hluk v oblasti napravy - loziska?

Moderátor: peta.smolik

Odpovědět
jurincek
Začátečník
Příspěvky: 15
Registrován: 06 led 2011, 19:12

hluk v oblasti napravy - loziska?

Příspěvek od jurincek »

Zdravim Paliaci,

tak po nejakom case si moje palio asi predsa len vypyta nejaku investiciu. Pred asi 3 mesiacmi sa objavil novy hluk v oblasti napravy. Pri pravotocivych zakrutach v rychlosti 80 kmh bolo pocut akesi hucanie, ale nic extra. Kedze som bol tesne po nastaveni geometrie, myslel som ze sa skor jedna o nepravidelne opotrebovanie pneumatiky (predchodca ich mal totiz z jednej strany dost zjazdene) a ze sa to musi len vyjazdit a bude vsetko ok. Odvtedy som nabehal tisice km, miestami sa mi zdalo ze to uz prestalo, no potom sa to striedavo objavovalo znova. Pri poslednom vylete Lipsko-Frankfurt-Strasbourg a spat hucanie podstatne zosilnelo. Vyrazne zacina pri 80 kmh, potom okolo 110 sa to trochu stlmi a opat zacne pri 120kmh, pri 130kmh opat stlmi, ale je to pocut stale a pomerne dost. Az tak ze v podstate nepocut motor. Ked je vsak lavotociva zakruta pod dostatocnym uhlom, tak to prestane uplne a mne sa ulavi v usiach :).
Mam podozrenie, ze to asi predsa len budu loziska. Otazka znie ktora strana. Niekde som cital, ze lozisko zacina hucat ked je odlahcene, to znamena ze v mojom pripade by sa malo jednat o pravu stranu, kedze hluk prestane v lavotocivych zakrutach. Su moje uvahy spravne? Za kolko sa da zohnat take lozisko? Do akej miery je oprava nutna? Da sa na tom prejst este nejakych 1000km? Ake su rizika?
Za vsetky nazory velka vdaka.

Juro
Reklama
 

bigben.m
Zkušenej Fiaťák
Příspěvky: 383
Registrován: 27 lis 2006, 07:54

Re: hluk v oblasti napravy - loziska?

Příspěvek od bigben.m »

Ložisko je stejné na Felicii-netřeba utrácet.
gabisto
Začátečník
Příspěvky: 16
Registrován: 27 led 2011, 16:18

Re: hluk v oblasti napravy - loziska?

Příspěvek od gabisto »

Je jedno z akej Feldy? Aky je priblizne rozdiel v cene loziska Palio vs. Filcka?
/F/I/A/T/ Palio Weekend ´99 1,7 TD 51kW

/F/I/A/T/ Tipo ´90 1,4 8V 52kW (skvela minulost) http://www.fiattipo.net
Opel Astra G Caravan ´99 1,6 16V 74kW http://www.astra-g.cz
Ford Escort Combi CL ´96 1,4 8V 55kW http://www.fordclub.sk
side
Začátečník
Příspěvky: 11
Registrován: 08 srp 2011, 10:34
Bydliště: Slovensko, ZM

Re: hluk v oblasti napravy - loziska?

Příspěvek od side »

Je jedno z akej aj 1.3 aj 1.6 b. A rozdiel v cene? Dnes som kupoval: najlacnejšie na nete na Palio = 1130Kč. Na Feldu 10euro. U nás v mototechne som platil 12 euro = kus. Takže rozdiel veeeliký.
4wd_turbo
Začátečník
Příspěvky: 21
Registrován: 27 čer 2011, 00:44

Re: hluk v oblasti napravy - loziska?

Příspěvek od 4wd_turbo »

myslim si ze to je opacnee, ked zatazis lozisko vtedy by malo hučať, a neries kolko to stoji proste to vymen,, pozhanaj si kvalitnejsie lozisko aby si to po 1000 km nemusel menit znova,, aj nove lozisko moze zacat hucat po 10 km jazdy a trafenej diere!!
nutna oprava nieje nikdy,, ale ak ides na dlhsiu cestu radsej si to daj spravit aby ti nahodou niekde na dialnici v 110 km rychlosti nezablokovalo koleso a nestalo sa nieco horsie,,
lozisko je spotrebny material ,, nic nevydrzi vecne
Vladimír Bublík
Začátečník
Příspěvky: 35
Registrován: 15 bře 2007, 15:08
Bydliště: Brno

Re: hluk v oblasti napravy - loziska?

Příspěvek od Vladimír Bublík »

Tak mi taky začalo hučet přední ložisko a čeká mě výměna. Mohl by mi, prosím, poradit někdo kdo to dělal, na co se připravit. Stačí sundat brzdu, vyšroubovat matku, sundat náboj, vyndat segerovku a vyndat ložisko? Nebo to někde drží a je potřeba nějaký stahovák nebo něco lisovat?
Odpovědět

Zpět na „Palio“