Autoradio Fiat Bravo 2007

Moderátor: peta.smolik

Odpovědět
Uživatelský avatar
Banshee
Znalec
Příspěvky: 606
Registrován: 16 pro 2010, 19:02
Bydliště: Košice

Re: Autoradio Fiat Bravo 2007

Příspěvek od Banshee »

Picko: Radio vyslo asi na tretinu predajnej ceny,kedze je to uz cca trojrocny model..Ale ,,umí,, vsetko takze som spokojny. A dalsia vec,neide len o samotne radio,treba ti ramcek,ked chces tak kameru,pripadne adapter na ovladanie volantom takze cena sa navysuje. Samozrejme cena za montaz,ked sa ti s tym nechce trapit.
Bravo 198 1.4 T-jet Sport
Reklama
 

Uživatelský avatar
Picko
Fiaťák
Příspěvky: 95
Registrován: 14 črc 2013, 20:49
Bydliště: RS

Re: Autoradio Fiat Bravo 2007

Příspěvek od Picko »

Ahojte, mám zopar otazok ohladom Blue&Me, konkretne USB. Ake velke USBcko pouzivate na pocuvanie hudby? Funguje Vam bez problemov? Lebo mne niektore pesnicky ani neprehra...neviem cim to moze byt. Stalo sa mi uz aj to, ze vypisovalo uplne ine nazvy pesniciek...Alebo existuje nejake speci audio USBcko, co by mohlo byt lepsie?

Diky.
Uživatelský avatar
mv_cz
Začátečník
Příspěvky: 48
Registrován: 21 dub 2014, 13:04
Bydliště: Rathova Středozem

Re: Autoradio Fiat Bravo 2007

Příspěvek od mv_cz »

Tak konečně se mi nashromáždilo vše potřebné, tak jsem se taky odhodlal k výměně původního rádia.
Další foto mám pak tady http://xvinm102.rajce.idnes.cz/2014-07_ ... de_z_Ciny/" onclick="window.open(this.href);return false;

Mimochodem kódy barev v zadním svazku neodpovídaly tomu, co jsem se dočetl na jiných fórech (že couvací světlo má fialový vodič) a bohužel ani kódům barev z e-learnu (kódy jsou samozřejmě v IT, doporučuji překlad zde http://www.fiatforum.com/stilo-guides/2 ... lours.html" onclick="window.open(this.href);return false; ).
Ale tak nějak jsem to logicky odvodil a trefil se napoprvé.
Přílohy
28.jpg
28.jpg (131.67 KiB) Zobrazeno 5321 x
24.jpg
24.jpg (130.85 KiB) Zobrazeno 5321 x
23.jpg
23.jpg (111.9 KiB) Zobrazeno 5321 x
Uživatelský avatar
Darth.W
Zkušenej Fiaťák
Příspěvky: 265
Registrován: 28 dub 2011, 11:04
Bydliště: Kysucke N. Mesto, SVK

Re: Autoradio Fiat Bravo 2007

Příspěvek od Darth.W »

kedze som to hladal niekolkokrat a nikdy nenasiel, a ty mi to dokonca dokazes napisat v jazyku kmena ktoremu rozumiem :) ... ma to aj palubny pocitac? resp. pocita to spotrebu, prejdene km atd?
[color=#FF0000]http://www.youtube.com/waderlord29[/color]
Fiat Tipo sedan 1.4 70 kW Italia Extra
Uživatelský avatar
mv_cz
Začátečník
Příspěvky: 48
Registrován: 21 dub 2014, 13:04
Bydliště: Rathova Středozem

Re: Autoradio Fiat Bravo 2007

Příspěvek od mv_cz »

Řekl bych, že ne. Tedy ještě jsem s tím nejel tak daleko, abych si toho všiml. Nicméně číňani to mají dělané universálně. Prostě bouchají jeden typ rádia a na tom mění akorát přední panel s čudlíky.
Vzadu mají tedy rádia pro různé značky auta stejné výstupy. Pro daný model auta pak dají kabel (redukci) na konkrétní vozidlo a tam je ještě odbočka na krabičku pro can-bus.
Myslel jsem si, že ji nebudu muset použít, protože nemám ovládání na volantě, ale chyba - bez té krabičky rádio vůbec nespustím.
Takže jí tam mám a díky tomu i samotné rádio signalizuje otevřené dveře od auta. A naopak do PP v autě se přenáší informace o naladěné FM stanici apod. Takže naježděné kilometry (trip A/B), spotřeby... fungují pořád na tom malém displeji v palubní desce.

