. Denso koupil a to Denso Power IK16. Bohužel jsem zjistil, že je tam nenamontuju :shock: Přitom v aplikační listině je napsáno, že jsou pro Fiat Panda 1.1 40 kW. např. zde:
http://www.globaldenso.com/cgi-bin/glob ... cc=&FF=100" onclick="window.open(this.href);return false;
Nikde, ani ve velkém TP nemám napsáno, že mám Fiat Panda "Eco". V aplikační listině Eco ani není, takže nebylo nic, podle čeho by mě napadlo, že existuje ještě jiná Panda 1.1 s jinými svíčkami :roll:
Jde o to, že ta IK16 v apl. listinách má průměr závitu 14mm. Když jsem vyndal svíčku z mé Pandy a změřil průměr závitu, zjistil jsem, že moje svíčka má 12mm. Konkrétně tam mám tuhle svíčku: http://www.olejshop.cz/svicky/ngk-zapal ... cpr7e-n10/" onclick="window.open(this.href);return false;
Takže doufám, že ty Iridiové svíčky, které jsem kupoval v místě bydliště mi vezmou zpět a pokusím se Iridiové svíčky sehnat jinde, ale nevím kde sehnat tu správnou pro Fiat Panda Eco s průměrem závitu 12mm :cry: Nemohl by někdo poradit ?
To, že mám Eco jsem zjistil až na domácích stránkách NGK a až poté co jsem rozklikl Panda Eco viz.
http://www.ngk.cz/cz/vyhledavac-produkt ... _BENZINER/" onclick="window.open(this.href);return false;
a podíval se na rozměr závitu u čehož mi už bylo jasné, že jde o svíčku, kterou tam mám. Když to jiná Panda nemá, tak musím mít Eco. Musíte se tam proklikat přes nabídky vlevo a zadejte pak Panda My03
Panda 1.1 narozena 2005 a v roce 2006 se naučila chodit
Uživatelský avatar
Jarda V.
Začátečník
Příspěvky: 14
Registrován: 22 říj 2012, 22:08

Re: MOTOR, SVÍČKY: Denso Iridium, studený start

Příspěvek od Jarda V. »

Dle mé zkušenosti a shánění jsem zjistil, že svíčky Denso Ir. s 12mm závitem neseženu ani bych ti to nedoporučoval. Pro tak malý výkon to je škoda peněz. Dej tam NGK, nebo levnější Bosch. Měl sem oboje a naprosto v pořádku, žádný rozdíl u Pandičky nepoznáš.
Punto mk2 HGT 1,8 16V
Panda mk2 1,1 8V
Punto mk1 1,6 8V
Odpovědět

Zpět na „Panda“