Výmena čerpadla Lucas Epic za Bosch na Punte 2, 1,9D

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
mann
Začátečník

Výmena čerpadla Lucas Epic za Bosch na Punte 2, 1,9D

Příspěvek od mann »

Zdravím, potrebujem radu. Mám Punto 2, r.v. 2000, 1,9D a odchádza mi elektronické vstrekovacie čerpadlo Lucas Epic. Neviem či je to možné, ale uvažujem, že tam namontujem mechanické čerpadlo Bosch. Má s tým niekto skúsenosti? Potrebujem vedieť z akého auta by tam pasovalo čerpadlo bez úpravy uchytenia. Ozubené koleso čerpadla by muselo zostať asi pôvodné, ale plynový pedal by musel byť s lankom. Ďalej neviem ako to vyriešiť s elektrikou lebo pre mechanické čerpadlo by stačilo len napájanie a ostatné káble by ostali odpojené. Ból by s tým problém? Ako by sa správala riadiaca jednotka a imobilizér? Ďalej by sa muselo upraviť vysokotlaké potrubie a určite ešte pár vecí na ktoré som zabudol. Uvítam vaše rady a hlavne názor či sa oplatí do takejto prerábky investovať. Ďakujem
Reklama

oskarzv
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Re: Výmena čerpadla Lucas Epic za Bosch na Punte 2, 1,9D

Příspěvek od oskarzv »

Ja som sa tiez pohraval s touto myslienkou. Nakoniec sa mi podarilo ho opravit. Zohnal som si druhe cerpadlo, vyzeralo ako nove, za 300 Eur. Este pred tym som zohnal druhe cerpadlo, a to zacalo po pol roku tiez haprovat. Napadlo ma, ze skusim vymenit len elektroniku s toho starsieho cerpadla na to co mam namontovane, samozrejme ze sa mi to aj podarilo, a ked som s autom odisiel bol som spokojny. Auto si postalo na jednom mieste asi 3h a potom idem nastartovat, nastartoval som, a potom bol v nudzovom rezime a nesiel vobec do vykonu. Dal som naspat elektroniku, ktoru som vymontoval a auto krasne nastartovalo a este som aj na nom krasne odisiel, toto som vobec nepochopil.
Fiat Punto 1,9 DS 44kW r2000
oskarzv
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od oskarzv »

Jeden tu pisal o vymene cerpadla na za mechanicke s lankom, napisal len ze tam dal cerpadlo Bosch z Fiat Regata a pisal ze mal vela mechanickych uprav, len nepovedal ake to boli.
Fiat Punto 1,9 DS 44kW r2000
mann
Začátečník

Příspěvek od mann »

Ďakujem za odpovede. Nakoniec som sa rozhodol, že auto s nábehom 200tis. km už opravovať nebudem. Predám ho a Punto s týmto motorom si už určite nekúpim.
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“