TYP - TříLED voltmetr

Elektronika, el. výbava, diagnostika, kontrolky, přístroje

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Milsn
Fiaťák
Příspěvky: 154
Registrován: 09 čer 2006, 22:16
Bydliště: Náchod
Kontaktovat uživatele:

LED voltmetr

Příspěvek od Milsn »

Pro mě není důležitý, jestli mám v sítí 13,1 nebo 12,6V. Mě zajímá, jestli ráno nastartuju a kdy mám nabíjet, a na to mi tři LEDky stačí bohatě.. Kam chceš displej montovat??
Reklama
 

Sporting 1.2
Fiaťák
Příspěvky: 151
Registrován: 29 dub 2006, 02:39
Bydliště: Trnava

Příspěvek od Sporting 1.2 »

No zalezi od velkosti a typu, ci bude LCD alebo LED disptay. No bud do samostatnej krabicky alebo zakomponovat do palubky. 5-ko dostal celkom zaujimavy napad -zrusit popolnik a vylaminovat drziak na voltmeter. to ci LED a disp je kazdeho vec. Ja len na margo toho ze ked vyrazis so studenym motorom+zapnes nejaky spotrebic napr *svetla+ventas+ohrievanie skla* tak elektronika je tak zblbnuta ze nedobija. Ked motor zohrejes tak v poho. No a z toho dovod JA chcem vediet co sa deje s baterkou a s altikom. No a tam je pre mna dolezite ci 12.3 13.4 alebo 14.2. Analog tam pchat nechcem a LED mi je zbytocne lebo presnost +/- 20% nema vyznam.
b@fi
Fiaťák
Příspěvky: 64
Registrován: 12 kvě 2006, 20:13
Bydliště: Slovensko

Příspěvek od b@fi »

Mas pravdu kazdeho osobna vec co si tam strci....podla mojho vlastneho nazoru a skusenosti tam uplne staci 3 resp {1} LEDkovy voltmeter eventualne aj nejaky presnejsi analog nieje na zahodenie....az vstave uplneho zufalstva by som tam pchal digitalny display. :D
b@fi
Fiaťák
Příspěvky: 64
Registrován: 12 kvě 2006, 20:13
Bydliště: Slovensko

Příspěvek od b@fi »

Tu je nieco pre inspiraciu ....toto zapojenie som si spravil a som s nim spokojny...pracuje perfektne....vidim kedy regler nestiha regulovat |zima,malo spotrebicov...ako uz bolo hore spominane atd.| kedy nestiha baterka a tak...

Obrázek
Milsn
Fiaťák
Příspěvky: 154
Registrován: 09 čer 2006, 22:16
Bydliště: Náchod
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milsn »

Tak mám konečně hotovo. Tříbarevnou LED se společnou anodou jsem nesehnal, a tak jsem to vyřešil jinak. Do šachty pro kontrolku žhavení jsem upevnil tři LED diody a zezadu přístrojovky nalepil voltmetr. Ten je nastavený podle čerstvé baterie a tak později poznám vybitou. Jenom je potřeba mít přístrojovku, kde jsou zvlášť barevné filtry a motivy symbolů. Ta moje je z roku 94.

Obrázek
Obrázek Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Punto - elektrika“