TYP- Odskok dveří kufru

Elektronika, el. výbava, diagnostika, kontrolky, přístroje

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Uživatelský avatar
another
Fiaťák
Příspěvky: 140
Registrován: 27 zář 2010, 16:29

Re: TYP- Odskok dveří kufru

Příspěvek od another »

Tak jsem se po roce dokopal udělat ten odskok.Měl jsem pohovor v zaměstnání s kolegou elektrikářem,jak zapojit relé aby to fungovalo(jsem elektro nedouk a břídil :lol: ).No a kupodivu to funguje.Relé mám zapojeno ve předu do řídící jednotky DO a natažený kabel až do kufru pod prahem.Nastal zásadní mechanický problém jak dostat kabel podél svazku kabeláže skrz dveře až do stropu a zadního sloupku.Není na to nejáký fígl?
Vyřešeno pomocí tvrdšího drátu a indulony :shock: .
Kabeláž natahaná,teď jen upevnit a nastavit elektromagnet.
Konečně hotovo.Jen mi řekněte jak jste do toho zámku vrtali nebo ho pájeli?
Cín na zámku nedrží a ten kov zámku je tvrdý jak ... :lol: .Nakonec jsem na zobáček zámku heftnul malou matku a je to ...!
Obrázek
Fiat Punto 60 SX, r.v. 1997, 3dv., French Exports
http://another.rajce.idnes.cz/Punto
Reklama
 

Uživatelský avatar
another
Fiaťák
Příspěvky: 140
Registrován: 27 zář 2010, 16:29

Re: TYP- Odskok dveří kufru

Příspěvek od another »

Menší problém.Odskok funguje suprově,ale ten elektromagnet na nerovnostech chrastí(ač je lanko natažené co to jde).No a v autě je to pěkně nepříjemný zvuk jak se to drnčení rozléhá v zadních dveřích.Zkoušel jsem elekromagnet omotak docela silnou vrstvou elektrikářské pásky,ale bohužel nic.Pokud něco nevymyslím vyměním elektromagnet za elektrické táhlo a bude pokoj :evil: .
Vyřešeno 8) .Vypodložil jsem elektromagnet kusem měkčí gumy a přitáhl k vnitřnímu plechu zadních dveří.Už nedrnčí :lol: .
Fiat Punto 60 SX, r.v. 1997, 3dv., French Exports
http://another.rajce.idnes.cz/Punto
sx60
Začátečník
Příspěvky: 21
Registrován: 06 zář 2014, 02:49
Bydliště: Ostrava

Re: TYP- Odskok dveří kufru

Příspěvek od sx60 »

Zdravim, pridam moje skusenosti s odskokom kufru.

Najprv som kupil odskok hella http://www.levnealarmy.cz/eshop/komfort ... hella.html" onclick="window.open(this.href);return false; na doporucenie. Vraj ma najlepsiu silu a ine odskoky maju problem s otvorenim kufru. Odskok otvaral kufor dobre, ale vadil mi neprijemny zvuk tohoto servomotorceku. Jak pri otvarani tak pri pohybu do zakladnej polohy.

Odskok som teda vratil a kupil elektromagnet S1000 http://www.levnealarmy.cz/eshop/komfort ... s1000.html" onclick="window.open(this.href);return false;. Neprijemny zvuk pri otvarani zmizol ale nastal este horsi problem. Elektromagnet za jazdy klepal a nepomohlo ani napnutie lanka. Isiel teda prec z auta.

Nakoniec som kupil obycajny servomotorcek na central http://www.levnealarmy.cz/eshop/komfort ... s2702.html" onclick="window.open(this.href);return false; a uplna spokojnost. Je tichy pri otvarani, za jazdy nieje pocut. Silu ma dostatocnu na otvorenie kufru.

Cena hella a S1000 sa pohybuje okolo 500KC, servo pre central som kupil za 190Kc :)
Fiat Punto 60SX, 1.2 44kW
vlado548
Fiaťák
Příspěvky: 89
Registrován: 25 pro 2013, 20:12
Bydliště: Veľké Rovné

Re: TYP- Odskok dveří kufru

Příspěvek od vlado548 »

Taktiež mam asi 2 týždne namontovaný presne ten istý servomotorček a taktiež spokojnosť, a umiestnil som ho ako vidno na fotke, montáž mi zabrala na komplet asi 2 hodiny.
Přílohy
kufor.jpg
kufor.jpg (76.45 KiB) Zobrazeno 2057 x
Fiat Punto MK2 1,2 16V
Odpovědět

Zpět na „Punto - elektrika“