Zatím jsem ještě neprocházel všechno, povětšinu jsem testoval v garáži a nechtěl vybít baterku, ale co jsem zatím zhodnotil:

- montážní návod chybí úplně. Manuál k obsluze je v angličtině s kopou gramatických chyb, ale nečekal jsem nic výrazně lepšího :lol:
- displej svítí pěkně (možná až moc, uvidíme v noci), dá se čudlíkem ihned vypnout. V menu se pak dá nastavit jeho jas pro "den" anebo "noc". Řídí se to však rozsvícenými potkávacími světly (takže to si taky rádio nějak samo zjišťuje přes can bus), takže s celeročním svícením postrádá smysl. Dotyková vrstva taky OK (mám tam ještě ochrannou fólii), myslel jsem, že to bude rezistivní a bude to horší, ale ona možná bude ta dotyková vrstva kapacitní.
- grafické rozhraní je navrženo střídmě a přehledně. Konečně to vypadá k světu a nejsou tam zbytečně malé ovládací prvky jako u starších typů čínských rádií. Někdo u toho konečně přemýšlel. Je to celkem novinka, na webu prodejce je ještě starší GUI, oni sami mi do mailu posílali informaci o tom, že výrobce uživatelské rozhraní měnil. Abych nezapomněl, reakce rádia jsou rychlé, žádné lagy a čekání.
- když je připojený konektor na rear-in (couvací kamera), tak i když kamera není v napájení, automaticky se při zařazení zpátečky přepíná výstup na kameru. Hudba se v tu ránu ztlumí. Kameru mám připojenou do rádia jen cinch kabelem přes video vstup. Rádio tedy získává informaci o zařazení zpátečky někde z bodycomputeru auta. Sice jsou na rádiu i nějaké další kabely pro napájení kamery a zpátečku, ale to není potřeba využít, asi dané univerzálností výroby (viz výše).
- zvuk - nečekal jsem nic extra a o to více jsem byl překvapen. Fakticky to hraje lépe než tovární Visteon rádio a já prodejci nechtěl věřit. Ano, nebude to žádné hifi, mně šlo spíše o funkce. S vylepšením zvuku jsem popravdě nepočítal. Je tam pak ještě k dispozici ekvalizér a pohodlné nastavení balance mezi pravé/levé a přední/zadní repro. U rádia funguje RDS, s tím měli číňané problém v minulosti, asi to tam není standard.

- USB pro 3G - nezapojoval jsem, v menu jsem si nevšiml nějaké ikony pro internetový prohlížeč. Možná po zapojení modemu se tam objeví, kdyby chtěl někdo vyzkoušet, tak jedině proti zapůjčení vidliček na vytahování rádia :-) Ty já nemám, proto jsem si původní rádio nechal vycvaknout ve fiatu a teď tam mám už zacvaklé to nové
- USB - zapojil jsem do kastlíku, po připojení flashky to projde obsah a pak rozdělí na hudbu/fotky/video a ty se dají přehrávat. Nezkoušel jsem podrobně, ale na to se těším.
- Ipod - vzadu je ještě konektor pro kabel na připojení k ipodu. Není ale obsahem balení, musel by se objednat. Mně to nevadí, ipod nemám.
- Bluetooth - tady jsem byl mile překvapen. Telefon (android) spárován okamžitě, lze do rádia stáhnout kompletní telefonní seznam. Rovnou lze také přehrávat hudbu z telefonu - zmáčknu play na rádiu, v telefonu se pustí hudební přehrávač a přehrává skladby do autorádia.
- cd přehrává, dvd ani video jsem nezkoušel :) Ještě tam existuje funkce "sw měniče CD". Což funguje tak, že oblíbené CD rádio samo ripne a převede na SD kartu. Umí jich ale tuším jen 6, spíš funkce pro někoho, kdo má v autě klasická CD, nechce se mu je pořád přehazovat a zároveň si je dosud nepřevedl do nějakého komprimovaného formátu.

