Školy smyku a podobně, dojmy, pocity, zážitky... =)

Nevíte kam to patří, pište to sem ...

Moderátoři: intel_sk, peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
MyšákSX
Fiaťák
Příspěvky: 107
Registrován: 02 zář 2012, 14:05
Bydliště: Berounsko

Školy smyku a podobně, dojmy, pocity, zážitky... =)

Příspěvek od MyšákSX »

Tak dneska sem byl na škole smyku na letišti Líně u Plzně. (jen kluzná fólie - tréning při prudkých vyhýbacích manévrech a kluznej ploše - plachta, mokrá klouzalo to pěkně, ke konci se něčim polilo a klouzalo to ještě víc. Na klasickej smyk v zatáčce (přetáčivej nebyly byjlepší prostory nicméně na tý fólii zatočený do 90° zatáčky nedotáčivej smyk šel s přehledem =) pak i přez ručku

Možná budou i nějaký fotky =)

Puntík hlavně on, pak i já =) sme si vedli docela dobře.
Jako jediný reprezentant vozidel bez ABS, ASR, ESP a dalších všemožných "zbytečných" vychytávek ;-)
Konkurence: 2x Passat B6, 2x dvojková Oktávka, 2x Fabie (vše kombi) Mazda něco - rádoby SUV, a těžkotonážní Range Rover ten novější. Pak něco podobného mě Opel Corsa =) ta novější. Šoféři muži/ženy já nejmlačí šofér a pak nějaká holka, zbytek nad cca 30let.

Byla rovná dost široká a dlouhá fólie (plachta) na ní se stavěli z kuželů různý překážky, prvně vyzkoušet zastavit z 30 a 50ti na asfaltu a na fólii, pak se začlo svavět (vjezd a prudkej úhyb doprava potom se přidala vratka vlevo a pak další v pravo a na konec za ní ještě branka kterou se vyjíždělo na konci, to se dávalo od 30ti a další pokus + 10km/h
První doprava točil lehce volantem (víc a jelo to jak sáně rovně) v 60ti dobrý jel sem asi 65 vše stejně a jelo se rovně :D bych neřek co udělá pár km navíc =)
Nejvíc se jezdilo pak to "dvojtý" esíčko postavený
Do 40ti sem to zvládal ještě zastavit při úhybnejch manévrech, při věčích rychlostech sem usoudil že neni důležitý to zastavit ale vyhnout se překážkám (třeba chodcům) stylem, že sem měl auto pořád pod kontrolou. A jelo se dál a kužely stály =) takhle to šlo ale jak se vzalo víc za volant tak sem se klouzal :D za hranicí sem je taky už smetal jeden za druhym :D

Potom ta pravotočivá zatáčka, a pak na asfaltu slalom a za nim losí test ten sem jel nejvíc 70 šlo by víc asi. A u slalomu při 60ti sem byl blízko hraně, gumy hvízdaly, zevnitř mi to přišlo, že víc to už asi nepude, možná by se to někomu z Vás povedlo =) Stěží sem pak stíhal kličkovat mezi kuželama jeden sem vynechal páč sem si o trošičku hůř nadjel a už sem nestíhal. Strašně rád bych to viděl z venčí jak to vypadalo, bohužel video asi neni.

Taky se mi u tohodle povedlo když sem se při slalomu rozdováděl na 60 a vlastně prvně stalo že se na mě rozsvítilo žebravý voko a ručička byla dóle bez známek života. Při dojezdu (pravotočivá s brzdama) a po zastavení do klidu chvíli svítilo, pak zhaslo a o trochu dýl se ručička zase začla hejbat nahoru (měl sem půl nádrže) potom při týdle dobržďovací zatáčce (asi i všech ostatních) se ručička hejbala víc než normálně. Potom zbytek dne se držela pod půlkou bez pohybů, na konci sem dotankoval 15litrů a mam 3/4nádrže což by tak nějak sedělo kolik sem projel i. Tak snad se to zas srovná do normálu. Neska ručička zažila trochu šok :D

Pokud by se todle někomu z Vás zdálo takový všelijaký, tak podotýkám byly to moje první manévry tohoto typu, prvně co Puntu hvízdaly gumy, a prvně co sem jel smykem. Jednu zimu mám už odjetou ale to sem něco takovýho nezkoušel ani na parkovišti.
Reklama
 

Uživatelský avatar
zokot
Znalec
Příspěvky: 828
Registrován: 10 úno 2008, 00:31
Bydliště: okres Žďár nad Sázavou
Kontaktovat uživatele:

Re: Školy smyku a podobně, dojmy, pocity, zážitky... =)

Příspěvek od zokot »

co tě tam vedlo?
MyšákSX
Fiaťák
Příspěvky: 107
Registrován: 02 zář 2012, 14:05
Bydliště: Berounsko

Re: Školy smyku a podobně, dojmy, pocity, zážitky... =)

Příspěvek od MyšákSX »

Byl to dárek
Uživatelský avatar
Buchtič
Zkušenej Fiaťák
Příspěvky: 448
Registrován: 11 úno 2008, 19:48
Bydliště: Broumov/Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Re: Školy smyku a podobně, dojmy, pocity, zážitky... =)

Příspěvek od Buchtič »

Nice, chce se to neustále zdokonalovat. Já byl před pár měsíci v Hradic Králové prozměnu zajezdit si na okruhu. Bohužel žádný polygon široko daleko nemám. Na kolik tě to vyšlo?
Fiat Punto 60 SX Cult, r.v. 1998, 5dv black -> Fiat Grande Punto 1.4 T-Jet Sport 2008 5DV black
Obrázek
grande-punto.buchtic.net - https://www.club-fiat.com/viewtopic.php?f=74&t=18787 - osobní
MyšákSX
Fiaťák
Příspěvky: 107
Registrován: 02 zář 2012, 14:05
Bydliště: Berounsko

Re: Školy smyku a podobně, dojmy, pocity, zážitky... =)

Příspěvek od MyšákSX »

Tuším že 1300 na slevomatu, jestli se nepletu v obojím :lol:
No tak já to tam mam 55km jednu cestu
Nebylo to špatný, zas sem si vyzkoušel krizovky vyhýbaví manévry.
Ale že bych tam musel pořád to ne, chápu že cesta k dokonalosti je neustálé opakování ale huntovat auto si taky nechci pořád.
Odpovědět

Zpět na „Punto - ostatní diskuse“