- GPS - krom standardní desky v rádiu, která obsluhuje všechny funkce výše, je tam druhý "počítač" s WinCE 6, ten má vlastní zdířku na SD, tak je to u podobných rádií z Číny zvykem.
Předpokládal jsem tedy, že stejně jako u podobných čínských navigací si budu moci vybrat navigační SW (iGO, Tomtom, Sygic) dle chuti.
EDIT Nakonec se podařilo (takový tip, needitujte sys.txt v mobilu, já si do garáže nenosil počítač a upravoval konfigurační soubory v textovém editoru na mobilu, jenže ouha - jiné konce řádků byl asi ten hlavní problém, proč mi to nejelo), rozchodil jsem iGO 8.3.4, iGO Primo 1.2, iGO Primo 2.0 a nakonec i verzi 2.4 co mi původně nešla. Zatím jen v rychlosti v garáži, ale na velkém LCD je to prima.
Anténu ke GPS jsem vedl k pravému sloupku dveří a ukryl ji mezi karoserii a plastové obložení na pravé straně kastlíku, které jsem stejně sundával kvůli vedení kabelu pro kameru. Tady na tom obrázku je ta škvíra vidět nahoře uprostřed http://xvinm102.rajce.idnes.cz/2014-07_ ... ny/#08.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; Anténa je tak těsně pod sloupkem předního okna, drží tam na magnet (lze samozřejmě i přilepit oboustrannou páskou). A signál i v garáži, kde předtím vůbec nebyl, je podle gps vynikající.
Naposledy upravil(a) mv_cz dne 12 črc 2014, 11:42, celkem upraveno 2 x.
naviX
Začátečník
Příspěvky: 6
Registrován: 21 bře 2012, 06:25

Re: Autoradio Fiat Bravo 2007

Příspěvek od naviX »

mv_cz, tiez uvazujem o kupe cinskeho autoradia a cuvacej kamery. Mohol by si sem dat linku odkial si ho kupil? Dikkk
Fiat Bravo Sport 1.4 T-Jet 16V 150PS
Uživatelský avatar
mv_cz
Začátečník
Příspěvky: 48
Registrován: 21 dub 2014, 13:04
Bydliště: Rathova Středozem

Re: Autoradio Fiat Bravo 2007

Příspěvek od mv_cz »

Ahoj, měl jsem to trochu obráceně, nejdřív jsem pořídil kameru a pak k tomu sháděl rádio.

Kameru jsem objednal z eBaye z Číny, přesně tato CCD:
http://www.ebay.fr/itm/SONY-CCD-Camera- ... 0802327692" onclick="window.open(this.href);return false;
Tato moje je sice pro Grande Punto/Corsu, ale otvor na světlo na SPZ je díkybohu stejné. Oni číňani mají i přesný typ pro Bravo, sice levnější, ale ten už fotek vypadá dost levně. Je totiž z jednoho kusu průhledného plastu a částečně obarvená na černo. Prostě nicmoc, můj typ je sice dražší ale vybíral jsem ho podle fotek z jednoho ruského fóra a je udělaná solidně, akorát kablíky jsou uvnitř dost tenké. Každopádně přišla asi na 530 Kč, to je pořád levnější než z Čech, kde se snad kamera pasující do nárazníku pro Bravo/GP ani sehnat nedá.

Rádio jsem pak kvůli záruce vzal z ČR (z Číny by to samé nebylo o moc levnější a z UK s poštou dokonce o pár set dražší). Přesně toto
http://www.audiodoauta.cz/p/614/autorad ... nacky-fiat" onclick="window.open(this.href);return false;
Nenechat se zmást popisem, je opravdu na Bravo a grafické rozhraní je novější (viz výše). Mají i slovenský e-shop, já jsem si ho byl vyzvednout osobně, majitel shopu bydlí kousek poblíž. Jo a první objednávka má automaticky ještě 10% slevu, takže i s cenou spokojenost.
Rádio přišlo skoro na 10 tisíc Kč, to není málo, ale když si spočítám, že za navigaci bych dal tak 2500 Kč, za xcarlink pro podporu přehrávání MP3 dalších 2500 korun (s Bluetoothem dokonce 3700 Kč) a něměl bych kam připojit kameru (leda do GPS) a těch kabelů všude po palubce... vyšlo mi to jako lepší řešení.
Nečínské značky jsem také uvažoval, bohužel bezmechanikový Pioneer neměl GPS a nepodporoval můj telefon, JVC sice měl mechaniku, ale GPS také ne a aplikace jen z iPhone. Plus navíc připočíst rámeček a asi složitější montáž. Zde byly všechny potřebné redukce přibaleny v jednom. Navíc u klasického universálního 2DIN rádia bych se víc bál mít neodnímatelný panel, nesehnal jsem kombinaci rádia s GPS, odnímatelným panelem a rozumnou cenou (pouze existoval dnes již nějaký nesehnatelný eonon).
xun
Začátečník
Příspěvky: 2
Registrován: 13 črc 2014, 17:19

Re: Autoradio Fiat Bravo 2007

Příspěvek od xun »

ahoj uz si skusal to USB na 3G ? Chcel by som vediet ci sa da pomoco SIM Card napojit na siet a nasledne na internet.
Dik
Uživatelský avatar
mv_cz
Začátečník
Příspěvky: 48
Registrován: 21 dub 2014, 13:04
Bydliště: Rathova Středozem

Re: Autoradio Fiat Bravo 2007

Příspěvek od mv_cz »

Nezkoušel, jak jsem psal, musel by mi někdo půjčit zase vidličky, abych mohl rádio vycvaknout, nepřipojoval jsem kabel na USB pro 3G.
Modem mám, to není problém, ale prohlížeč v menu nevidím, jedině, že by se nainstaloval do WinCE části, tj dal na SD kartu pro GPS a rozjel tam "rozcestník" něco jako tento http://www.wincepatch.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
xun
Začátečník
Příspěvky: 2
Registrován: 13 črc 2014, 17:19

Re: Autoradio Fiat Bravo 2007

Příspěvek od xun »

ahojte, mam taku nestandarnu otazku radio Pioneer DEH-X5600BT bude sa dat normalne zapojit do auta alebo je tam ine zapojenie ? s tym ze viem ze potrebujem aj redukcny ramcek

Kód: Vybrat vše

http://www.autokable.sk/autokable/eshop/0/3/5/216-Redukcny-ramcek-radia-Fiat-Bravo
Uživatelský avatar
Picko
Fiaťák
Příspěvky: 95
Registrován: 14 črc 2013, 20:49
Bydliště: RS

Re: Autoradio Fiat Bravo 2007

Příspěvek od Picko »

Ja tiez rozmyslam ze si zaobstaram nejaky 2DIN, lebo to co je tam teraz sa uz neda vydrzat. USBcko niekedy zapne pri starte, no niekedy nie..ako sa mu zachce, foldre sa menit nedaju, niektore songy mi to ani neprehra...
zuzana.ball
Zkušenej Fiaťák
Příspěvky: 205
Registrován: 17 srp 2012, 09:41

Re: Autoradio Fiat Bravo 2007

Příspěvek od zuzana.ball »

Len ake?Tu Cinu za cca400e alebo nieco ine len s navigackou su tie lepsie radia dost drahe jedine bez navigacky.Ja nad tym tiez stale rozmyslam.
Volvo V60 9/2011,FIAT BRAVA 1,2 16v 3/2001EX,Bravo 2 T-Jet Sport 150ps 8/2009EX,Fiat Stilo 1,6 16v 76kw 6/2005.
jano207
Zkušenej Fiaťák
Příspěvky: 243
Registrován: 30 pro 2008, 19:52
Bydliště: SK-NR

Re: Autoradio Fiat Bravo 2007

Příspěvek od jano207 »

Rozmyslam aj ja ale hlavne koli tomu ze mi uz na p... chyta signal :D
EX-Fiat stilo 1,9 jtd 85kw.Momentalne Fiat bravo 1,9 mjtd 88kw
Uživatelský avatar
kovvalsky
Všeználek
Příspěvky: 1466
Registrován: 17 lis 2009, 22:50
Kontaktovat uživatele:

Re: Autoradio Fiat Bravo 2007

Příspěvek od kovvalsky »

viem.zohnat talianske radio z navigaciou za 300 ziadna posrana cina ktora sa raz ppkazi a uz to nikto neopravi je tam perfekt signal.sam som ho montoval
one world, one dream, one car
amiga
Zkušenej Fiaťák
Příspěvky: 210
Registrován: 11 črc 2014, 20:13

Re: Autoradio Fiat Bravo 2007

Příspěvek od amiga »

kovvalsky píše:viem.zohnat talianske radio z navigaciou za 300 ziadna posrana cina ktora sa raz ppkazi a uz to nikto neopravi je tam perfekt signal.sam som ho montoval
a aky model toho radia?? lebo 300eur sa mi zda vela,ja som na cromu kupoval original a dal som 150,komplet s antenou a ramikom
fiat croma 1.9jtdm 88kw
Odpovědět

Zpět na „Bravo 2“